Askere gitmemek gurursuzluk mu?

yazılımcı hedeflerim için askerligi vakit kaybı olarak görüyorum benim meslegim askerlik degil

Başlarım askerliğe anandan babandan değerli değil. Uzatabilirsen uzat yoksa bedelli yap evine dön. Hayır askerde bir askere bedelli kadar masraf yapıyor devlet neden bu kadar pahalı yaparsın ki bedelliyi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bedelli askerlik çok pahalı oldu. 80 bin lira. Hangi ayrıcalıklarda askere gidilmiyor. Üni den sonra
Düz taban ve kilo başlıca etkenler. Birde askerlik şartlarında seni hayatta tutamayacak rahatsızlıklar.

Artık çoğu kişiden duymaya başladım. Yok askere gitmessen gurursuzsun. Yok sen gay misin? Ben gitmeyeceğim diyince herkes gay misin diye soruyor ulan anneme kim bakacak gidersem diyorum bizi ilgilendirmez. Diyor gerçekten artık bıktım daha 3 yıl var. Eğer ki askere gidersem annem fln bakacak birisi yok. Gitmemem doğru di mi?
Yaklaşık eğitim dahil 18 senedir bu mesleği yapan birisi olarak...
Türkiye'deki zorunlu askerlik bomboş zaman kaybından başka bir şey değil
Zorunlu askerlik olucaksa İsrail'inki gibi olacak yada OLMAYACAK
6 Ay tuvalet temizleyip 2 sefer silah sıkıp dönünce bir şey olmayacak. Hayatından giden 6 ay dışında :D
''Askere gitsinde adam olsun'' söylenimi kadarda boş bir şey yok bizim halkın saçmalıkları işte :D
6 Ay Türkiye'de zorunlu askerlik yapıp Adam olan varsa bir bok olamamıştır orası kesin...

Artık çoğu kişiden duymaya başladım. Yok askere gitmessen gurursuzsun. Yok sen gay misin? Ben gitmeyeceğim diyince herkes gay misin diye soruyor ulan anneme kim bakacak gidersem diyorum bizi ilgilendirmez. Diyor gerçekten artık bıktım daha 3 yıl var. Eğer ki askere gidersem annem fln bakacak birisi yok. Gitmemem doğru di mi?
Kendileride söylemiş bizi ilgilendirmez diye onları ilgilendirmez kardeşim. Ne yapacaksın milletin ne düşündüğünü zorunluluk durumu varsa gitmek istememen gayet doğal ve normal.

Öyle diyenler askerde operasyondan operasyona koşup vatan kurtaracaklarını sanıyor herhalde :D
Sonu olmayan yürüyüşler, mıntıka temizlikleri, tuvalet ve koğuş temizliği, neden tuttuğunu bilmediğin gece nöbetleri...
Bedelli yapıp mevcut mesleğinizi iyi şekilde icra edin, o da vatana hizmettir.

Askerlik yapmamak gavatlık, gurursuzluk ve gaylik değildir. Patates soyunca erkek olunuyorsa ben her gün soyarım zaten. Disiplin öğreniyorsun sadece. Zorunlu askerlik olacaksa 1 yıl olmalı ve Sıkı eğitim verilmeli. Ya da olmamalı Gönüllü Askerler alınmalı. Gönüllü Asker alımı vardı galiba hala var mı bilmiyorum fetö olaylarından sonra sınırlama getirdiler diye biliyorum. İsrail gibi 3 yıl çok ama çok sıkı eğitim verilmesi şart. 6 ay tuvalet temizliğinde ne yapacaksın? Boş silah tutuyorsun, silah tutmayı bile öğretmiyorlar bazen.

Zorunlu Trooperlık getirdik bir işe yaramıyor kardeşim

Tabii ki değildir.

Kimse doğacağı yeri seçemiyor.
Seçemediği ülkenin ayak işlerini de zorunlu olarak yapmak ve o ülkeyi korumak zorunda değil.
Devlet kimsenin hayatından 6 ayı zorla çalma hakkına da sahip değil.

Kaldı ki 6 ay tuvalet temizleteceği için yeme, giyim, tehçizat vb. ihtiyaçlarını vergiden karşılıyoruz.

Geri