Neler Yeni

Arc B580 sistem aldım nasıl?

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Umut
Hocam yarın teslim alacağım bugün de hepsiburada dan monitor sipariş edeceğim oda inşallah cts günü gelir en geç o zaman unutmazsam atarım size.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim aslında anakartı ben b760 yapacaktım fakat özelleştirmedeki diğer anakartlar kronik sorunluydu. Bende o açıdan giriş seviyesinde kaldım. Anakart yerine ssd yi 1TB yaptım bende. Dediğiniz gibi anakart idare eder sadece diğer parçalar bana göre gayet kaliteli. Anakartı değiştirmeyince ssd yi 1TB yaptım bende. İyi yapmamış mıyım?

Kingston Nv2 iyi bir ssd fakat Nv3 sürekli gömülüyor oyüzden tercih etmedim. Seçenekler de Nv3 vardı. Sürekli dosya transferi yapacağım aslında. Bir de işletim sistemi kurulacak oaçıdan en iyi seçenek kioxia g2 kalıyor.

Kioxia G2 seçmemdeki en büyük nedenler saydıklarınız hocam o açıdan aldım seçtim yani.
hayırlı olsun emre hocamın dediği gibi anakart daha önemli fakat ileride alıcak iseniz bir önemi yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
barış baskan
hayırlı olsun emre hocamın dediği gibi anakart daha önemli fakat ileride alıcak iseniz bir önemi yok
Anakart şöyle hocam dediğim gibi sistem de yükseltme seçeneği olarak pek bir anakart yoktu. Olan da vardı ama kronik sıkıntılı modellerdi hep. Ben oyüzden anakartı giriş seviye tuttum. Kronik bir model kullanmak yerine giriş seviye kullanıp ssdyi yükseltmek daha mantıklı geldi. Sizce de öyle değil mi. Anakart ileride değiştirmem çünkü ben 4-5 yıl kullanırım. En fazla yapacağım şey ekstra ram olur 16 Gb eklerim.

dr.luciano

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
956
İsim
Dr Luciano
İtopya'nin doğum günü indirimlerinden aldım. 27k tuttu özelleştirdim. Sizce sistem nasıl olmuş. Herhangi bir sıkıntı var mı parçalar da sizce. Cuma gidip mağazadan teslim alacağım. Sistemi forumdaki arkadaşlar sayesinde buldum. Ancak yine de fikir almak isterim.

Intel Core i5 14400F 2.5GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek 1700 10nm tray işlemci.
Gigabyte H610M h V2 5600MHz DDR5 soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX anakart.
Kingston 16 GB Beast EXPO 6000MHz CL36 DDR5 Single kit RAM.
Intel Arc B580 12 GB GDDR6 192bit limited Edition ekran kartı.
Vento VG3400s RGB tempered glass USB 3.0 mesh ATX mid Tower kasa + FSP 650W 80Plus PSU.
FSP NC3 siyah 12cm ARGB 4 bakır borulu hava soğutucu.
Kioxia Exceria G2 1TB NVMe M.2 SSD (2100 MB okuma / 1700 MB yazma DRAM)

Bu fiyata 8400F ve 4060 sistem vardı B580 almayı tercih ettim.
Hayırlı olsun...

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Umut
Anakart şöyle hocam dediğim gibi sistem de yükseltme seçeneği olarak pek bir anakart yoktu. Olan da vardı ama kronik sıkıntılı modellerdi hep. Ben oyüzden anakartı giriş seviye tuttum. Kronik bir model kullanmak yerine giriş seviye kullanıp ssdyi yükseltmek daha mantıklı geldi. Sizce de öyle değil mi. Anakart ileride değiştirmem çünkü ben 4-5 yıl kullanırım. En fazla yapacağım şey ekstra ram olur 16 Gb eklerim.
kronik ten ziyade giriş seviye evet daha iyi olabilir fakat güncellemeye çok açık bir kart değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
barış baskan
Anakart daha önemliydi ama olsun sonrasında değiştirirsiniz
Hocam anakart önemli ama yukarı da belirttim zaten seçenek yoktu. Olan seçenek de kronik olan model vardı b760 ama sıkıntılı bir modeldi. O açıdan anakartı sabit tutup giriş seviye de ssd yi 1 TB yaptım. Şahsen doğru karar verdiğimi düşünüyorum kronik kullanmak yerine.

Hocam anakart önemli ama yukarı da belirttim zaten seçenek yoktu. Olan seçenek de kronik olan model vardı b760 ama sıkıntılı bir modeldi. O açıdan anakartı sabit tutup giriş seviye de ssd yi 1 TB yaptım. Şahsen doğru karar verdiğimi düşünüyorum kronik kullanmak yerine.
tabii ki kronik kullanmak yerine senin yaptığın daha doğru

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
barış baskan
kronik ten ziyade giriş seviye evet daha iyi olabilir fakat güncellemeye çok açık bir kart değil
Aslında bende biliyordum bunu oyüzden am5 sistem arıyordum ama hepsi gereksiz pahalıya kaçıyordu. Bu fiyata 8400F 4060 vs vardı almak istemedim. Forumlarda konu açtım hepsi b580 sistem alın dedi. Bende böyle istiyordum zaten. Ben zaten upgrade yapmam sallıyorum 3-4 sene kullanır sistemi satarım sıfırdan başka sistem alırım. Önü açık olması veya olmaması benim için öd kısacası.

