ASKERLİĞİMİN TECİLİ BİTİYOR

Frank

80+
Reaksiyon skoru
52
Arkadaşlar merhaba tecil hakkım bitti ve 3 ayım kaldı askere gitmek istemiyorum şu an uzatmak istiyorum yks ye girip tecilimi uzatmak istiyorum ama kafamda sorular var
1. 2 Ay 20 günün sonun da direkt yoklama kaçağı mı oluyorum yoksa belli bir süresi mi var gitmem için

2. Yoklama kaçağı olsam bile üniversiteye kayıt yaptırıp tecil ettirebilir miyim?

1710846441017.png

2 ay 20 gün sonra bakaya durumuna düşersin yani yoklama kaçağı eski adı ile. Bir sebep sunup askere gidemeyeceğini söylersen tecilin uzatılır.

Burada yazdığına göre 22 yaşına kadar erteleme hakkın var bahaneler sunarak. Üniversite okursan da yine bahanelere bağlı olarak 28 yaşına kadar ertelenebiliyor.

Yoklama kaçağı olsan üniversiteye kayıt ettirebilirsin ve okuyor olarak göründüğün için tecilli olursun.

Yoklama kaçağına düşersin. 2 yıllık tecil hakkını kullanmadıysan hiç, direk bir sebep belirtmeden 2 yıl tecil ettirebilirsin. Yoklama kaçağı ikende okula kayıt yaptırıp sonra tecil ettirebilirsin.

Niye gitmiyorsun uzatıyorsun ki kaçarı yok herkes gidecek, bir an önce gidip gelip aradan çıkarmak en iyisi. Ben öyle yapıyorum mayıs ayında gideceğim ben de.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,687
Üyeler
197,019
Son üye
TLH_
Geri