ARTIK DDR5 SİSTEM TOPLAMIN VAKTİ GEÇTİMİ AVANTAJINI YİTİRDİMİ

asko56

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,309
DOSTLAR BİLİYORSUNUZ GLOBALDE RAM - SSD BİLŞENLERİNDE YAŞANAN KRİZ NEDENİ İLE RAM FİYATLARI ABSÜRT SEVİYELERDE GEZİYOR ESKİ NESİLDE DDR4 DE ANAKART-İŞLEMCİ-RAM PARASINA 2X16 32 GB RAME VERMEK ARTIK GÜNÜMÜZ AÇISINDAN MANTIKLI DEGİL EVET DDR4 SİSTEMLER DDR5 KADAR PERFORMANSLI DEGİL AMA DDR5 DE 32 GB RAM PARASINA TÜM SETİ ALIYORSUN 10-11 BİN TL YE YANİ RAM PARASINA SİZCE ARTIK DDR5 YAPILMALIMI YOKSA DDR4 MÜ ÖNERİLMELİ ARTIK CİDDEN FİYATLAR ASTRONOMİK SEVİYELERDE GİDİYOR UCUZ SİSTEM İSTEYENLER İÇİN.

DOSTLAR BİLİYORSUNUZ GLOBALDE RAM - SSD BİLŞENLERİNDE YAŞANAN KRİZ NEDENİ İLE RAM FİYATLARI ABSÜRT SEVİYELERDE GEZİYOR ESKİ NESİLDE DDR4 DE ANAKART-İŞLEMCİ-RAM PARASINA 2X16 32 GB RAME VERMEK ARTIK GÜNÜMÜZ AÇISINDAN MANTIKLI DEGİL EVET DDR4 SİSTEMLER DDR5 KADAR PERFORMANSLI DEGİL AMA DDR5 DE 32 GB RAM PARASINA TÜM SETİ ALIYORSUN 10-11 BİN TL YE YANİ RAM PARASINA SİZCE ARTIK DDR5 YAPILMALIMI YOKSA DDR4 MÜ ÖNERİLMELİ ARTIK CİDDEN FİYATLAR ASTRONOMİK SEVİYELERDE GİDİYOR UCUZ SİSTEM İSTEYENLER İÇİN.
Sıfırdan şimdi PC yapacak olsam intelden ddr4 toplarım. Mantıklı olur mu bilmem ama çok paranda gitmez

Altın mı alsam ram mi diye düşünüyorum

Sıfırdan şimdi PC yapacak olsam intelden ddr4 toplarım. Mantıklı olur mu bilmem ama çok paranda gitmez
intel 14400f ve 14600k hala çok güçlü ürünler ddr4 olarak toplanırsa gayet uzun gider bu ram fiyatlarından intel övücez

13400f li sistemler ikinci elde çoktur diye düşünüyorum ekran kartsız yada işlemci anakart ram şeklinde 1 2 sene kullanılıp duruma göre ddr5 geçilebilir tabi ikinci elde fırsatçılık başlamadıysa

intel 14400f ve 14600k hala çok güçlü ürünler ddr4 olarak toplanırsa gayet uzun gider bu ram fiyatlarından intel övücez
Bende o mantıkla dedim. Ddr4 yapsan AMD işlemci alsan ddr4 kalırsın en azından Intel iki platformu da destekliyor. Hem AMD talep çok olduğu için pahalı kalıyor Intel göre
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

13400f li sistemler ikinci elde çoktur diye düşünüyorum ekran kartsız yada işlemci anakart ram şeklinde 1 2 sene kullanılıp duruma göre ddr5 geçilebilir tabi ikinci elde fırsatçılık başlamadıysa
2el bakarsan ram özelinde onlar da piyasa ayak uydurmuslar

ryzen 5600 lü setler ortalama 32 gb ram ile 10 bandına gidiyor piyasada

yeni sistem topladım gene şu ana göre ucuz kapattım bence baya ama ram konusu gerçekten işlemciyle ramin aynı para olması çok üzücü bir durum özellikle almak istediğim bir ram vardı 24 saat içinde 14 binden 37 bine çıktı (ülkede stok yok diye glb) ram almak yatırım yapmak gibi komik

en ucuz 8-16 gb ddr5 rami ikinci elden alır diğer bileşenler artmadan ddr5 toplardım. 8 GB neye yetecek diyen olursa en azından kriz bitene kadar idare etmesi amaçlı
DDR4 sıfır ramlerin fiyatları da çok yükseldi
Bütçesi olanlar için ise 16-32 GB DDR5 ikinci el halen iyi fiyatlı seçenekler var ya da eski fiyatlara yakın hazır sistemler gelirse mutlaka onu değerlendirirdim

Geri