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Umut
Aslında bende biliyordum bunu oyüzden am5 sistem arıyordum ama hepsi gereksiz pahalıya kaçıyordu. Bu fiyata 8400F 4060 vs vardı almak istemedim. Forumlarda konu açtım hepsi b580 sistem alın dedi. Bende böyle istiyordum zaten. Ben zaten upgrade yapmam sallıyorum 3-4 sene kullanır sistemi satarım sıfırdan başka sistem alırım. Önü açık olması veya olmaması benim için öd kısacası.
o zaman pek bir şey olmaz tekrardan hayırlı olsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
barış baskan
tabii ki kronik kullanmak yerine senin yaptığın daha doğru
Kesinlikle öyle aklımda benim de sadece anakart kaldı seçenek yok diye. Sonra dedim ki zaten 4-5 yıl kullanacağım 16 gb ram eklerim en fazla oc felan anlamam yani. O açıdan yapıştırdım mis gibi😂

o zaman pek bir şey olmaz tekrardan hayırlı olsun
Teşekkür ederim hocam hepinize cevaplarınız için aslında konu çok bile uzadı tek sormak istediğin şuydu. Sizce 27K gibi bir fiyata bu sistem değer miydi. Herhangi bir sıkıntı yaşa mıyım vs idi ama çok detaya indik 😂

enes.exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Enes k
İtopya'nin doğum günü indirimlerinden aldım. 27k tuttu özelleştirdim. Sizce sistem nasıl olmuş. Herhangi bir sıkıntı var mı parçalar da sizce. Cuma gidip mağazadan teslim alacağım. Sistemi forumdaki arkadaşlar sayesinde buldum. Ancak yine de fikir almak isterim.

Intel Core i5 14400F 2.5GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek 1700 10nm tray işlemci.
Gigabyte H610M h V2 5600MHz DDR5 soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX anakart.
Kingston 16 GB Beast EXPO 6000MHz CL36 DDR5 Single kit RAM.
Intel Arc B580 12 GB GDDR6 192bit limited Edition ekran kartı.
Vento VG3400s RGB tempered glass USB 3.0 mesh ATX mid Tower kasa + FSP 650W 80Plus PSU.
FSP NC3 siyah 12cm ARGB 4 bakır borulu hava soğutucu.
Kioxia Exceria G2 1TB NVMe M.2 SSD (2100 MB okuma / 1700 MB yazma DRAM)

Bu fiyata 8400F ve 4060 sistem vardı B580 almayı tercih ettim.
Hayırlı olsun knk hangionur h03 müydü neydi sistem bende bi çok kişiye önermiştim. Özelleştirmeler okey ama ben gen4 ssdyle tercih ederdim bi de ram özelleştirmesinde 500tl farkla 24gb ram alınabiliyordu diye hatırlıyorum. Ama yine de güzel sistem hem ddr5 hem de 4060 sistemlerden kat kat iyidir güle güle kullan

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Umut
Hayırlı olsun knk hangionur h03 müydü neydi sistem bende bi çok kişiye önermiştim. Özelleştirmeler okey ama ben gen4 ssdyle tercih ederdim bi de ram özelleştirmesinde 500tl farkla 24gb ram alınabiliyordu diye hatırlıyorum. Ama yine de güzel sistem hem ddr5 hem de 4060 sistemlerden kat kat iyidir güle güle kullan
24gb ram seçeneklerinde Cl değeri çok yüksek oluyordu sanırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
barış baskan
Aynen hangionur sistem hocam 24GB ram CL si aşırı yüksekti. Şahsen kingston a güvenmek istedim yıllardır ramleri kingston kullanırım. Teşekkür ederim hocam.

24gb ram seçeneklerinde Cl değeri çok yüksek oluyordu sanırım
Evet çok yüksekti değeri hocam oyüzden tercih etmedim bide ne bileyim 24GB ram biraz tuhaf geliyor. Alışılmadık ve cl yüksel olunca kingston tercih ettim.

Benim ssd yi kioxia G2 almanın en büyük sebebi dram. Dosya taşıdığım ve işletim sistemi kuracağım için gen3 okey geldi bana. Şahsen dram benim için çok önemli daha önce de kullandığım dan bu ssdyi tercih ettim.

Diğer hiç bir model de dram yoktu çünkü ve abes fiyatlar vardı.

enes.exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Enes k
Aynen hangionur sistem hocam 24GB ram CL si aşırı yüksekti. Şahsen kingston a güvenmek istedim yıllardır ramleri kingston kullanırım. Teşekkür ederim hocam.

Evet çok yüksekti değeri hocam oyüzden tercih etmedim bide ne bileyim 24GB ram biraz tuhaf geliyor. Alışılmadık ve cl yüksel olunca kingston tercih ettim.

Benim ssd yi kioxia G2 almanın en büyük sebebi dram. Dosya taşıdığım ve işletim sistemi kuracağım için gen3 okey geldi bana. Şahsen dram benim için çok önemli daha önce de kullandığım dan bu ssdyi tercih ettim.

Diğer hiç bir model de dram yoktu çünkü ve abes fiyatlar vardı.
Gayet mantıklı tercihiler tekrardan hayırlı olsun

Top Bottom