Neler Yeni

Yardım Araya birden fazla yönlendirici girerse internet bağlantımda yavaşlama vs olur mu?

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Merhabalar. Benim evim 2 katlı modemim alt katta ve ona ethernet ile bağlanan üst kattaki access pointim var. Bilgisayarım da üst katta ve ayrıca access point ile bilgisayar arasındaki bağlantı için powerline var. Powerline 1 ethernet portlu olduğu için bazen sıkıntı çıkarabiliyor. Elimde eski modemim Airties Air5650 var. Powerlinedan gelen etherneti buna verirsem arkasındaki lan çıkışından bilgisayarıma bağlarsam modem ile arama 2 tane cihaz girdiğinden sıkıntı yaşar mıyım?

En İyi Cevap
Bugün yapamam gibi duruyor. Şöyle bir şey deniyorum fakat neden olmuyor?

Airties Air5650 yi resetledim. Köprü moduna aldım dhcp’yi kapattım ve ip adresini 192.168.1.50 diye belirledim (ana modemin ki 192.168.1.1 olduğu için). Keenetic Extra DSL’den gelen kabloyu WAN portuna taktım. Fakat ne arayüze girebiliyorum ne de internete erişebiliyorum Airties Air5650 üzerinden. Ne yapmam gerekli?
Önce Wan ile gelen kabloyu tak ve arayüze gir. Ayrıca arayüzden fabrika ayarlarına sıfırla demen lazım resetleyerek olmaz.
Sonra dhcp kapat ve ip adresini 192.168.1.2 yap.
Sonra WAN'a takılı olan kabloyu çıkartıp lan'a tak ve pcye gidecek kabloyu da lan'a tak.

Işıklarda internet yok gözükecek ama internet olacak.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Bayağı bir gezdirmişsiniz. Etkilenmesi muhtemel.
Powerline yerine düz kablo tercih edin.
Ayrıca Powerline kullanmanız Çamaşır Makinesi gibi yüksek enerji tüketimine sahip cihazlar çalıştığında internete etki edebilir lakin bazı evlerde klima çalıştığında milisaniyelik ışıklar gidip gelebiliyor. O tip durumlarda kesinti yaşarsınız.
Ayrıca Powerline'dan sonra ek bir modem takmanıza gerek yok. Direkt bilgisayara takın.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bayağı bir gezdirmişsiniz. Etkilenmesi muhtemel.
Powerline yerine düz kablo tercih edin.
Ayrıca Powerline kullanmanız Çamaşır Makinesi gibi yüksek enerji tüketimine sahip cihazlar çalıştığında internete etki edebilir lakin bazı evlerde klima çalıştığında milisaniyelik ışıklar gidip gelebiliyor. O tip durumlarda kesinti yaşarsınız.
Ayrıca Powerline'dan sonra ek bir modem takmanıza gerek yok. Direkt bilgisayara takın.
Hocam düz kablo kullanamam çünkü ethernet çekebileceğim bir lokasyonda değilim. Şöyle ki ana modemim Keenetic Extra DSL ve şartelin yanında duruyor (elektrikçi orda bir priz bulunmadığından dolayı şartelin içine kablo ile bağlayıp 3 lü priz çekmiş. Powerline'ı oraya taktığımda elektrik hattına erişemiyor ilk ışık geliyor sonra gidiyor. Bu yüzden access pointime bağlamak zorunda kaldım. Onun modeli Everest EWR-301. Powerline'ı ona bağladım ve bilgisayarıma öyle interneti verdim. Fakat bazı durumlarda 1 den fazla ethernet kullanmak zorunda kalıyorum ve powerline'da 1 port olduğundan yetersiz kalıyor. Bende powerline dan aldığım interneti Airties Air5650 eski modemimi köprü moduna alarak çözmek istedim.

Şu videodan yararlandım modemin DHCP sunucusunu kapattım bridge moda aldım ve ip adresini access pointin adresi ile aynı olacak şekilde (access pointin arayüzüne giden ip si 192.168.0.1) 192.168.0.50 yaptım ve kaydet dediğimde ne internete erişim sağlayabildim ne de arayüze bu ip den girebildim. Ana modemin ip si ile yola çıktığımda da (ana modemin ip si 192.168.1.1) 192.168.1.50 yaptığımda da giremedim.

