Neler Yeni

Arkadaşlar iş hayatında problemler yasiyorum

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,652
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
ama o adamin ailesi varlıklı benim öyle bir seçeneğim yok baba fakir araba dahi alamıyoruz ..
Kankam elin ayağın saçın kulağın burnun var kör değilsin sağır değilsin dilsiz değilsin sağlıklısın, gerisi boş
Mesaj otomatik birleştirildi:

IMG_9486.jpeg

Şu kitap bana iyi gelmişti sanada tavsiye ederim

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
C Ş
Üzerinde sürekli bir baskı var. Acaba yaptığım işi beğenecekler mi, hata yapacak mıyım, hata yaptığımda bana ne diyecekler gibi.
Bir de ne yapacağını bilmiyorsun. Diyorsun ya şunu yap dediklerimde yapıyorum diye.
Ne yapacağını bilmiyorsan önce oranın genel işleri hakkında bir bilgi al.
Mesela yerler sürekli temiz olacak, masalar örtülü olacak, bardaklar her an hazır olacak, makineler temiz olacak gibi önceden nelerin hazır olması gerektiği hakkında orda çalışanlardan bilgi al.
O işte neyi nasıl yapman gerektiğini bilmiyorsan zaten bir şey yapamazsın bu doğal.
Hata yaptığında da özrünü dileyip daha iyisini yapmaya çalışacağını bildir.

Dediğim gibi en temel şey bilmediğini sormandır.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
@yakar41 19 yaşındasın, psikolojik tedavi almışsın ve aşırı terliyorsun :)

Aslında senin gibi olan çok az da olsa insan var, sağlık sektöründe yakınlarım var, onlardan duyuyorum... Zaten aşırı terleyenlerin % 80-85'i psikolojik bir tedavi görmüş ya da hastalığı var veya ailesinde genel olarak terleme var ama farkında değil. Aşırı terleme sende ne zaman başladı, psikolojik hastalıktan önce mi sonra mı? Bir de esas önemli soru, hayatında yanlış giden veya kendini kınayabileceğin büyük yanlışlar filan yaptın mı? :)

Şunu da ekleyeyim, psikolojik rahatsızlıklar ebedi devam etmezler, ömürlük değillerdir ama bir şartla, kendine çeki düzen verirsen ve hayatını adam gibi yani sana yakıştığı gibi yaşamayı bilirsen en kısa sürede iyileşirsin. :)

Çalışamayan aşırı terleyenler genelde hep şundan yakınırlar, özgüven kaybından... Yani toplum içinde rahat hareket edemezler, rahat çalışamazlar ve utanç yaşarlar sık sık... Bunları açık açık konuşmalıyız ki sorununu çözebilelim. :)

Bir de üniversite yaşlarındasın, okulun ne durumda, okumayı niye düşünmüyorsun? Neden okumak yerine çalışmaya yöneliyorsun? Okumak inan ki senin için çalışmaktan daha kolay olacaktır.

Son düzenleme:

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
Aşırı terleme sende ne zaman başladı, psikolojik hastalıktan önce mi sonra mı? Bir de esas önemli soru, hayatında yanlış giden veya kendini kınayabileceğin büyük yanlışlar filan yaptın mı? :)
Hocam öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim 🥰
2020 pandemide hayatı geleceğimi üniversiteyi kafaya takarak ve bilgisayara çok bakmaktan ( 6 ay boyunca dışarı çıkmadım ders (zoom) ve oyun oynadım .. ) bunların hepsi birleşince ve ben ayıp( mastür..)şeyler yapınca psikolojik rahatsızlık başlangıcı oldu
Sorunuza gelirsek hasta olduktan sonra başladı

Bir de esas önemli soru, hayatında yanlış giden veya kendini kınayabileceğin büyük yanlışlar filan yaptın mı? :)
Evet yaptım zina isledim ve çok pişmanım açıkçası bunu yaptığıma inanmamıştım ama bunu hasta olduktan sonra işledim ..

Bir de üniversite yaşlarındasın, okulun ne durumda, okumayı niye düşünmüyorsun? Neden okumak yerine çalışmaya yöneliyorsun? Okumak inan ki senin için çalışmaktan daha kolay
Hocam okulum konusu ise şöyle açık Öğretim den auzeften önlisans okuyorum
Ancak ben örgün okunak istemiştim babam ve annem beni okula göndermedi ( KYK yurdunda kalamazsin seni kuran kursuna vereceğiz oradan okuluna gideceksin ) dedigi için örgün tercih etmedim ve iş hayatinda da yeni olduğum için başarısızlıklar yaşıyorum

Çalışamayan aşırı terleyenler genelde hep şundan yakınırlar, özgüven kaybından... Yani toplum içinde rahat hareket edemezler, rahat çalışamazlar ve utanç yaşarlar sık sık... Bunları açık açık konuşmalıyız ki sorununu çözebilelim. :)
Evet ve bu da evet toplum içerisinde bulunmaktan korkuyorum rahat olamıyorum mesela bir kızla iki kelam edemem ve geçenlerde oldu bu olay annemle kıyafet almaya gittik ve kıyafet mağaza görevlisi boynumdan kıyafetin boyunu ölçtü bu kişi kızdı ve o an da bile bir heyecan bir terleme anlatamam size işte ben bu kadar kapaliyim dış dünyaya

