Hepinize merhaba, bu yazımda 6-7 ay içinde tam 3 kere SSD'nin ölüp yenisiyle (?) değiştirilmesine rağmen bilgisayarcının inatla takmaya devam edip en sonda başka bir SSD takmasıyla kurtulduğumuz Asboard 120GB SSD'sini inceleyeceğim.
1-Dış görünüş:
Ürünün dış görünüşü bu şekilde:
Ürünün dışı tamamen plastik, görüntü olarak kötü durmadığını düşünüyorum.
2-İç yapısı ve özellikleri:
Ürünün devre kartı bu şekilde:
-Kısaca yorumlamak gerekirse Nand yongaları olarak 3D TLC 64 katmanlı İntel Nand yongaları kullanılmış ve toplam 2 tane nand yongası bulunuyor. Bu seviye için gayet iyi.
-Kontrolcü olarak da SMI 2258 XT kullanılmış, genel anlamda pek iyi bir kontrolcü olmasa bile bu seviye için yeterli.
-Bu ssd'de herhangi bir DRAM bulunmamaktadır.
-Sıcaklık değeri de sabit olarak 36 derece.
-Flash ID ve Crystal disk info verileri bu şekilde:
3-Performans:
Ürünün vaat edilen hızlarına bakmak istiyordum ancak üreticinin sitesinde bile bu ssd olmadığı için bunun bilgisini veremeyeceğim.
Görünürde herhangi bir problem yok ancak içi %56 doluyken bu sonuçları vermişti:
4-Firmware:
Ürün için herhangi bir yazılım bulunmuyor.
Sonuç:
Ürünün internetteki fiyatlarına baktığımızda 120GB olan modeli 200 TL gibi fiyatlara satıldığını görüyoruz. Bu modeldeki bir ssd'i çok ölü fiyata bulmadıkça almanızı önermiyorum çünkü her ne kadar özellikler kötü değilmiş gibi gözükse de bozulup durarak çok kez babamın başını yaktı denebilir.
Rehberin sonuna gelmiş bulunmaktayız, buraya kadar okuyup herkese teşekkür eder, düşüncelerinizi yorum olarak belirtirseniz sevinirim.
Hepinize iyi forumlar.
1-Dış görünüş:
Ürünün dış görünüşü bu şekilde:
Ürünün dışı tamamen plastik, görüntü olarak kötü durmadığını düşünüyorum.
2-İç yapısı ve özellikleri:
Ürünün devre kartı bu şekilde:
-Kısaca yorumlamak gerekirse Nand yongaları olarak 3D TLC 64 katmanlı İntel Nand yongaları kullanılmış ve toplam 2 tane nand yongası bulunuyor. Bu seviye için gayet iyi.
-Kontrolcü olarak da SMI 2258 XT kullanılmış, genel anlamda pek iyi bir kontrolcü olmasa bile bu seviye için yeterli.
-Bu ssd'de herhangi bir DRAM bulunmamaktadır.
-Sıcaklık değeri de sabit olarak 36 derece.
-Flash ID ve Crystal disk info verileri bu şekilde:
3-Performans:
Ürünün vaat edilen hızlarına bakmak istiyordum ancak üreticinin sitesinde bile bu ssd olmadığı için bunun bilgisini veremeyeceğim.
Görünürde herhangi bir problem yok ancak içi %56 doluyken bu sonuçları vermişti:
4-Firmware:
Ürün için herhangi bir yazılım bulunmuyor.
Sonuç:
Ürünün internetteki fiyatlarına baktığımızda 120GB olan modeli 200 TL gibi fiyatlara satıldığını görüyoruz. Bu modeldeki bir ssd'i çok ölü fiyata bulmadıkça almanızı önermiyorum çünkü her ne kadar özellikler kötü değilmiş gibi gözükse de bozulup durarak çok kez babamın başını yaktı denebilir.
Rehberin sonuna gelmiş bulunmaktayız, buraya kadar okuyup herkese teşekkür eder, düşüncelerinizi yorum olarak belirtirseniz sevinirim.
Hepinize iyi forumlar.
Rehberi hazırlamamda yardımcı olan @Astroscott 'a teşekkür ediyorum.