Arkadaşlar bana 2K monitör önerebilir misiniz 😊

şimdi bu monitör nano ips mi değil mi bi yerde nano yazmışlar bir yerde düz ips yazıyor.

Panel kalitesini bilmiyorum videosuda yok 😐
Paneli LG LM270WQB-SSA1, kaliteli bir panel.

Ben bugün alacaktım 1ms değil gerçekte 5ms olduğunu öğrendim vazgeçtim twisted mindstan
Aldığınız MSI modeli de gerçekte 1ms GTG değil. Twisted Minds'ın 5ms olduğu bilgisinin kaynağı kullandığı panelin katalog değerinde yazıyor, MSI'ın panelini de aynı şekilde aratsanız aynı sonuçla karşılaşırsınız.
GTG
Monitör üreticileri monitörde GTG tepki süresi testi yapmadan önce test yapılacak ortamı ısıtarak ve monitörün ayarlarında bulunan overdrive ayarını maksimuma alarak GTG tepki süresini suni bir şekilde düşürebiliyor. Overdrive aslında bir yere kadar yararlı bir teknoloji, piksellere fazladan voltaj vererek tepki süresini dolayısıyla ghosting'i düşürmeyi amaçlıyor. Fakat gereğinden fazla voltaj verilirse bu sefer Inverse ghosting(overshoot) oluşmaya başlıyor. Monitör üreticilerinin 1ms GTG değerini elde ettiği overdrive kademesinde de fazla voltaj kaynaklı inverse ghosting(overshoot) oluşuyor. Bu ayarda monitör anlık olarak 1ms GTG geçişi görse bile daha sonradan eklenecek olan overshoot(inverse ghosting) süresi ile birlikte monitör yine gerçekte 1ms GTG olamıyor.

Geri