Neler Yeni

Yardım Araya birden fazla yönlendirici girerse internet bağlantımda yavaşlama vs olur mu?

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Merhabalar. Benim evim 2 katlı modemim alt katta ve ona ethernet ile bağlanan üst kattaki access pointim var. Bilgisayarım da üst katta ve ayrıca access point ile bilgisayar arasındaki bağlantı için powerline var. Powerline 1 ethernet portlu olduğu için bazen sıkıntı çıkarabiliyor. Elimde eski modemim Airties Air5650 var. Powerlinedan gelen etherneti buna verirsem arkasındaki lan çıkışından bilgisayarıma bağlarsam modem ile arama 2 tane cihaz girdiğinden sıkıntı yaşar mıyım?

En İyi Cevap
Bugün yapamam gibi duruyor. Şöyle bir şey deniyorum fakat neden olmuyor?

Airties Air5650 yi resetledim. Köprü moduna aldım dhcp’yi kapattım ve ip adresini 192.168.1.50 diye belirledim (ana modemin ki 192.168.1.1 olduğu için). Keenetic Extra DSL’den gelen kabloyu WAN portuna taktım. Fakat ne arayüze girebiliyorum ne de internete erişebiliyorum Airties Air5650 üzerinden. Ne yapmam gerekli?
Önce Wan ile gelen kabloyu tak ve arayüze gir. Ayrıca arayüzden fabrika ayarlarına sıfırla demen lazım resetleyerek olmaz.
Sonra dhcp kapat ve ip adresini 192.168.1.2 yap.
Sonra WAN'a takılı olan kabloyu çıkartıp lan'a tak ve pcye gidecek kabloyu da lan'a tak.

Işıklarda internet yok gözükecek ama internet olacak.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Top Bottom