🔥İndirim ARCTIC F12 PWM PST 120mm 349₺

artic yerine biraz daha paraya kıyıp bunu alabailirsin hem 900 rpm hem yüksek basınç hem 37 cfm gibi yüksek hava akışı hem de 13 dbı gibi sessiz rakam.artic alırsan sesten rahatsız olursun 900 rpm e düşürmek zorunda kalırsın.bunu anakarta bağlamana ve düşürmene gerek yok.
Zamaninda bu fani alip almama kararsiz kalmistim , be quiet light wing war 1300rpm e kadar sifir ses anakart sesi var fan sesi yok😂

artic yerine biraz daha paraya kıyıp bunu alabailirsin hem 900 rpm hem yüksek basınç hem 37 cfm gibi yüksek hava akışı hem de 13 dbı gibi sessiz rakam.artic alırsan sesten rahatsız olursun 900 rpm e düşürmek zorunda kalırsın.bunu anakarta bağlamana ve düşürmene gerek yok.
Arctic o dengeyi sağlıyor bence biraz dediğin 2 kat fark var minmum 4 fan aldığını düşün fark çok. Bence arctic yeterli.

ben bunu sipariş ettim çok kaliteli.638 tl ye maloldu.700 rpm 33 cfm ve 7 dba.mesela akasa venom siyah olanından var bende 12 cm. 400 rpm de 20 cfm civarı anca 7 db ses seviyesi veriyor.eğer ultra sessizlik istersen.gönül isterki noctu premium satışa sun ulsun daha kaliteli olarak alayım.ama şunu diyeyim hiçbir fan f-p olarak akasa venom 12 cm yuvaya 14 cm lik sarı fanın yerini tutamaz.aldım kullandım ve gerçekten vadedildiği gibi max 110 cfm ama sanki maxta sanki fabrika çalışışıyor gibi ses.ama 700-800 rpm e düşür yaklaşık50-55 cfm ve vadedildiği gibi 7 dba fısıltı sessizliği.teknobiyotik satıyorsu zamanında artık getirmiyor nedense.bir kere kullan bu fanı başka fan aramazsın tahminim.tam f-p.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arctic o dengeyi sağlıyor bence biraz dediğin 2 kat fark var minmum 4 fan aldığını düşün fark çok. Bence arctic yeterli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zamaninda bu fani alip almama kararsiz kalmistim , be quiet light wing war 1300rpm e kadar sifir ses anakart sesi var fan sesi yok😂

konudaki ürün iyidir %80 hızda eksoz fan olarak kullandım sessiz şu an argb versiyonunu kullanıyorum sessizlik arayışına girince kasa önüne aldığım thermalrigt fanları arctic fanlar ile değiştirdim ama ne yazık ki istediğim verimi ve sessizliği yakalayamadım .
İlk fanlar aslında iyilerdi tam f/p ürünü
yeni aldığım fanlar
asıl denemem gereken fanlar :(

Edit: konudaki ürünü p12 pwm pst ile karıştırmışım f serisi nasıldır açıkcası pek bilgim yok ama p serisi kendi deneyimlerime göre soğutucu ve kasada hava tahliyesi için güzel ve sessizler ama kasa önü için çok iyi değiller şu an p14 argb kullanıyorum kasanın önünde hava girişi için 1500-1600 rpm arası istediğim gibi verimli değiller en azından 400 500 liralık linkini attığım thermalright dan pek farkı yok sadece bir tık daha sessizler .

Son düzenleme:
bunu üstüne fan tanımam
konudaki ürün iyidir %80 hızda eksoz fan olarak kullandım sessiz şu an argb versiyonunu kullanıyorum sessizlik arayışına girince kasa önüne aldığım thermalrigt fanları arctic fanlar ile değiştirdim ama ne yazık ki istediğim verimi ve sessizliği yakalayamadım .
İlk fanlar aslında iyilerdi tam f/p ürünü
yeni aldığım fanlar
asıl denemem gereken fanlar :(

Bir kaç yıl önce alıp memnun kalmadığım bir fan. Düşük RPM'de humming sorunu vardı. Revize edildiyse alınır CFM değeri yüksek.

bu fanı noctua ile kıyaslandıgında durumu nasıl örnegin 900 rpmde cfm ne veriyordur ve 0 ses mi 900 rpmde
benim ellerim cfm ölçer gibi kardeş algılıyor. :LOL: . eskiden 55 cfm lik tx 12 cm vardı.ne kadar hava üflediğini elime ne derecede basınç yaptığını veyaptığı serinliği biliyorum.onu baz alarak mesela 700 rpmde ne kadar etkili hava verdiğini yaklaşık olarak hesaplayabiliyorum.örneğin videodaki akasayı kasaya taktığında öyle bir hava basıncı ve sirkilasyon yapıyor ki psu fanı çalışmasa bile o akım psunun dışında kuvvetli hissediyorsun elini koyduğunda.yüksek basınçlı yani.sonra diyorsun ki hakikaten bu fan değerleri veriyor.ben de makine yok tabii kiölçmek için.aynıu şekilde ince bir kağıt yaklaştırırsan fana bu ganın kağıdı kendisine nasıl çektiğini yani fanın hava çekim gücünü tahminen görebilirsin.mesela astrologlar uzayın uzağına uydu gönderiyorlar.şuuydu bazı hareketler gözlemliyor.bu hareketlere göre tahminen şu akım gücü şu çekim gücü var sınıflandırıp tahmini rakamlar verebiliyorlar ve ona göre hareket ediyorlar.yani mesela uyduyu bu hava akımına yaklaştırsan nolur onu yaklaştırmadan hesaplayıp önlem alabiliyorlar.

şimdi sen 7 db yi nasıl ölçtün diyede kafana takabilirsin.şimdi fanı aldın diyelim.kasaya taktın rpmini programla gördün 700 rpm.adam sitesinde ne vaadediyor 700 rpm de fısıltı sessizliği.yani 7 db olarak belirtmiş.sonrada bu fanı baz larak artic fanı deneyimşleyebilirsin.yani artic fanı 700 rpm e alırsın.Allah Teala sana kulak vermiş.sesi algılayan bir alet vücudunda kulaklar.dinlersin aynı mesafeden artic fanı dersin bu fan 700 rpm de fısıltısı yok.ortalama değer verirsin 7-8 db diye.çünkü adamlar sınıflandırıken 7-8 db yi fısıltı sessizliği olarak adlandırmış.

bunu üstüne fan tanımam
Bu fandan 2 adet vardı, çok güçlü üflüyor ancak seside ciddi rahatsız ediyor. Bu yüzden o CFM değerlerine ulaşmak istemiyorsunuz sesten dolayı. Bunları satıp P12 leri takınca kasanın çalışıp çalışmadığını ışıklarına bakarak anlayabiliyorum ancak.

Fan üreticilerinin çoğu kağıt üstündeki CFM/dB/Watt değerlerini ya aşıyor ya da altında kalıyor. Fan alırken bu siteden bakıp karar verebilirsiniz: https://hwbusters.com/best_picks/best-case-heatsink-radiator-fan-picks-hardware-busters/

Burada da Noctua fan incelemesi var, maksimumda çıkardığı ses kağıt üstündeki değerden 7.3 dB daha fazla. Noctua wow süper ve rakipsiz demeden önce tarafsız inceleme okuyun.

Geri