Acaba access pointi de mi köprü moduna almam gerekli diye arayüzüne baktım fakat bir şey bulamadım.

Sadece şöyle ayarlandığını gördüm (görüntüler Everest EWR-301'den)

ssdaadssadads.PNG

sadawdawdawd.PNG

Sanırsam EWR-301'de köprü modunda değil. Bu yüzden mi oluyor acaba? Yardım edebilir misin hiçbir yardım bulamadım çünkü. Pek te anladığım söylenemez.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Hocam düz kablo kullanamam çünkü ethernet çekebileceğim bir lokasyonda değilim. Şöyle ki ana modemim Keenetic Extra DSL ve şartelin yanında duruyor (elektrikçi orda bir priz bulunmadığından dolayı şartelin içine kablo ile bağlayıp 3 lü priz çekmiş. Powerline'ı oraya taktığımda elektrik hattına erişemiyor ilk ışık geliyor sonra gidiyor. Bu yüzden access pointime bağlamak zorunda kaldım. Onun modeli Everest EWR-301. Powerline'ı ona bağladım ve bilgisayarıma öyle interneti verdim. Fakat bazı durumlarda 1 den fazla ethernet kullanmak zorunda kalıyorum ve powerline'da 1 port olduğundan yetersiz kalıyor. Bende powerline dan aldığım interneti Airties Air5650 eski modemimi köprü moduna alarak çözmek istedim.

Şu videodan yararlandım modemin DHCP sunucusunu kapattım bridge moda aldım ve ip adresini access pointin adresi ile aynı olacak şekilde (access pointin arayüzüne giden ip si 192.168.0.1) 192.168.0.50 yaptım ve kaydet dediğimde ne internete erişim sağlayabildim ne de arayüze bu ip den girebildim. Ana modemin ip si ile yola çıktığımda da (ana modemin ip si 192.168.1.1) 192.168.1.50 yaptığımda da giremedim.

Acaba access pointi de mi köprü moduna almam gerekli diye arayüzüne baktım fakat bir şey bulamadım.

Sadece şöyle ayarlandığını gördüm (görüntüler Everest EWR-301'den)

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Sanırsam EWR-301'de köprü modunda değil. Bu yüzden mi oluyor acaba? Yardım edebilir misin hiçbir yardım bulamadım çünkü. Pek te anladığım söylenemez.
Şöyle yap en iyisi. Bak en iyisi diyorum çünkü daha mantıklısı aklıma gelmedi.
Ev zaten 2012 sonrası bir yapımsa büyük ihtimal duvarlardan geçen kablolar CAT6 Veya CAT5'tir. Onları kontrol et.
O elektrikçinin koyduğu yerin yakınına bak her odaya bir DSL Prizi gitmesi lazım. Eğer kablolar CAT5 Veya CAT6 İse giden bütün kabloların ucuna RJ45 Çaktır. Onları da Extra DSL'e bağla.
Tüm duvarlarda internetin var artık.

Böyle bir şey yaparsan çok daha iyi olur.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Şöyle yap en iyisi. Bak en iyisi diyorum çünkü daha mantıklısı aklıma gelmedi.
Ev zaten 2012 sonrası bir yapımsa büyük ihtimal duvarlardan geçen kablolar CAT6 Veya CAT5'tir. Onları kontrol et.
O elektrikçinin koyduğu yerin yakınına bak her odaya bir DSL Prizi gitmesi lazım. Eğer kablolar CAT5 Veya CAT6 İse giden bütün kabloların ucuna RJ45 Çaktır. Onları da Extra DSL'e bağla.
Tüm duvarlarda internetin var artık.

