HoYeon Jung
80+ Gold
Arkadaşlar iyi günler. Bugün forumda bir arkadaşım benden bir rica da bulundu ve bende kırmadım.
Şimdi arkadaşıma attığım mesajı size atacağım. Kendisi biraz bilinçsiz şuan ki piyasadan.
Bende ona topladım ettim falan. O konu açmıştı, ilgilendim ve gerçekten çok saçma şeyler vardı.
Şimdi atıyorum mesajı.
"
Anakart bu. Ben bunu tavsiye ederim, istersen 40TL kısarız. Ama bu bence daha iyi.
Kasa olarak bunu tercih et, bir de bunun V20 versiyonu var, Ona bak internetten, o biraz daha pahalı ama daha iyi diyorlar. Bence bu daha yakışıklı
Eğer bir yanlışım varsa düzeltin, arkadaşın hakkına girmek istemiyorum. Onun pişman olmasını istemiyorum. Bütçesini pek söylemedi, yani işte attığım sistemin toplam fiyatında bir şeyler istiyor.
Burası toplam olarak 4775TL tuttu ortalama.
Ya 5TL fazla, ya da eksik falan işte.
Bana biraz fazla geldi, birazdan arkadaşımın net olarak ne kadar bütçesi var öğreneceğim. Topladığım sistem sanki biraz kötü oldu, o yüzden bu konuyu açmak istedim.
5000TL'ye sizlerinde önerisini bekliyorum.
Arkadaş ekran kartı hakkında bir şey demedi.
Not: Şimdi biraz daha baktım da, rezalet bir sistem gibi gözüktü gözüme. 5000TL'ye ekran kartsız sistem önerin işte
Şimdi arkadaşıma attığım mesajı size atacağım. Kendisi biraz bilinçsiz şuan ki piyasadan.
Bende ona topladım ettim falan. O konu açmıştı, ilgilendim ve gerçekten çok saçma şeyler vardı.
Şimdi atıyorum mesajı.
"
AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz Kutulu İşlemci
İşlemci, kutulu olanı al. 50TL fark var zaten.ANAKART
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am4-ddr4-micro-atx-fiyati,892857759.htmlAnakart bu. Ben bunu tavsiye ederim, istersen 40TL kısarız. Ama bu bence daha iyi.
Patriot Viper Steel 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 PVS48G320C6 Ram
2 tane al, piyasada çok ucuz buldum. Yani bu piyasaya göre iyi fiyatı var. En ucuz bu, diğerleri biraz pahalı buna göre. 2x8 tercih et.PSU olarak bunu tercih et.
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-hv-pro-fsp550-51aac-550w-fiyati,778893431.htmlKasa olarak bunu tercih et, bir de bunun V20 versiyonu var, Ona bak internetten, o biraz daha pahalı ama daha iyi diyorlar. Bence bu daha yakışıklı
Dark Maxıma V12 Psu Yok 4x12cm Argb Fan Mıdı Tower 2xusb2.0/2xusb
SSD olarak bunu tercih et.Kingston 500 GB A2000 SA2000M8/500G M.2 PCI-Express 3.0 SSD
HDD olarak bir şey önermedim, senin ssini attığın HDD tercih edebilirsin."Eğer bir yanlışım varsa düzeltin, arkadaşın hakkına girmek istemiyorum. Onun pişman olmasını istemiyorum. Bütçesini pek söylemedi, yani işte attığım sistemin toplam fiyatında bir şeyler istiyor.
Burası toplam olarak 4775TL tuttu ortalama.
Ya 5TL fazla, ya da eksik falan işte.
Bana biraz fazla geldi, birazdan arkadaşımın net olarak ne kadar bütçesi var öğreneceğim. Topladığım sistem sanki biraz kötü oldu, o yüzden bu konuyu açmak istedim.
5000TL'ye sizlerinde önerisini bekliyorum.
Arkadaş ekran kartı hakkında bir şey demedi.
Not: Şimdi biraz daha baktım da, rezalet bir sistem gibi gözüktü gözüme. 5000TL'ye ekran kartsız sistem önerin işte