Araştırma kaynakları

Tempoxx

80+
Reaksiyon skoru
17
Selamlar dostlar konu araştırmaya nasıl başlanır bir şey nasıl öğrenilir gibi aslında temel ama her şeyin buna göre şekillendiği kavramlar. Diyelim bir x konusu olsun. Kendi alanım teknolojik mesela ve çok çok iyi ve derinlere inmem gerekiyor ancak o kadar derya deniz bilgiler ve bir o kadar yalan yanlış bilgiler içerisinde doğruyu bulmak ya da aradağım bilgiye ulaşmak çok zor oluyor. Aslında ben bu durumun tesirini gerçek hayatta çok fazla müşahede ediyorum. Neyin nasıl yapılacağı gösterilmiş kişilere bir tek çalşmak düşüyor. Öbür türlüsü kendini çalıştım zannediyor. Oysa bence çalışmak tamamen belleğe bilgiyi kaydetmek gibisinden ya da çok fazla bir şey yapayım değil aynı zamanda bu tarz doğru kaynakları bilgilere ulaşmaya çalışmakta gayet çalışmaktır. İşin özü aslında mala anlatılır düzeyde anlatılacak şeyleri insanlar kendi kendine zorlaştırıyor ve önemli olan bu saf basit bilgilerin nereden elde edilceği. .Ne yazık ki çoğumuz buna dair spesifik ders veya eğitim almadı.(Genel tıp veya sosyoloji gibi bölümlerde bunların üstünde daha çok duruyorlar diye biliyorum). Aramızda bu konularda aydınlatacak birileri var mı?

Kardeşim git Gemini ye sor sıfırdan anlatsın :D

Araştırma şu zamanda biraz çok kolay sanırım.
Eskide kaldı bir sorunun kaynağına ulaşmaya çalıştığımızda binlerce sayfa gezmek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde çalışamayanlara değinmişsin.
Beceriksiz adam ev temizliğini bile yapamaz kaldı ki bir görevlendirilmiş işi yapsın.

Eskide kaldı bir sorunun kaynağına ulaşmaya çalıştığımızda binlerce sayfa gezmek.

Beceriksiz adam ev temizliğini bile yapamaz kaldı ki bir görevlendirilmiş işi yapsın.
ai kolay kolayda tembelliği beraberinde getiriyor

Teknolojinin amaci o değil mi zaten kolaylık
Kolay Olmasınveya işimizi Kolaylaştırmıyor demiyor
Arkadaşın demek istediği Aİ düzgün kullanmalıyız Bizi tembelleştirecek şekilde değil

Yani mesela Direk bir şey sorup aldığın ilk cevabı doğru kabul etme biraz daha üstüne düş özelliklede önemli bir şey ise

Mesela bir yazılımcı Tüm kofu ve her şeyi Aİ yazdırmamalı Kontrolünü ve hakimiyeti elinde tutmalı Yani projeyi söyleyip hafi yap demek yerine ne ler yapması gerektiğini Adım adım anlatmasını söylemesini veya işte Aİ yaptığı uygılamya körü körüne güvenmemeyi test etmeyi incelemeyi vs Öneriyor

Yani kısaca her şeyi Aİ bıralma kendinde bir şeyler yap diyor (Mesela Ben Çok uzun şeyler yazdığımda Harf ve anlam hatalaırnk düzelt mesi için Aİ al kısa ve net ve daha akıcı şekilde dediklerimi düzenle diyorum ve sonucu alıp buraya yapıştırıyorum mesela yani ana mantık bende kontolü ben yapıoyrun vs.)

Reisim haklısın ama sorum bundan uzak. Elbette çağ değişti elbette yapay zeka kullanılacak ama bunu malzemelerin ana parçası yapmak biraz abes kaçar. Bugün ciddi bir münazara yaptığında edindiğin bilgilerinin kaynağının yapay zekadan geldiğini söyleyince aşşağılanıyorsun bir tık.

Selamlar dostlar konu araştırmaya nasıl başlanır bir şey nasıl öğrenilir gibi aslında temel ama her şeyin buna göre şekillendiği kavramlar. Diyelim bir x konusu olsun. Kendi alanım teknolojik mesela ve çok çok iyi ve derinlere inmem gerekiyor ancak o kadar derya deniz bilgiler ve bir o kadar yalan yanlış bilgiler içerisinde doğruyu bulmak ya da aradağım bilgiye ulaşmak çok zor oluyor. Aslında ben bu durumun tesirini gerçek hayatta çok fazla müşahede ediyorum. Neyin nasıl yapılacağı gösterilmiş kişilere bir tek çalşmak düşüyor. Öbür türlüsü kendini çalıştım zannediyor. Oysa bence çalışmak tamamen belleğe bilgiyi kaydetmek gibisinden ya da çok fazla bir şey yapayım değil aynı zamanda bu tarz doğru kaynakları bilgilere ulaşmaya çalışmakta gayet çalışmaktır. İşin özü aslında mala anlatılır düzeyde anlatılacak şeyleri insanlar kendi kendine zorlaştırıyor ve önemli olan bu saf basit bilgilerin nereden elde edilceği. .Ne yazık ki çoğumuz buna dair spesifik ders veya eğitim almadı.(Genel tıp veya sosyoloji gibi bölümlerde bunların üstünde daha çok duruyorlar diye biliyorum). Aramızda bu konularda aydınlatacak birileri var mı?
Makale ve bilimsel çalışmaları okuyarak :unsure:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,321
Üyeler
189,594
Son üye
JustEfe13
Geri