Neler Yeni

Asgari ücret açıklandıktan sonra zam gelir mi?

elmira

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Sergen Aslan
Merhabalar, almak istediğim bir kaç elektronik eşya var. Televizyon, M2 SSD, PSU, Klima gibi. Şuan halen karar verme aşamasındayım ve çok acele etmiyorum. Sizce asgari ücret açıklandıktan sonra bu ürünlere zam gelir mi? Açıklanmadan almak daha mı mantıklı?

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Hakan Keser
Merhabalar, almak istediğim bir kaç elektronik eşya var. Televizyon, M2 SSD, PSU, Klima gibi. Şuan halen karar verme aşamasındayım ve çok acele etmiyorum. Sizce asgari ücret açıklandıktan sonra bu ürünlere zam gelir mi? Açıklanmadan almak daha mı mantıklı?
Kur ve vergi değişimi olmadıkça yurtdışından gelen ürünlerde çok bir değişim olmaz.

Hasanst

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
582
İsim
Hasan Said Tamer
Asgari ücrete göre zamlanmaz muhtemelen ama aynı döneme denk gelme ihtimali var

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
Asgari ücrete göre zamlanmaz muhtemelen ama aynı döneme denk gelme ihtimali var
asgari ücrete göre zamlanir asgari ücrete zam gelmesi direk olarak paranın değerini düşürüyor aldın herşeyi etkiliyor cikarcilar zam açıklandı an bile zammı yapıyor ( yeni yıla girmeden almanızı öneririm kendimde anakart alicam yılbaşı indirimi bekliyorum)

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Kur ve vergi değişimi olmadıkça yurtdışından gelen ürünlerde çok bir değişim olmaz.
keşke kur bazlı olabilise malesef bizimkileri keyfe-keder bazlı ve enflasyon bazlı oluyor fiyatlar.

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
En basit örnek olarak hocam;
Teknosa çalışan çıkarmadıkça
Vatan dolar alış kurunu düşürmedikçe
bu iki olay gerçekleşmezken çalışan fiyatı artınca ürünlerde neye yansıyor, zam olarak.
Kur düşmez ve çalışan azalmazsa her türlü zamlanacak ürünler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

En basit örnek olarak hocam;
Teknosa çalışan çıkarmadıkça
Vatan dolar alış kurunu düşürmedikçe
bu iki olay gerçekleşmezken çalışan fiyatı artınca ürünlerde neye yansıyor, zam olarak.
Kur düşmez ve çalışan azalmazsa her türlü zamlanacak ürünler.
Ek bilgi TR içi enflasyon da var aylık paranın değer kaybetmesi gibi.

Rosita

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,334
İsim
Musa
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik
Tl nin değeri düştüğü için otomatikman onlar da etkilenebilir mantıken

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,637
İsim
Mert Can Ergün
Gelir

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,248
İsim
Berkecan Ergin
Zamlanmaz diyenleri anlamıyorum. Adamın çalışan gideri artacak yanında birçok şey artacak ama fiyatlar artmayacak mı? En kötü her ürün %10 zam yer.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Eğer alıcaksan şuan al ve taksit yaptırabiliyorsan taksit yaptır.

erennx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
993
İsim
Eren

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Zamlanmaz diyenleri anlamıyorum. Adamın çalışan gideri artacak yanında birçok şey artacak ama fiyatlar artmayacak mı? En kötü her ürün %10 zam yer.
%10 dan çok daha fazla zam gelir. İşletme yönetiyorum ve diyelim ki asgari ücret %50 arttı. Mallara gelen ürün ortalama olarak %10-15 arasıdır. Her ürünün fiyatı arttığı için giderleriniz artıyor ve bunu mecburen sattığınız ürüne yansıtıyorsunuz en aşağı %25-30 daha ekleniyor. Her türlü %50 zam geldiğin de asgari ücrete en düşük %50 senin de zam yapman gerekiyor ki ürünlerine geçinebilesin ancak bazıları çok fazla arttırıyor %100 gibi onlara söylenecek söz yok maalesef.

Top Bottom