Sıkıntı derken?kodları burada paylaşmam sıkıntı olabilir o yüzden özelden atıcam anlayan varsa.
Özelden at bakalım.hocam ödevimle alakalı da hoca taratıyo nette bulursa sıkıntı olmasın diye
Nasıl aratabilir? Bir sıkıntı çıkmaz bulamaz bişeyhocam ödevimle alakalı da hoca taratıyo nette bulursa sıkıntı olmasın diye
Tam olarak ne konuda yardım istiyorsunuz? Ve programın amacını da anlamadım tam olarak. Neden faktöriyelini alıyoruz ek mesai saatinin?#include<stdio.h>
int fakt(int x){
int fak=1;
for(int i=1; i<=x; i++){
fak=fak*i;
}
return fak;
}
int kare(int x){
return x*x;
}
int kup(int x){
return x*x*x;
}
int topla(int x){
return x+x;
}
int ussu4(int x){
return x*x*x*x;
}
int ussu5(int x){
return x*x*x*x*x;
}
main(){
int a;
printf("yapilan ek mesai saati:");
scanf("%d",&a);
if (1<x<3)
printf("faktoriyel: %d",fakt(a));
}
kodlar böyle
kişi yaptığı ek mesai saatini giricek ve alttada main kısmında if lerle aralık koyucam mesela 1 ila 4 saat arası yaptı diyelim 3 saat mesai yaptıysa faktöriyeli alıncak onun gibi 4 ila 7 saat arası yaptı diyelim faktöriyelini alıcak ve ek mesai ücreti o olucak ekrana yazıcak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
attım kodları bakabildiniz mi hocam?
hocam şöyle bir firmada çalışan kişi diyelim 3 saat çalıştı 3 ün faktöriyelini alıcaz 6tl ona ek prim olucak mesela 5 saat çalıştı karesini alıcak 25tl ek prim bunun gibi bişey yapmak istiyorum yukarıda zaten fonksiyonları yazdım sadece alt tarafta nasıl if lerle aralık koyucam 2<x<5Tam olarak ne konuda yardım istiyorsunuz? Ve programın amacını da anlamadım tam olarak. Neden faktöriyelini alıyoruz ek mesai saatinin?
2<x<5 ise faktöriyelini al ekrana yazTam olarak ne konuda yardım istiyorsunuz? Ve programın amacını da anlamadım tam olarak. Neden faktöriyelini alıyoruz ek mesai saatinin?
Printf kısmında ne yaptığını da pek anlayamadım. "int ucret" diye bir değişken oluştur onu yazdır ekrana.hocam şöyle bir firmada çalışan kişi diyelim 3 saat çalıştı 3 ün faktöriyelini alıcaz 6tl ona ek prim olucak mesela 5 saat çalıştı karesini alıcak 25tl ek prim bunun gibi bişey yapmak istiyorum yukarıda zaten fonksiyonları yazdım sadece alt tarafta nasıl if lerle aralık koyucam 2<x<5
gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
2<x<5 ise faktöriyelini al ekrana yaz
6<x<8 ise karesini al gibi ama bunları koşullar sağlanınca yukarıdan çağırması gerek
hocam printf kkısmını boşverin orasını yanlış yaptım zaten şimdi sizin attığınız gibi yapıcam teşekkür ederim cevabınız için bir sorun olursa tekrar yazarım.Printf kısmında ne yaptığını da pek anlayamadım. "int ucret" diye bir değişken oluştur onu yazdır ekrana.
int ucret
if(6<x<8) {
ucret = kare(x);
}
else if(2<x<5) {
ucret = fakt(x);
}
Dediğin örnekleri bu şekilde uyarladım, sen de bu şekilde yazabilirsin. int ucret dediğimiz değişken işçinin alacağı ek prim. Bu şekilde yazarsan koşulu sağlamış olursun.
En son da printf ile ucret değişkenini ekrana yazdırırsın.