Evet birazdan yazıcaklarımı çoğunuz yaşadı, yaşıyor yada yaşayacak. Öncelikle kendimden örnek vereyim. Ben babam bir polis memuru annem ise din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni. Bir de abim var, zamanında hacking işlerinden dolayı başını bayağı bir belaya sokmuş ve hala da belada olan birisi, müebbet ile bile yargılanabilir. Her neyse ben bu zamana kadar ne yaptıysam yaranamadım aileme, onlara karşı saygısızlığım olmadı ve çoğu zamanda sözlerinden çıkmadım ama biraz büyüyünce insan eğlenmek birşeyler yapmak istiyor. Yaşadığımız yer pis bir yer, pis derken içkili, sigaralı, zinalı vs. Ailem de muhafazakar olduğu için tabii ki de böyle yerlerde yada kişilerle takılmamı istemiyor. bunda kesinlikle problem yok çünkü bende istemiyorum, ki istesem her haltı da yerim. Dışarı çıkıp arkadaşlarla takılmadığım ve eğlenmem gerektiği için bilgisayar oyunlarına sardım, bu şekilde evde güvende ve ne yaptığım belli idi. Ama ailem bu sefer de beni asosyal, bilgisayar bağımlısı yaptı, tabii bazen dozajı kaçırıyordum ama en azından evdeydim ve ne yaptığım belliydi.
Neyse buna da tamam dedim ve bi uğraş bulmaya karar verdim, zayıfdım ve vücut geliştirme sporlarına hevesliydim. Ilk spor salonuna gitmek istediğim de karşı çıktılar kas yapıp napacaksın kızlara hava mı atacaksın gibi cümleler kurdular ve bende ısrar etmedim. Bir kaç yıl geçti 3 sene falan spor salonuna başladım çünkü artık yeter dedim çok zayıftım. Başlamadan önce araştırıyordum yani bayağı bi bilgi edinmiştim. Kilo alabilmem için makro hesabı yapmam gerekiyordu yani yediğim herşeyi gramı gramına ölçmem. Öyle de yaptım işe de yaradı 14 kg falan aldım yaklaşık 1 yılda. Tabii bu süreçte ben herşeyi ölçtüğüm için bana uzaylı gözüyle baktılar... Neyse bir süre sonra bu sefer de yediğime karışır oldular, babam değil de annem karışıyordu. Nedeni de beni hep zayıf ezik cılız birisi olarak görmeye alışık olduğu için, biraz kilo alıp spor yapınca yeter abartma iyisin vs gibi cümleler kurup yediğime karışır oldu. Halbuki daha yolun en başındaydım hedeflerimi görse duysa evlatlıktan reddederdi.
Bir süre sonra abim bana linux öğren sonrasında Python öğren vs gibi kaynaklar sunup bunları öğren demişti bende öyle yapıyordum çünkü kendisi bu konularda gerçekten de pîrdi. Bu konularda da kendimi geliştirmek istiyordum çünkü gelecek buydu. Bunu gören annem tabii ki de çok cahilce yorumlar yapmaya başladı abinin yolundan mı gidiyorsun sende mi öyle olcan da falan filan bağırmalar çağırmalar. Ama ben biliyordum ki bu öğreneceğim şeyler hayatımda çok işime yarayacaktı. Son bir örnek daha vermek istiyorum geçen günlerde misafirliğe gittik ve orda spor konusu açıldı, bende anneme Göktuğ alafı (bilenler bilir) gösterip bunun gibi olsam kötü mü olur dedim espiriye vurarak (herkesin öyle olamayacağını öyle kişilerin elit genetikler olduğunu ve anabolik steroidler kullandığını bilirsiniz) işte bu adamın fotoğrafını gösterdim, bi anda çığlıgımsı bi bağırma sen böyle kişilere mi özeniyorsun da böyle olursan ölümü gör de böyle mi olucan da demeler ardından babam okumayacaksan uğraştırma bizi vs gibi cümleler kurdular ulan sanırsın abdullah ocalanin fotoğrafını gösterdim beni bayağı bi linç ettiler işte sonra da diyorlar ki böyle adama iş veren olmaz, nerden para kazanacak bu adam diyorlar
ulan adam bizi dünyaya karşı temsil edicek, Mühendislik okumuş bitirmiş ama mühendislik yapmıyor bu adamın paraya ihtiyacı mı var sizce ayrıca bu adam onlarca kişiye uzaktan eğitim veriyor bir sürü sponsorlukları var sosyal medyadan da para kazanıyor. Ben bu olayı yeni yaşadım ve anladım ki ne yaparsam yapayım yaranamam..
Dedim ya MEMUR KAFASI bunların tek derdi öğretmen ol polis ol doktor ol sabah 8 akşam 5 çalış 5-10k para kazan kredi çek ev al yıllarca borç içinde yaşa. Bunlara göre memurluktan başka bir iş YOK! Sırtını devlet babaya yasla ölene kadar 3 5 kuruş için çalış. Bunları yazarken asla ve asla memurları falan küçümsemiyorum bilâkis ben polis asker olmayı çok istiyorum ama tabii bu mesleklerin zorluklarından dolayı farklı alanlarda da kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bakın ben sporcu olacağım mr.olympia olacağım demiyorum olamam da, ben bu sporu hobi sağlığım için hayat kalitemi arttırdığı için yapıyorum fakat buna bile karşılar. Bu sadece benim üzerimden bi örnek eminim aranızda bir sürü yetenekli müzisyen ressam futbolcu vs olabilecek kişiler vardır ve bi çoğu ailesi tarafından desteklenmedigi aksine kösteklendigi icin bi yerlere gelemeyecek. Ailesinde polis asker olanlar daha iyi bilir bu durumları. Bi de bu polis askerlerin mesleklerinden dolayı alıştığı ve ailesine karşı kullandığı şeyler de var örneğin istihbarat. Devletin kurumlarından ailesini takip edenler dinleyenler var. Kendimden biliyorum. Neyse o konulara çok girmeyeceğim, buraya kadar okuyan olduysa teşekkür ederim sizinde böyle yaşadığınız şeyler varsa yazın okuyalım.