- Reaksiyon skoru
- 2,228
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyunlarda fps drop yapmıyor değil mi birde ne sıklıkla güncelleme alıyor yazılımbendede var fanları kontrol ediyorum cillop gibi
Oyunlarda fps drop yapmıyor değil mi birde ne sıklıkla güncelleme alıyor yazılımbendede var fanları kontrol ediyorum cillop gibi
hayır yapmıyor zaten ben kapatıyorumki arkada fanı ayarladım ve kapattım bu guncellemede geliyor goruyorum ara araOyunlarda fps drop yapmıyor değil mi birde ne sıklıkla güncelleme alıyor yazılım
Ben laptop için kullanacaktım hocam, aura creator çöp diyolar geneldeKablosuz ekipman ışık ayarlaması ve profillendirme için çekilecek çile değil cidden hocam. Ama bir yakınım asus anakart kullanıyor o problem yaşamıyor. Performans kaybı yaşatmaz lakin dediğim gibi ilerde kablosuz asus ekipman alacaksan haberin olsun
Problem olmaması lazım hocam, dediğim gibi anakart gibi bileşenler için problem yaratmıyor laptopta da olmaz yani. Kablosuz ekipman alırsan ama görmesi için 40 takla atıyorsun güncellemesi ayrı dert falan filanBen laptop için kullanacaktım hocam, aura creator çöp diyolar genelde
Sağolun hocam teşekkürlerProblem olmaması lazım hocam, dediğim gibi anakart gibi bileşenler için problem yaratmıyor laptopta da olmaz yani. Kablosuz ekipman alırsan ama görmesi için 40 takla atıyorsun güncellemesi ayrı dert falan filan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
Bunu da paylaşayım hocam için daha da rahat eder![]()
Baktım şimdi de dediğin gibi bilgisayarı gereksiz ısındırdı ve yordu sildim şuan alternatif g helper kullanıyorum bakalmBu gibi yazılımlar bloatware gibi çalışıyor. Nasıl işliyorlarsa bilgisayar yavaşlıyor bir şekilde.
RGB için open rgb fanlara için ise fan control kullanabilirsin.
Aynen bu iki uygulama iyidir, bunlari es gecmisim iyi oldu yazdiginiz hocam.Bu gibi yazılımlar bloatware gibi çalışıyor. Nasıl işliyorlarsa bilgisayar yavaşlıyor bir şekilde.
RGB için open rgb fanlara için ise fan control kullanabilirsin.
Sildim kral şuanda çok daha alternatif ve sistemi yormayan cihazla uyumlu bir yazılım keşfettimAynen bu iki uygulama iyidir, bunlari es gecmisim iyi oldu yazdiginiz hocam.
Bu tarz uygulamalar yormuyor aslında. Büyük şirketlerin bu tarz uygulamaları yoruyor.Hocam bu tarz uygulamalarin hepsi yoruyor aslinda NEDEN? Gidipte gorev yoneticisinden ne kadar islemci ve ne kadar ram tukettigine bakmak yanlis bakilmasi gerek yer. Gorev Yoneticisi > Performans > CPU > CPU altinda ISLEMLER. Bu uygulamalar cok ca islem ekliyorlar SteelSeries GG, Armory Caret, Razer Synapse> Logitech G HUB. Hatta Logitech bunun icin Onboard Memory Controller diye daha hafif ve sadece ekipman ayari yapabileceginiz bir uygulama cikardi, Razer ise daha hizli ve hafif Synapse 4, bunun bir bir cok ornegi var, hatta yillardir dillerden dusmeyen RGB Controller uygulamalari fazla yuk bindirir, performans dusurur laflarida buradan geliyor. Bu tarz uygulamalar yuk bindirir ama performansiniza etki edip etmedigini siz kendi donaniminizda test edeceksiniz cunku kimde dusurur kiminde etki bile etmez neredeyse ama o gorev yoneticisinde ki islem sayisi ne kadar buyukse islemci de o kadar fazla calisir ve yorulur, performansta buna istinaden duser. Cok kisa bir ornek ile konuyu sonlandiriyorum Stock Windows 11'de islem sayisi 200+ iken, Custom Windows 11'de 50+ buda bosta calisirken daha az isinmasi ve daha dusuk frekansta calismasini sagliyor birde mantiken baktiginde 6 cekirdek 12 threadlik bir yapida yani toplam 12 islemi yapabilen bir islemcide 50 islem yapmak ne kadar rahat ve hizlidir birde 200 islem yaparken ki halini siz dusunun. (Islemci nasil calisir biliyorum en basit ornegi ile aciklamak istedim, bu son ornekte gelipte akil vermeyin lutfen.)
Bu isin cok sapikligina kacanlar icin suan ki aktif kurulumumda Gigabyte Control Center, NZXT CAM, Logitech G HUB ve Razer Synapse kurulu bilgisayarimdaara ara Custom windows kurup bu yazilimlari indirmiyorum o zaman tabi fark oluyor ama performans ve kare hizindan ziyade oyun akiciliginda ve tepkiselliginde mesela, benim sistemde bunlar dogrudan kare hizlarini etkilemiyor, akiciligi etkiliyor.
Daha iyi anlatamam sanirim, bilgilerim dahilinde.