Neler Yeni

Arkadaşıma Topladığım Sistemin Fiyatı Nasıldır?

HoYeon Jung

80+ Gold
Arkadaşlar iyi günler. Bugün forumda bir arkadaşım benden bir rica da bulundu ve bende kırmadım.
Şimdi arkadaşıma attığım mesajı size atacağım. Kendisi biraz bilinçsiz şuan ki piyasadan.
Bende ona topladım ettim falan. O konu açmıştı, ilgilendim ve gerçekten çok saçma şeyler vardı.
Şimdi atıyorum mesajı.
"
www.akakce.com

AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz Kutulu İşlemci

İşlemci, kutulu olanı al. 50TL fark var zaten.

ANAKART​

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am4-ddr4-micro-atx-fiyati,892857759.html
Anakart bu. Ben bunu tavsiye ederim, istersen 40TL kısarız. Ama bu bence daha iyi.

www.akakce.com

Patriot Viper Steel 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 PVS48G320C6 Ram

2 tane al, piyasada çok ucuz buldum. Yani bu piyasaya göre iyi fiyatı var. En ucuz bu, diğerleri biraz pahalı buna göre. 2x8 tercih et.

PSU olarak bunu tercih et.​

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-hv-pro-fsp550-51aac-550w-fiyati,778893431.html

Kasa olarak bunu tercih et, bir de bunun V20 versiyonu var, Ona bak internetten, o biraz daha pahalı ama daha iyi diyorlar. Bence bu daha yakışıklı :)
www.akakce.com

Dark Maxıma V12 Psu Yok 4x12cm Argb Fan Mıdı Tower 2xusb2.0/2xusb

SSD olarak bunu tercih et.
www.akakce.com

Kingston 500 GB A2000 SA2000M8/500G M.2 PCI-Express 3.0 SSD

HDD olarak bir şey önermedim, senin ssini attığın HDD tercih edebilirsin."

Eğer bir yanlışım varsa düzeltin, arkadaşın hakkına girmek istemiyorum. Onun pişman olmasını istemiyorum. Bütçesini pek söylemedi, yani işte attığım sistemin toplam fiyatında bir şeyler istiyor.
Burası toplam olarak 4775TL tuttu ortalama.
Ya 5TL fazla, ya da eksik falan işte.

Bana biraz fazla geldi, birazdan arkadaşımın net olarak ne kadar bütçesi var öğreneceğim. Topladığım sistem sanki biraz kötü oldu, o yüzden bu konuyu açmak istedim.
5000TL'ye sizlerinde önerisini bekliyorum.
Arkadaş ekran kartı hakkında bir şey demedi.

Not: Şimdi biraz daha baktım da, rezalet bir sistem gibi gözüktü gözüme. 5000TL'ye ekran kartsız sistem önerin işte :D

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Linkleri düzenlerseniz çok daha iyi olur, ilk başta anakartı falan görememiştim.
Fiyat bana da tuzlu geldi.

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi

HoYeon Jung

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Linkleri düzenlerseniz çok daha iyi olur, ilk başta anakartı falan görememiştim.
Fiyat bana da tuzlu geldi.
Hocam arkadaş bu fiyata en iyisi olsun diyor. Peki nasıl bir şey toplanır bu bütçeye? Ekran kartı konusunu söylemedi, halen daha cevap bekliyorum. Söylese direkt hazır sistem önereceğim. Çünkü böyle gerçekten baya tuzlu oluyor :D

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Hocam arkadaş bu fiyata en iyisi olsun diyor. Peki nasıl bir şey toplanır bu bütçeye? Ekran kartı konusunu söylemedi, halen daha cevap bekliyorum. Söylese direkt hazır sistem önereceğim. Çünkü böyle gerçekten baya tuzlu oluyor :D
Evet hazır sistem bu devirde her türlü daha mantıklı.

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi
Ayrıca ryzen 5 3600 yerine i5 10400f h410 anakart da kullanabilir böylece 200 tl daha arttırabilir
AYrıca hazır sistem bakılsa bencede daha mantıklı

BIGGZ

80+ Bronze
Ekran kartına göre bir işlemci seçeceksiniz mantıken, nasıl ekran kartı hakkında bir şey demez?

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi

HoYeon Jung

80+ Gold
Ayrıca ryzen 5 3600 yerine i5 10400f h410 anakart da kullanabilir böylece 200 TL daha arttırabilir
AYrıca hazır sistem bakılsa bencede daha mantıklı
Hocam açıkçası şöyle anlatayım, arkadaş yukarı da attığım PSU ve kasayı alacaktı, ben çok fazla lüks olduğunu söyledim.
Diğer parçalara pek karışmak istemedim, kendi bildiğidir diye. Bana kalsa bende öyle bir şey yapacaktım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartına göre bir işlemci seçeceksiniz mantıken, nasıl ekran kartı hakkında bir şey demez?
Arkadaş konu açtı, bu SS'i attı. Bende dedim ki buna gerek yok. Bana özelden yazdı, dedi peki sen toplar mısın bir şey? Bende evet dedim ve bunu topladım. Kendisinden cevap bekliyorum. Bir şey demedi o konuda.

BIGGZ

80+ Bronze
Hocam açıkçası şöyle anlatayım, arkadaş yukarı da attığım PSU ve kasayı alacaktı, ben çok fazla lüks olduğunu söyledim.
Diğer parçalara pek karışmak istemedim, kendi bildiğidir diye. Bana kalsa bende öyle bir şey yapacaktım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaş konu açtı, bu SS'i attı. Bende dedim ki buna gerek yok. Bana özelden yazdı, dedi peki sen toplar mısın bir şey? Bende evet dedim ve bunu topladım. Kendisinden cevap bekliyorum. Bir şey demedi o konuda.
Enteresan bir arkadaşınız var :D

Top Bottom