Neler Yeni

Arkadaşım ile neredeyse aynı PC'yi kullanıyorum ancak benim FPS'im daha az?

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Ferhat Bilgi
Bu kadar iğrenç bir fark yaratacağını bilseydim zamanında 3070 8GB alacağıma RX 6700XT 12GB veya 3080 10GB falan alırdım. Neyse yapacak bir şey yok. İleride yeni bilgisayar alacağımda tekrar NVIDIA alacağımı pek sanmıyorum.
Sadece vrama dikkat et

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Bazı oyunlarda vram'den dolayı aradaki fark fazladır ama bütün oyunlar vram yüklenmiyor.
Senin biosta xmp ve cbp kapalı olabilir mi?
Daha geçenlerde hem SSD'ye hem de BIOS'a format atmıştım XMP profillerini falan tekrar ayarladım. O tarafta bir sorunum yok.

LothbLoki

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Enis Solak

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Bende aynısını yaşadım zamanında. Bir daha pc alacak olursam amd alacağım. Diğer arkadaşıma pc topluyorduk ona da kendimi örnek vererek 3060 12GB aldık tüm oyunları ultrada rahat rahat oynuyor bayağı bir etkisi var.
AMD kullandığım zamanlar bazen işte Shadowplay, RTX, DLSS, Broadcast gibi teknolojilerine özenmiştim. Şu an NVIDIA kullanan birisi olarak tek işime yaradığını gördüğüm teknolojisi Shadowplay sanırım. Bunlardan mahrum kalıp AMD alsam da bir şey olmaz. Zaten şu anki kullandığım modele göre konuşursak açıkçası DLSS 2 bi' işime yaramıyor onun yerine FSR 3 falan kullanıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Yuzarsef
AMD kullandığım zamanlar bazen işte Shadowplay, RTX, DLSS, Broadcast gibi teknolojilerine özenmiştim. Şu an NVIDIA kullanan birisi olarak tek işime yaradığını gördüğüm teknolojisi Shadowplay sanırım. Bunlardan mahrum kalıp AMD alsam da bir şey olmaz. Zaten şu anki kullandığım modele göre konuşursak açıkçası DLSS 2 bi' işime yaramıyor onun yerine FSR 3 falan kullanıyorum.
DLSS RTx gibi teknolojiler eğer 4090 24GB kullanmıyorsan bence çok önemli değil. Fiyatını hak eden teknoloji değiller AMD genel olarak teknoloji geliştirince hemen hemen tüm kartlarına donanımlarına destek veriyor. Ve tam f/p ürünler çıkarıyor belleği fazla tuttuğu içinde ileriye dönük oluyor. Ben rtx3050Ti aldığımda yeni çıkmıştı nvidia nın resmi sitesinde öve öve bitiremediler tamam memnunum fakat 4GB VRAM olmasına dikkat etmemiştim mesela. Ama şu an aynı şey olsa AMD alırım. Zorunda değilsen nvidia alma.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
DLSS RTx gibi teknolojiler eğer 4090 24GB kullanmıyorsan bence çok önemli değil. Fiyatını hak eden teknoloji değiller AMD genel olarak teknoloji geliştirince hemen hemen tüm kartlarına donanımlarına destek veriyor. Ve tam f/p ürünler çıkarıyor belleği fazla tuttuğu içinde ileriye dönük oluyor. Ben rtx3050Ti aldığımda yeni çıkmıştı nvidia nın resmi sitesinde öve öve bitiremediler tamam memnunum fakat 4GB VRAM olmasına dikkat etmemiştim mesela. Ama şu an aynı şey olsa AMD alırım. Zorunda değilsen nvidia alma.
Sence şu an anlık bir kararla RTX 3070 Ventus 3X OC'yi bırakıp RX 6700XT Nitro+ geçeyim mi :D

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Benim bilgisayar özelliklerim:
-MSI RTX 3070 Ventus 3X OC
-Ryzen 5 5600X
-B450 M-K II
-GSKILL FlareX 2x8GB 3200MHz
-Stok CPU soğutucusu var fakat Kryonaut sürdüğüm için sıcaklıklarım düşük.

