Arkadaşıma böyle bir sistem topladım sizce nasıl?

arkadaşıma böyle bir sistem topladım ekran kartı 5070 takacak genel olarak 2k oyunculuk Triple A oyunlar davinci resolve Adobe apps kullanılacak sizlerinde yorumunu bekliyorum

@HuseyinBy01 e topladım sistemi
Lga1700 tavsiye etmiyorum, giriş orta segmentte kabul edilebilir ama üst segmentte mantıklı değil.

anakartın illa dolu dolu olması mı gerekiyor
evet dolu anakart istemesek zaten amd tercih ederdim hocam arkadaş sürekli render alacak anakartın dolu olması önemli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dolusuna gerek yok ki 7K ya indirimli giriş seviyesi Z890 alıp geçer zaten Z serisi olduğu için yeterince dolu oluyor işlemciyi de indirimlerle rahat 12-13K ya alır gaming gecesinde falan düşüyor.
Anakartın dolu olması önemli hocam giriş seviye z890 lar render alınırken baya zorlanır o yüzden dolu anakart lazım

sistemi oyun için mi kullanacaksın yoksa işlerin için mi en son ülkeyi terk ediyordun noldu o işe :D
Sistemi hem oyun hemde iş için kullanacam hali hazırda sistemimdede kullanım amacım aynı ama artık istediğim performansı alamıyordum ve yeni SSD slotu lazım oluyordu ondan dolayı değişme kararı aldım. Yurtdışına yerleşme durumunuda seneeye ertelemek durumunda kaldım şuan aktif işim var üstelik daha dün yeni ofise geçtim öyle tak diye gidemiyorum 😅

Sistemi hem oyun hemde iş için kullanacam hali hazırda sistemimdede kullanım amacım aynı ama artık istediğim performansı alamıyordum ve yeni SSD slotu lazım oluyordu ondan dolayı değişme kararı aldım. Yurtdışına yerleşme durumunuda seneeye ertelemek durumunda kaldım şuan aktif işim var üstelik daha dün yeni ofise geçtim öyle tak diye gidemiyorum 😅
umarım gidersin bakalım , iş + oyun olacaksa intel işlemci olur dolu dolu bir ana kart da sana şart gibi mümkünse bi süper serisini bekle GPU için, oyunlar öyle bir hale geldi ki 5090 ile borderlands 4 oynayamıyorsun şu an :D

umarım gidersin bakalım , iş + oyun olacaksa intel işlemci olur dolu dolu bir ana kart da sana şart gibi mümkünse bi süper serisini bekle GPU için, oyunlar öyle bir hale geldi ki 5090 ile borderlands 4 oynayamıyorsun şu an :D
Daha 10 gün önce 5070 aldım ekran kartım bozulduğu için ama super serisi gelmeden önce satma planım var 5070 Ti Super gelecek diye gördüm sızıntılarda hem 24 GB VRAM ile işimi gayette görür. O zaman sistemi komple değişirim diyorum

Ekler

• 1000046774.webp
    1000046774.webp
    513.9 KB · Hit: 11
Daha 10 gün önce 5070 aldım ekran kartım bozulduğu için ama super serisi gelmeden önce satma planım var 5070 Ti Super gelecek diye gördüm sızıntılarda hem 24 GB VRAM ile işimi gayette görür. O zaman sistemi komple değişirim diyorum
şu anki sistemin iyi aslında sadece bir gpu çeksen yeter 5700x3d çok iyi bir işlemci ama işte oyunlarda sadece işlerde seni daha çok intel tatmin eder.

şu anki sistemin iyi aslında sadece bir gpu çeksen yeter 5700x3d çok iyi bir işlemci ama işte oyunlarda sadece işlerde seni daha çok intel tatmin eder.
Şu aralar iş yoğunluğum arttı akşama doğru eve gelince gece 2 ye kadar reklam hazırlama ile geçiyor günüm araya dinlenme olarak şu aralar 1-2 saat cyberpunk atıyorum mfg sayesinde path tracing bile açık baya akıcı oynuyorum oyunlarda kesinlikle sistem yetiyor ama iş konusuna gelince sorun yaşıyorum çoklu işlem olsun render olsun yetmiyor planımda Rami 64 yapmak var 32 çoğu yerde yetmiyor maalesefki

evet dolu anakart istemesek zaten amd tercih ederdim hocam arkadaş sürekli render alacak anakartın dolu olması önemli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartın dolu olması önemli hocam giriş seviye z890 lar render alınırken baya zorlanır o yüzden dolu anakart lazım
Zorlanacağını sanmıyorum Core Ultra serisi 3nm zaten baya az güç tüketiyor. En fazla overclock yaparken falan zorlanabilir giriş seviyesi olanlar. H810 falan değil yani sonuçta.

En yakın zamanda intelliyoruz

Zorlanacağını sanmıyorum Core Ultra serisi 3nm zaten baya az güç tüketiyor. En fazla overclock yaparken falan zorlanabilir giriş seviyesi olanlar. H810 falan değil yani sonuçta.
14600k kadar başarılı hem render performansı var hemde fiyat farkı çok

Geri