Son düzenleme:

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Günah işlemekten elinden geldiğince kaçınmaya çalış, yani büyük günahlardan, zina işlemek gibi, büyük günah farklıdır, küçük günah farklıdır. :)

Açık öğretim de olsa okulunu bitir hem de iyi çalışarak, üstün başarı ile bitir ki kendini hem ailene hem de çevrendekilere kanıtlayabilesin ayrıca o diploma sana belki kpss veya ekpss sınavlarında aşırı yardımcı olacak, kolaylık olacaktır. Bir de hangi bölümü okuyorsun, istediğin bölüm mü?

Zinanın en önemli ilacı sevgi ve sevgi üzerine kurulu bir evliliktir. Sevdiğin varsa onun için de olsa kendini her alanda geliştirmelisin. Ama mutlak sevdiğin birisi ile evlenmelisin, sevmediğin biri ile sırf evlilik olsun diye evlenilmez...

Terleme de ilk önce azalır sonra iyice ferahlarsın ama dediğim gibi sen işi kendinde önce bitireceksin. Ruhun rahat olacak, sağlığına da böyle böyle kavuşursun inşaAllah :)

Fakat bunlar azim gerektiren işlerdir, zorlanacaksın ama bunu yapmak da zorundasın çünkü hayatını şimdiki halinle yaşamak sana ızdırap olur, daha düzenli ve daha güzel, yakışır bir şekilde yaşamalısın, yapabildiğin kadar en azından...

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
Bölümün gayet güzelmiş, mutlaka bitir :) Peki sen hangi üniversite bölümünü aslında okumak isterdin?
Açık konusmak gerekirse puanım düşüktü ve ben üniversite kampüs hayatı yaşamak istediğim için bu bölümü sevemedim açıktan olduğu için

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Açık konusmak gerekirse puanım düşüktü ve ben üniversite kampüs hayatı yaşamak istediğim için bu bölümü sevemedim açıktan olduğu için
Olsun, bitir mutlaka çünkü dediğim gibi ekpss sınavı için sana çok yararı olacaktır. ekpss zor bir sınav değil çalışana, normal kpss ye girsen kazanamayacağın bir yeri, kadroyu veya memurluğu ekpss ile rahat kazanabilirsin. 2 yıllık veya 4 yıllık bölüm bitirmen halinde daha çok kadro olur ve sen daha düşük puanla daha iyi bir yer kazanırsın. hammalık yapacağına, getir götür işlerinde ezileceğine kafayı çalıştır ve aklını zorla ki şimdi genç yaşındayken sonra ileride keyif yapabilesin :)

İstediğin bölüm neydi? hayalindeki bölüm veya..?

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
Olsun, bitir mutlaka çünkü dediğim gibi ekpss sınavı için sana çok yararı olacaktır. ekpss zor bir sınav değil çalışana, normal kpss ye girsen kazanamayacağın bir yeri, kadroyu veya memurluğu ekpss ile rahat kazanabilirsin. 2 yıllık veya 4 yıllık bölüm bitirmen halinde daha çok kadro olur ve sen daha düşük puanla daha iyi bir yer kazanırsın. hammalık yapacağına, getir götür işlerinde ezileceğine kafayı çalıştır ve aklını zorla ki şimdi genç yaşındayken sonra ileride keyif yapabilesin :)

İstediğin bölüm neydi? hayalindeki bölüm veya..?
İstediğim bölüm yapay zeka otonom sistemler teknolojisi idi

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
İstediğim bölüm yapay zeka otonom sistemler teknolojisi idi
yök atlas tan baktığımda 2 yıllık Otonom Sistemler Teknikerliği ve yine 2 yıllık Yapay Zekâ Operatörlüğü var :) Bunlar ayrı bölümler ama yakın bölümler...

Sen şimdi okuduğun bölümü bitirebilirsen eğer istediğin bölümler için en azından zaman kazanmış olursun ve ayrıca sağlığında elverişli olursa belki neden olmasın, örgün de okuyabilirsin, yeter ki kendini ailene ve kendine ispatlayabilesin.

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
yök atlas tan baktığımda 2 yıllık Otonom Sistemler Teknikerliği ve yine 2 yıllık Yapay Zekâ Operatörlüğü var :) Bunlar ayrı bölümler ama yakın bölümler...

Sen şimdi okuduğun bölümü bitirebilirsen eğer istediğin bölümler için en azından zaman kazanmış olursun ve ayrıca sağlığında elverişli olursa belki neden olmasın, örgün de okuyabilirsin, yeter ki kendini ailene ve kendine ispatlayabilesin.
Peki bu süre içerisinde çalışmalı miyim

Top Bottom