Arkadaşın bilgisayar özellikleri:
-RX 6700XT
-Ryzen 5 5600
-B450M-Dragon
-Corsair Vengeance 2x8GB 3200MHz
-Stok CPU Soğutucu

Bu 2 sistemin de özellikleri neredeyse performans olarak birbirinin aynısı olması gerekmiyor mu? CS2, Rust, Ready or Not, Forza Horizon 5, Assetto Corsa yani ne kadar oyun sayarsam sayayım hepsinde atıyorum ben en yüksek ayarlar 80FPS oynuyorsam arkadaşım 120-130FPS'te oynuyor. Bunun ek bir sebebi vesayre var mı?? Hani birimizin ekran kartı 8GB birimizin 12GB tamam da yani basit oyunlarda bile fark açıyor bana. Zaten eğer ayarları da en yüksekten yükseğe veya ortaya çekersem de işlemcim ekran kartına darboğaz yapmaya başlıyor ve FPS'im en yüksek ayarlardan da düşük oluyor.
rx6700xt 3070-den daha guclu ekran karti ama arada fark biraz fazla gibi sanki

Shiroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Ozan
Benim bilgisayar özelliklerim:
-MSI RTX 3070 Ventus 3X OC
-Ryzen 5 5600X
-B450 M-K II
-GSKILL FlareX 2x8GB 3200MHz
-Stok CPU soğutucusu var fakat Kryonaut sürdüğüm için sıcaklıklarım düşük.

Arkadaşın bilgisayar özellikleri:
-RX 6700XT
-Ryzen 5 5600
-B450M-Dragon
-Corsair Vengeance 2x8GB 3200MHz
-Stok CPU Soğutucu

