Benim bilgisayar özelliklerim:
-MSI RTX 3070 Ventus 3X OC
-Ryzen 5 5600X
-B450 M-K II
-GSKILL FlareX 2x8GB 3200MHz
-Stok CPU soğutucusu var fakat Kryonaut sürdüğüm için sıcaklıklarım düşük.
Arkadaşın bilgisayar özellikleri:
-RX 6700XT
-Ryzen 5 5600
-B450M-Dragon
-Corsair Vengeance 2x8GB 3200MHz
-Stok CPU Soğutucu
Bu 2 sistemin de özellikleri neredeyse performans olarak birbirinin aynısı olması gerekmiyor mu? CS2, Rust, Ready or Not, Forza Horizon 5, Assetto Corsa yani ne kadar oyun sayarsam sayayım hepsinde atıyorum ben en yüksek ayarlar 80FPS oynuyorsam arkadaşım 120-130FPS'te oynuyor. Bunun ek bir sebebi vesayre var mı?? Hani birimizin ekran kartı 8GB birimizin 12GB tamam da yani basit oyunlarda bile fark açıyor bana. Zaten eğer ayarları da en yüksekten yükseğe veya ortaya çekersem de işlemcim ekran kartına darboğaz yapmaya başlıyor ve FPS'im en yüksek ayarlardan da düşük oluyor.
aynı olan tek bir ortak parça bile yok tam olarak yakın fps alacağınızı nasıl ölçtünüz?
binbir farklı faktör var aradaki fark için? parçadan kaynaklı olabilir, yazılım güncellemesi olabilir, oyunun kendisinden kaynaklı olabilir?
örneğin 4060 ti ve 7700 xt nin aynı oyunda 100 fps aldığını düşünelim bu oyun god of war olsun güçleri eşit diye düşünürsünüz değil mi?
örnek devamında başka bir oyuna girelim bu oyunda Ghost of Tsushima olsun bu oyunda 4060 ti 120 fps alırken 7700xt 130 fps alıyor. neden mi? oyundan oyuna bile kartların yatkınlığı değişebiliyor, bazı oyunlarda nvidia kartları aşırı kötü olurken bazı oyunlarda amd kartları başarısız oluyor.
bios ayarları, parça uyumluluğu. overclock, kasa ısısı, Vram gibi bir sürü faktör var.
not internetten şuan baktım ve arkadaşının kartı zaten 3070 den %5-7 arası daha güçlü gözüküyor.