Tempoxx
80+
- Reaksiyon skoru
- 17
Selamlar dostlar konu araştırmaya nasıl başlanır bir şey nasıl öğrenilir gibi aslında temel ama her şeyin buna göre şekillendiği kavramlar. Diyelim bir x konusu olsun. Kendi alanım teknolojik mesela ve çok çok iyi ve derinlere inmem gerekiyor ancak o kadar derya deniz bilgiler ve bir o kadar yalan yanlış bilgiler içerisinde doğruyu bulmak ya da aradağım bilgiye ulaşmak çok zor oluyor. Aslında ben bu durumun tesirini gerçek hayatta çok fazla müşahede ediyorum. Neyin nasıl yapılacağı gösterilmiş kişilere bir tek çalşmak düşüyor. Öbür türlüsü kendini çalıştım zannediyor. Oysa bence çalışmak tamamen belleğe bilgiyi kaydetmek gibisinden ya da çok fazla bir şey yapayım değil aynı zamanda bu tarz doğru kaynakları bilgilere ulaşmaya çalışmakta gayet çalışmaktır. İşin özü aslında mala anlatılır düzeyde anlatılacak şeyleri insanlar kendi kendine zorlaştırıyor ve önemli olan bu saf basit bilgilerin nereden elde edilceği. .Ne yazık ki çoğumuz buna dair spesifik ders veya eğitim almadı.(Genel tıp veya sosyoloji gibi bölümlerde bunların üstünde daha çok duruyorlar diye biliyorum). Aramızda bu konularda aydınlatacak birileri var mı?