- Bütçe
- 5800
Arkadaşlar sıvı soğutma yeni taktım PC komple yeni boşta 55 derece sizce normal mi? 50-55 derece yükte denemedim işlemci Ryzen 9 9900X soğutucuyu tek kablo ile bağladım CPU fan taktım montajda nasıl bir yanlışlık olabilir.
Uv ne?uv yapmadıysan normal
undervoltUv ne?
İlla yapılması lazım mı? Nerden yapılıyorundervolt
yapmak zorunda değilsin o işlemci için bu sıcaklıklar normal 170tdp ye sahip 50-55 olması normaldir 60 derecede çalışan da gördüm.İlla yapılması lazım mı? Nerden yapılıyor
yerine göre değişir undervolt belli oranlarda yapılırsa performans kaybı yaşamadan sıcaklık düşürülebilir hatta performans artışı bile sağlayabilirİlla yapılması lazım mı? Nerden yapılıyor
120 tdpyapmak zorunda değilsin o işlemci için bu sıcaklıklar normal 170tdp ye sahip 50-55 olması normaldir 60 derecede çalışan da gördüm.
aynen öyle eğer sen UV biliyorsan arkadaşa anlatyerine göre değişir undervolt belli oranlarda yapılırsa performans kaybı yaşamadan sıcaklık düşürülebilir hatta performans artışı bile sağlayabilir
bazı kaynaklar 170 diyor bazıları 120120 tdp
kanka valla bende internetten işlemci modeline göre guidelara bakarak yaptım kendim bu konuda çok bilgili değilim şimdi ondan redditte bulduğum şu arkadaşın postunu önereyim burada değerleri vermiş bu değerlerde yaparsan ısıyı bir nebze düşürebilirsinaynen öyle eğer sen UV biliyorsan arkadaşa anlatbenim bir fikrim yok çünkü.
Foto lazım fanları nasıl montajladın kasa marka model ne yükte kaç derece kullandığın macun neArkadaşlar sıvı soğutma yeni taktım PC komple yeni boşta 55 derece sizce normal mi? 50-55 derece yükte denemedim işlemci Ryzen 9 9900X soğutucuyu tek kablo ile bağladım CPU fan taktım montajda nasıl bir yanlışlık olabilir.