Böyle bir şey yaparsan çok daha iyi olur.
Ev 2009 yapım diye biliyorum. DSL prizlerinin üzerinde CAT 3 yazıyor.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Ev 2009 yapım diye biliyorum. DSL prizlerinin üzerinde CAT 3 yazıyor.
Peki modemin dsl kısmının bağlı olduğu kutuyu atar mısın?
Kapalı devre dolabını yani. Veya şaft artık her ne ise.
Prizde yazan önemli değil önemli olan kablo.
Veya en basitinden kullanılmayan bir prizi sök. İçerisinde kocaman bi boşluk göreceksin. O boşluğa gelen kablonun fotoğrafını at.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Peki modemin dsl kısmının bağlı olduğu kutuyu atar mısın?
Kapalı devre dolabını yani. Veya şaft artık her ne ise.
Prizde yazan önemli değil önemli olan kablo.
Veya en basitinden kullanılmayan bir prizi sök. İçerisinde kocaman bi boşluk göreceksin. O boşluğa gelen kablonun fotoğrafını at.
Hocam kapağı kaldıramadım bu yüzden sadece mantığı göstermek için atıyorum

827C41EC-6D58-4839-AB78-690BFECE41DC.jpeg

30B603EF-324D-484C-ABCB-7F5A0B784B20.jpeg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam kapağı kaldıramadım bu yüzden sadece mantığı göstermek için atıyorum

827C41EC-6D58-4839-AB78-690BFECE41DC.jpeg

30B603EF-324D-484C-ABCB-7F5A0B784B20.jpeg
Altta işaretli kısım dsl kablosunun şartele girdiği kısım

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Peki duvardaki kullanılmayan herhangi bir telefon prizini çıkartıp oraya gelen kablonun fotoğrafını atabilir misin?
Buradan belli olmuyor.

Airties Air5650 yi resetledim. Köprü moduna aldım dhcp’yi kapattım ve ip adresini 192.168.1.50 diye belirledim (ana modemin ki 192.168.1.1 olduğu için). Keenetic Extra DSL’den gelen kabloyu WAN portuna taktım. Fakat ne arayüze girebiliyorum ne de internete erişebiliyorum Airties Air5650 üzerinden. Ne yapmam gerekli?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

Önce Wan ile gelen kabloyu tak ve arayüze gir. Ayrıca arayüzden fabrika ayarlarına sıfırla demen lazım resetleyerek olmaz.
Sonra WAN'a takılı olan kabloyu çıkartıp lan'a tak ve pcye gidecek kabloyu da lan'a tak.

En İyi Cevap

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih

Sağolasın oldu sonunda. Hatayı wan’a gelecek kabloyu lan’a takmamakta yapmışım.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Sağolasın oldu sonunda. Hatayı wan’a gelecek kabloyu lan’a takmamakta yapmışım.
Ama yine de sigortaların oradan duvardaki tüm prizlere internet vermen daha iyi olur. Zaten bir cat5 veya cat6 tesisatın varsa sadece prizleri yenileyerek ve modemin tüm lan portlarına duvarlardaki kabloları bağlayarak birçok prizden internet alabilirsin.
Bu yöntem ping vb. konusunda sağlıklı değil.

Eyw.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Ama yine de sigortaların oradan duvardaki tüm prizlere internet vermen daha iyi olur. Zaten bir cat5 veya cat6 tesisatın varsa sadece prizleri yenileyerek ve modemin tüm lan portlarına duvarlardaki kabloları bağlayarak birçok prizden internet alabilirsin.
Bu yöntem ping vb. konusunda sağlıklı değil.

Eyw.
Tam olarak amacıma ulaşamasamda şöyle bir şey yapmış oldum.

Air5650 üst kattaki ethernet ile bağlı olan tüm cihazları doğrudan Extra DSL’e yolluyor. EWR-301 varken Extra DSL üzerinden EWR-301 e bağlı cihazları kontrol edemiyordum. EWR-301’de aynı lokasyonda Wi-Fi görevi yapıyor. İş gücünü bölmüş gibi bir şey oldum. Açıkçası tam olarak değdi diyemem :D

Ayrıca Everest EWR-301’i köprü moduna alabilir miyim?

Top Bottom