Bu 2 sistemin de özellikleri neredeyse performans olarak birbirinin aynısı olması gerekmiyor mu? CS2, Rust, Ready or Not, Forza Horizon 5, Assetto Corsa yani ne kadar oyun sayarsam sayayım hepsinde atıyorum ben en yüksek ayarlar 80FPS oynuyorsam arkadaşım 120-130FPS'te oynuyor. Bunun ek bir sebebi vesayre var mı?? Hani birimizin ekran kartı 8GB birimizin 12GB tamam da yani basit oyunlarda bile fark açıyor bana. Zaten eğer ayarları da en yüksekten yükseğe veya ortaya çekersem de işlemcim ekran kartına darboğaz yapmaya başlıyor ve FPS'im en yüksek ayarlardan da düşük oluyor.
aynı olan tek bir ortak parça bile yok tam olarak yakın fps alacağınızı nasıl ölçtünüz?
binbir farklı faktör var aradaki fark için? parçadan kaynaklı olabilir, yazılım güncellemesi olabilir, oyunun kendisinden kaynaklı olabilir?
örneğin 4060 ti ve 7700 xt nin aynı oyunda 100 fps aldığını düşünelim bu oyun god of war olsun güçleri eşit diye düşünürsünüz değil mi?
örnek devamında başka bir oyuna girelim bu oyunda Ghost of Tsushima olsun bu oyunda 4060 ti 120 fps alırken 7700xt 130 fps alıyor. neden mi? oyundan oyuna bile kartların yatkınlığı değişebiliyor, bazı oyunlarda nvidia kartları aşırı kötü olurken bazı oyunlarda amd kartları başarısız oluyor.
bios ayarları, parça uyumluluğu. overclock, kasa ısısı, Vram gibi bir sürü faktör var.
not internetten şuan baktım ve arkadaşının kartı zaten 3070 den %5-7 arası daha güçlü gözüküyor.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
aynı olan tek bir ortak parça bile yok tam olarak yakın fps alacağınızı nasıl ölçtünüz?
binbir farklı faktör var aradaki fark için? parçadan kaynaklı olabilir, yazılım güncellemesi olabilir, oyunun kendisinden kaynaklı olabilir?
örneğin 4060 ti ve 7700 xt nin aynı oyunda 100 fps aldığını düşünelim bu oyun god of war olsun güçleri eşit diye düşünürsünüz değil mi?
örnek devamında başka bir oyuna girelim bu oyunda Ghost of Tsushima olsun bu oyunda 4060 ti 120 fps alırken 7700xt 130 fps alıyor. neden mi? oyundan oyuna bile kartların yatkınlığı değişebiliyor, bazı oyunlarda nvidia kartları aşırı kötü olurken bazı oyunlarda amd kartları başarısız oluyor.
bios ayarları, parça uyumluluğu. overclock, kasa ısısı, Vram gibi bir sürü faktör var.
not internetten şuan baktım ve arkadaşının kartı zaten 3070 den %5-7 arası daha güçlü gözüküyor.
Sence benim burada bahsettiğim fark 5-10FPS'lik bir fark mı kardeşim? Böyle garip garip triplere girerek yazma bir dahakine tamam mı? Oyno olon porço bolo yok. Yapma ya ben de tam tıpatıp modeline kadar aynı sanmıştım tüh. Daha başlığı ve başlık altına yazılanı okumuyorsun gelip yazdığına bak.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
760
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Ekran kartı sürücü sürüm değiştir bazen önceki sürüm daha iyi oluyor veya 3 5 sürüm öncesi. Nvdia ayarlarından yüksek performansa ayarla windows'u özelleştir ne bileyim. Özelleştirilmiş windows %10 15 kadar fark ettiriyor zaten işlemci üzerindeki yükü düşürdüğü için.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Ekran kartı sürücü sürüm değiştir bazen önceki sürüm daha iyi oluyor veya 3 5 sürüm öncesi. Nvdia ayarlarından yüksek performansa ayarla windows'u özelleştir ne bileyim. Özelleştirilmiş windows %10 15 kadar fark ettiriyor zaten işlemci üzerindeki yükü düşürdüğü için.
Aslında çoğu zaman FPS göstergem açık olarak oynuyorum. Her süre geçtiğinde sürücü güncelliyorum ancak hiçbir zaman öyle ekstrem bir fark göremedim. Windows'umu da zaten özelleştirilmiş kullanıyorum, çoğu şeyim kapalı. NVIDIA'da da performansa alınca oyun biraz çamur oluyor ondan dolayı o tarafta o kadar da elleme yapmadım.

Aves

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
battal üstündağ
DLSS demişken aklıma geldi ben hala DLSS ve FSR'ın FPS'imi arttıran bir oyun keşfedemedim. Hangi oyunda açarsam açayım FPS'imi düşürüyor bu teknolojiler. Saf güçle oynuyorum her zaman.

Geçen Ready or Not ve Rust'ta ben 70-80FPS alıyorken kendisi 130-140FPS alıyordu. İşin kötüsü bende 240Hz monitör var, onda 60Hz var. Yani bende de 60Hz monitör olsa 70FPS alsam sorun etmeyeceğim de böyle olunca cidden kasıyor gibi geliyor.
ryzen 5 5600x 3070i zaten zor besler (dar boğaz bile yapabilir) sen birde dlss açarak native çözünürlüğü düşürüp daha da işlemciye yük bindiriyorsun dlssten verim alamamanın sebebi bu

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
ryzen 5 5600x 3070i zaten zor besler (dar boğaz bile yapabilir) sen birde dlss açarak native çözünürlüğü düşürüp daha da işlemciye yük bindiriyorsun dlssten verim alamamanın sebebi bu
5600X'in 3070'i düzgünce besleyemediğini ilk kez duyuyorum. Emin misiniz? İkisi normalde gayet dengeli bir ikili. Olsa olsa konu başında dediğim gibi 1080p ve düşük ayarlarda darboğaz olur.

Top Bottom