Arduino ile ambilight yardımı

erennn001

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba arkadaşlar, monitörüm için Arduino ile Ambilight yapmak istiyorum. Fakat takıldığım nokta, bana gelen LED'deki bağlantılar. İnternette izlediğim videolarda yapılan bağlantılar, benim elimdeki LED ile aynı görünmüyor. Bu yüzden kafam karıştı. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

Öncelikle, devre şemasında göründüğü gibi doğrudan LED’den 3 kablo ile bağlantı yapılabiliyor. Ancak bendeki LED’de fazladan kablolar var. Bu noktada kafam karıştı. Şimdi, o üçlü kablolar birbirine geçmeli şekilde bağlanmış. O bağlantıyı sağlasam, diğer iki kablo — kırmızı ve beyaz — adaptör için. Fakat ben gücü Arduino üzerinden almak istiyorum. Bu yüzden, o iki kablonun yanına bir de yeşil kablo ekleyip bu kabloları Arduino’ya bağlasam olur mu? Kısa devre vs. oluşturur muyum, yoksa bu bağlantıyı yapmamam mı gerekiyor? Farklı bir yöntem mi izlemeliyim, açıkçası emin değilim.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-05-21 at 18.46.49.webp
    WhatsApp Image 2025-05-21 at 18.46.49.webp
    728 KB · Hit: 46
  • ckt.webp
    ckt.webp
    183.3 KB · Hit: 49
Hocam sizdeki ledin girişleri RGB renkler için ayrı ayrı olabilir. Aldığınız ledin kodu vs bir şeyi varsa internetten araştırıp bakın. Ayrıca ledin kaç V'da çalıştığına da bakmanız lazım, direk ardiunodan beslerseniz ardiunoyu yakabilirsiniz.

hocam en basit yolu söylüyorum bi adet ledi feda ederek erkek olan soketin olduğu yerden kesiniz. 3 adet bakır geçiyor ortalarıdan. ordan kesin ve bi lehim atıp bağlayın resimdeki gibi. eğer yapmk istemezsenzde dişi soketin ortadaki bacağına dişi jumper ile 6 numaralı pine beyazı gnd kırmızıyı 5v a bağlayıp test edin.

baglayacagin tarafin plastigini siyir orda gnd data 5v ye hangi kablolar bagli gorursun onlari kullanirsin yada direk kesip atarsin orayi sen lehim yaparsin
amacimiz ledin 3 kablosu sase data 5v(gnd dim 5v) semadaki gibi ardunioyaya baglamak sonra kullanacagim programi vs gormususndur zaten

Geri