Arctic Liquid Freezer III - III Pro 360 Lian Li O11D EVO kasama sığar mı?

Reaksiyon skoru
6
Şu an Deepcool LS720 SE (push-pull) kullanıyorum, VRM soğutma ve ekstra işlemci soğutması için Arctic Liquid Freezer III ya da III Pro 360 (push-pull fanlarla) modeline geçmeyi düşünüyorum. Şu an radyatör yan panelde ve ekran kartıyla arasında 1.5 cm boşluk var ve soğutma boruları ekran kartına değiyor. Arctic 11 mm daha kalın olacak, yan panele takarsam radyatör fanlarının uç noktasıyla ekran kartı arasında 0.4 mm boşluk kalacak ve soğutma boruları daha gergin olacak, borular ekran kartına çok baskı yapar mı hatta yetişir mi? Lian li üst panel için max 87.5 mm soğutma desteği yazmış, ön fan 25 mm, radyatör 38 mm, arka fan 25 mm toplam soğutucu kalınlık 88 mm olacak. Zaten üst panele cpu soğutucu takmaya sıcak bakmıyorum, fanları intake yapsam kasanın hava akışı bozulacak (şu an aşağıdan temiz hava alıp yukarıdan atıyor), egzoz yapsam kasanın içindeki sıcak havayla cpu soğutmaya çalışacak. Anakartın üstünde çok boşluk var fakat fotoğrafta da gözüktüğü gibi üstten 2x8 pin cpu güç kabloları geliyor. Üst panele takmalı mıyım ve sığar mı?
CPU overclocklu 9800x3d

Ekler

• 1764661124143.webp
    1764661124143.webp
    217.4 KB · Hit: 32
  • IMG_0767.webp
    IMG_0767.webp
    1.1 MB · Hit: 31
  • IMG_0768.webp
    IMG_0768.webp
    871.3 KB · Hit: 29
Son düzenleme:
Ayrıca Arctic Freezer'a geçersem pro ya da normal model olması fark etmiyor, hangisini daha uyguna bulursam alacağım. 2 model arasındaki tek fark fanları ve fanları zaten p12 max ile değiştireceğim.

38mm kalınlığa sahip LF3, 25mm de fanlar dersek evet sığar ama neden değişiyorsunuz şuan ki soğutucunuzu anlamadım.

VRM'ler kaç derece oluyor ki yük altında ?

Sorum soğutucuyu değiştirmeli miyim değil kasamdaki ölçülere göre ekran kartı boşluğu ve üst paneldeki montajla ilgili, aynı soğutucuyla buna benzer montajlar yapan kişilere sordum. Bunun dışında herhangi bir tavsiye istemedim, ihtiyacım yok.

Arctic Freezer 3 ün boruları kullandığım en kalın, inatçı ve sert borular, şekillendirmesi bayağı zor ben de pro versiyonunu kullanıyorum. Eleştri olarak algılama ama zaten boruları alttan almaman lazım ki ilerde tıkanma gibi sorunları minimuma indirmiş olursun, sağlıklı değil boruların pompanın altında kalması.

Üstteki CPU kabloları sorun olmaz boşluk kalıyor radyatörün arkasında, önce cpu kablolarını takıp sonra radyatörü monte ettiğinde engel olmaz. Radyatörü üste takıp exhaust yaparsın (zaten öyle geliyor default) ve şuan üstte olan fanları yana takıp intake yaparsan hava alışı yandan olur, sıcak havayı da radyatör fanları dışarı tahliye eder.

Ben m.atx kasada böyle kullanıyorum, ramler yüksek profil olmasına rağmen arcic 3 pro sorunsuz sığıyor, ramlere ve VRM soğutucusuna bayağı yakın oluyor ama radyatör, sende bayağı boşluk var üste takabilmen için.

Son düzenleme:
Normalde 63 mm, arkadaşın dediği gibi yine 25mm. Total 88mm > 8.8 cm. Ben yabancı forumlarda yapan gördüm bence rahat yaparsın belki ram düşük profil olması gerekiyor. Lian Li Lancool kasada push pull yapanda gördüm Evo RGB de daha rahat olur.

sağlıklı değil boruların pompanın altında kalması.
Hocam bu bilgiyi neye göre söylediniz? Boruların değil hava boşluğunun kaldığı radyatörün en üst kısmı pompanın altında kalırsa pompaya zararlı çünkü o şekildeyken pompa suyla karışık hava çeker. Şimdi yapay zekaya da sordum, söylediği;
"
Sana bunu söyleyen kişi maalesef "yarım bilgiye" sahip veya durumu yanlış yorumlamış. Endişelenmene hiç gerek yok.

Senin şu anki kurulumun (Yan Panel, Radyatör Dik, Borular Aşağıda), sıvı soğutma dünyasında "Gold Standard" (Altın Standart) olarak kabul edilen, pompa ömrü için en sağlıklı iki yöntemden biridir.
"
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Üstteki CPU kabloları sorun olmaz boşluk kalıyor radyatörün arkasında, önce cpu kablolarını takıp sonra radyatörü monte ettiğinde engel olmaz. Radyatörü üste takıp exhaust yaparsın (zaten öyle geliyor default) ve şuan üstte olan fanları yana takıp intake yaparsan hava alışı yandan olur, sıcak havayı da radyatör fanları dışarı tahliye eder.
CPU kabloları sorun olmazsa üst panele takabilirim, anakartla arasında yeterli boşluk var fakat "sıcak havayı da radyatör fanları dışarı tahliye eder." kısmı hiç mantıklı değil. Radyatöre neden sıcak hava vereyim?

Son düzenleme:
Hocam bu bilgiyi neye göre söylediniz? Boruların değil hava boşluğunun kaldığı radyatörün en üst kısmı pompanın altında kalırsa pompaya zararlı çünkü o şekildeyken pompa suyla karışık hava çeker. Şimdi yapay zekaya da sordum, söylediği;
"
Sana bunu söyleyen kişi maalesef "yarım bilgiye" sahip veya durumu yanlış yorumlamış. Endişelenmene hiç gerek yok.

Senin şu anki kurulumun (Yan Panel, Radyatör Dik, Borular Aşağıda), sıvı soğutma dünyasında "Gold Standard" (Altın Standart) olarak kabul edilen, pompa ömrü için en sağlıklı iki yöntemden biridir.
"
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

CPU kabloları sorun olmazsa üst panele takabilirim, anakartla arasında yeterli boşluk var fakat "sıcak havayı da radyatör fanları dışarı tahliye eder." kısmı hiç mantıklı değil. Radyatöre neden sıcak hava vereyim?
Ben yanlış hatırlıyorum o zaman, aklımda yanlış kalmış olabilir hatırladığım videolardan, tartışmalardan, hiç yanda kullanmadım AIO ları. Ama her türlü radyatörün üstte exhaust olması en sağlıklısı.

Radyatörü yukarı taktığında onun exhaust olup yandaki fanların intake olmasının daha sağlıklı olduğundan eminim. Sıcak hava yukarı doğru çıktığından ekran kartından gelen sıcağı aşşağı geri verir eğer üstteki fanlar intake olursa, ve kasanın hem arkasında hem de yanında exhaust olursa hava akışını bozar.

Sistemin bulunduğu odadaki ortam sıcaklığı bile önemliyken radyatör fanlarını exhaust yapıp kasanın içindeki sıcak havayı radyatöre vermek nasıl en sağlıklı yöntem oluyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,639
Üyeler
185,918
Son üye
karadenizflex
Geri