Çözüldü✓ Aşırı derecede ping artması

xrozz

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba öncelikle ben 2 katlı bir evde yaşıyorum eskiden tek alt kattan kablo çekiyordum ama hem kedinin ısırması hemde insanların ayağına dolanması yüzünden internet sağlayıcımla görüştüm ben muğla bölgesinde yaşıyorum kırsal bir alan yaşadığım yerde bırak benim evde altyapı olmasını yaşadığım yerde bile sadece şehirin ortasında bir kaç yerde altyapı var bende bundan dolayısıyla çanaklı internete geçmiştim neyse ben dediğim gibi bu kablodan dolayı bana dedilerki size biz bir tane daha modem vericeğiz bi tanede switch 100 mbps lik yeter dediler tamam dedim aldım geldiler yaptılar arkadaşlar varken iyiydi internet ama 30 dk sonra cs girdim eskiden 30 50 ping arası olan internet en az 100 ping ortalama 150 bi anda 300 400 e çıkıp geri 100 e düşüyor ne yaptıysam olmadı arayüzede özel şifre yapmışlar girilmiyor ip çakışmasıda yok diğer modemi kapatıp girdim aynı onları aradım internet sağlayıcını biz pinge bir şey yapamayız gibi bir yanıt aldım ne yapmalıyım olmaz ise iade yapıcam yani internet işlerinide pek anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

buda şimdi yaptığım speed test 400 ping nedir ya

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-11-09 221534.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-09 221534.webp
    14.4 KB · Hit: 18
tek sorun ping degil gibi hocam 100 mbps anlasma yapmadiniz mi

hocam görüyorsunuz tarifeler bu hani bu bölgedeki diğerleri dahada kötü max 50 veriyor altyapı olmadığından dolayı 50 de vermiyor arkadasımda var 20 de kalıyor geceleri azalıyor gunduzleri 30 a falan çıkıyor cok kötü ama yapabilecek bir şey yok 2021 yılında telekomdan altyapı istedim 2023 e kadar yapılacak dedi 2 sene geçti şimdide 2035 diyorlar ve 50 mbps için 1200 tl de çok fazla yani

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-11-09 235053.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-09 235053.webp
    51.4 KB · Hit: 15
tamam sorunu kendim çözdüm eğer ilerde aynı sorunu yaşanlar olursa için anlatayım şimdi ana kaynak ip dağıtan modemimiz var örneğin ilk modem eski olan o ana modem ip dağıtan bana gelen servis bunuda öyle kurduğu için modemler çakışıyor sorunu çözmesi ise çok basit kendi kullandığım modemde dhcpyi kapattım ve kaynak wan kablosunu lan1 yani bilgisayara ethernet kablosu taktığımız yere taktım yeniden başlattım sorun çözüldü 40 ms civarlarında stabil şuan ama sizin modeminiz farklıdır ondada yapacağınız şey aynı dhcp yi kapayın eğer ip numarası atıyorum ana modemin 192.168.1.1 ise örnek veriyorum 192.168.1.2 yapın dhcpyi kapayın wan kablosunu lan portuna takın olay biter yani kullandığınız modem bi nevi extender olduğu için eğer servisiniz benimki kadar ilgisiz ise kendiniz modem arayüzünden kolayca halledebilirsiniz.

hocam bende türk telekomdan. türknete geçtim. altyapı 35mbps destekliyor denildi fakat türkente 192.168.1.1 üzerinden geçiş yaptığımda hala eski internetle aynı hızı aldığımı farkettim. aynı durum bendede olabilirmi? internet stabilleşti fakat eski hızları almak biraz üzücü oluyo

yok görünüşte yok şimdi söyle benim sağlayıcım aynı idi 2 katlı bir evde oturduğum için tek modem aşşağı katdaki salondaydı bende kablo çekmek zorunda kalıyorudum sonra internet sağlayıcım ile konuştuğumda baba modem ve switch almam gerektiğini söylediler aldım geldiler kurdular ama fazla ping vardı arkadaşlar modemin kurulumunu yanlış yapmış bide bende altyapı yok çanaklı wifi var şimdi aynı switche bağlı 2 tane ayrı ip olunca internet sapıtıyordu benim yaptığım sadece yeni aldığım üst kattaki modemi 2.cil modem yapıp birincil yani alt kattaki modemin dediklerini yapması idi sizin durumuzda ise altyapı 35 mbps e kadar destekliyor denmiş belki türknetle ilgili bir problem olmuştur bildiğim kadarıyla onlarda tahattüt yok müşteri temcilsici size uygun pakete geçirir yada başka bir problem varsa ilgilenirler sizin ile benim durumum farklı hocam.

Geri