Neler Yeni

Aşı Olmamanın Ne Gibi Zararları Var?

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Sorun; verilen sıvının Covid'e karşı ne kadar etkili olduğu değil, bilinmeyen yan etkileri.
Bu olasılıkSinovsc a göre, Biontech te daha yüksek ihtimal.

Sinovac ol. Türkiye ye getirilmeyen bi aşı vardı. Yeni çıktı. O çok etkili virüse karşı ve yan etkisi yok denecek kadar az ama TR de yok maalesef. Adını unuttum. Bilen varsa söylesin.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Sorun; verilen sıvının Covid'e karşı ne kadar etkili olduğu değil, bilinmeyen yan etkileri.
1.British Medical Journal, pubmed vs gibi yayınlarda ne kadar etkili oldugu gayatte belli, Bu Doktorlar ***** değil. En Basitinden Komsumuz Doktor 3 Doz Sinovac oldu ve Covid hastalarına bakıyor.
Bir örnek mesela:
2. Yan etkiler konusu hakkında bir yazı atacam ama suanda bulamadım malesef.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu kafa yanlış birileri bir şeyleri biliyor diye onlara direk tabi olmak bağnazlıktır. O kişinin doğru bilip bilmediğini bilmiyorsun sadece öyle zan ediyorsun. Bu bu konu için geçerli değil her konuda böyle. Ortadaki bilgi doğru mu yanlış mı araştırmak senin görevin. Bi toplum birileri ya da gruplara körü körüne inanırsa inandıkları kişiler bunları kendi çıkarları için kullanır.
ABD de Doktorların yüzde 96. Yanlış biliyorlar ozaman. bu felaket (!)
Bu metin Güncellenecektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aşı olmayı düşünüyorum ama halen tedirginim. Halen aşısız kalmamım ne gibi zararları var? Sağlık açısından ve otobüslere binememek dışında.
Sorun olursa Doktoruna sorabilirsin bize sorabilrsin fikir birliği iyidir. Ama söyle diyeyim sonucta atom bombası değil :D

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,013
İsim
Tayfun Yılmaz
Aşı olmayı düşünüyorum ama halen tedirginim. Halen aşısız kalmamım ne gibi zararları var? Sağlık açısından ve otobüslere binememek dışında.
Sağlık açısından virüsü kaparsan vücudunda hasar bırakması çok yüksek ihtimal.Delta varyantı artık yaş dinlemiyor yoğun bakımlarda gençler de var ve bu yoğun bakımdakiler aşısız veya tam aşılı olmayanlar.Virüs vücudunda rahatlıkla çoğalabileceğinden falan ciddi mutasyona uğrayabilir ve bu sadece seni değil tüm dünyayı tehlikeye atar.3 milyar insan aşı oldu ve hiç bir sorun yok.Aşı güvenli olmasaydı doktorlar falan hiç vurulmazdı.Üstelik Biontech'in bazı kanserlere karşı olumlu sonuçlar verdiği biliniyor.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe

Sinovac ol. Türkiye ye getirilmeyen bi aşı vardı. Yeni çıktı. O çok etkili virüse karşı ve yan etkisi yok denecek kadar az ama TR de yok maalesef. Adını unuttum. Bilen varsa söylesin.
Cok var dur saymaya başlıyayım
Jannsen - Tek Doz -Adenovirüs
Sputnik V- Getirildi kullanılmıyor- Adenovirüs
Oxford AZ-Adenovirüs
Moderna-mRna-Türevi BioNTech kullanımda.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,013
İsim
Tayfun Yılmaz

omersshi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Ömer Yaman
Çip takiiler, robot yappiiler, android yükliiler, dolar basiiler, çay iç, oy ver

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe

omersshi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Ömer Yaman
Cip artık baydı cidden. Ortada bir İlaç var bunu tartışmak lazım
İlaçta amariganın oyunları var. Telefonunu çıkar kesin en son modeli kullanıyosun. 3 litre pırıl 29 lira 31 kuruş. Neriye uçuyo türküye. Oy ver

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,013
İsim
Tayfun Yılmaz

Sinovac olma bence.Dünya'da en çok vurulan aşı sanırım Biontech ben olsam Biontech'e güvenirim.Hem bakarsan sinovac olanlar virüsten ölebiliyor 3 doz aşılı olunca ölme ihtimali düşüyor baya fakat yine de koruma oranı,yoğun bakıma yatırma oranı biontech kadar değil.Biontech vücuttan atılıyor o yüzden bir sorun çıkmaz,üstelik bir sürü çalışmalar testler hep Biontech'te yapılıyor yani Biontech aşısının güvenli olup olmadığı,yan etkileri,koruması falan her şeyi biliniyor.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Biontech'in başka hastalıklara karşı da olumlu sonuçlar verdiği biliniyor.
Özet gecmek gerekirse
-Ağır hastalık oranını Önlüyor
-Covide yakalanmayı belli bir oranda önlüyor.
-Yakalanırsan Daha yüksek bir oranda Hastaneye yatışı ve Çok Daha yüsek bir oranda Yoğun bakımı önlüyor.
-Bulaşı belli bir oranda önlüyor.
Bu 4 tane özellik Covid 19 dan korunmak icin bence yeter

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,466
Üyeler
164,504
Son üye
Efkan57
Top Bottom