Asgari ücret kaç olmalı (2021)

Asgari ücret

• Oy kullanan toplam üye
    35
  • Anket kapatıldı .
Ortalama bir kira [istanbul için] ortalama....................................................1000 TL
ortalama 2 çocuğun ve anne babanın masrafları ayda ortalama:......500 TL
mutfak masrafları ortalama................................................................................400 TL
elektrik su doğal gaz.............................................................................................600 TL
kredi borcu yada her hangi bir borç ayda....................................................300 TL
ortalama bir internet............................................................................................50 TL
eğer arabası varsa benzin gaz yada mazot parası aylık ortalama......60 TL
................................................................................................................................+------------
2910 TL yani en az 3200 felan olması lazım
söylediklerimden yazmadığım yada fiyatını yüksek söylediğim bir şey varsa uyarın düzeltiyim

Asgari ücretle çalışıyorsan kredi çekmeyeceksin bu kadar basit.

para bittiğinde ne yapacak

Gereksiz şeylere para harcamazsa bitmez parası. Çok insan tanıyorum asgari ücretle çalışıyor adam telefonu iphone ayakkabısı nike,adidas. İPhone alma da GM al nike giyme de kinetix giy markasız ayakkabı giy. İnsanlar gösteriş meraklısı olmasa o para en baba yeter hepsine.

Asgari ücret 4-5K olsun diyen dostlarıma şunu söylemek istiyorum. Asgari ücret (minimum wage) dediğimiz şey zaten vasıfsız, hiçbir işten anlamayan bireylerin aldığı maaştır. Adı üstüne asgari. Fakat ülkemizde durum asgari ücretin ne kadar olup olmadığı değil, asgari ücretle çalışmaması gereken insanların asgari ücrete mahkum edilmesidir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorun ülkemizde dostum. Türkiye'de asgari ücretle çalışanlar olağanüstü bir yüzdelik dilimi kapsıyor. Böyle olmaması gerekir. Yani sorun ücretin miktarı değil
özel sektördeki öğretmenler zaten 3k maaşla çalışıyor adamlar gelmiş neler diyo burda

Gereksiz şeylere para harcamazsa bitmez parası. Çok insan tanıyorum asgari ücretle çalışıyor adam telefonu iphone ayakkabısı nike,adidas. İPhone alma da GM al nike giyme de kinetix giy markasız ayakkabı giy. İnsanlar gösteriş meraklısı olmasa o para en baba yeter hepsine.
Şaka yapıyorsun değil mi canım benim?
10 yaşında ki aklınla bunları düşünme lütfen. Gerçekler böyle değil.

2900 TL altı olmaması gerek, 2300TL şaka gibi hiçbirşeye yetmiyor.
Evli bir adamı geçtim bekara bile zor yeter.
Biz daha bu yaşlarda bunları konuşuyorsak bu ülke bitmiş...

Alım gücü sene başındaki gibi olsaydı olması gereken maaş 2600tl falan olurdu ama şimdiki alım gücü en az 3000tl olmalı [BENCE]

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,757
Üyeler
192,495
Son üye
turanalp23
Geri