Neler Yeni

Askerlik tecili sorunu?

22 yasindayim, universite 2. siniftayim. bu sene sonunda universiteyi birakacagim ya da ilk donem bitince birakacagim. 2021 senesindeyken tecilimi 30/12/2030 tarihine kadar uzatmistim. Universiteye devam etmezsem tecilim bozulur mu? Direkt olarak askere mi alinirim? Cunku 2. donemde kayit yaptirmazsam pasif ogrenci olacagim

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
940
İsim
Cücümbiş
Evet öğrenci kaydın silindiği an tecilin bozuluyor. 1 yıl veya daha aşağısına düşüyor sanırım.

LeviN01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
273
İsim
Çiko
22 yasindayim, universite 2. siniftayim. bu sene sonunda universiteyi birakacagim ya da ilk donem bitince birakacagim. 2021 senesindeyken tecilimi 30/12/2030 tarihine kadar uzatmistim. Universiteye devam etmezsem tecilim bozulur mu? Direkt olarak askere mi alinirim? Cunku 2. donemde kayit yaptirmazsam pasif ogrenci olacagim
hocam bende yeni uzatatım üni sebebiyle bana ordaki duran kişi üniyle ne olursa olsun ilişkin kesilirse buraya gel dediydi

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Şubeye git sor kimseden bu konuda akıl alıp hareket etme üzerler.
Gidecem zaten de gitmeden sorayim dedim, kafama takildi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet öğrenci kaydın silindiği an tecilin bozuluyor. 1 yıl veya daha aşağısına düşüyor sanırım.
kritik soru şu, kayit ne zaman siliniyor? Diyelim ki ben ikinci donem ders kaydi yapmadim ve gitmedim. Kayit direkt mi siliniyor yoksa belirli bir donem gitmeyince mi siliniyor? 4 donem ust uste ders kaydi yapilmayinca universite kaydi siliniyor diye biliyorum ama emin degilim.

exaster

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak
selamlar aynı durumdayım bir sorun yaşadınız mı cevap için şimdiden teşekkürler

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Tayfun Balım
Kaydınızı sildirmeyin tecil bozulmasın.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
selamlar aynı durumdayım bir sorun yaşadınız mı cevap için şimdiden teşekkürler
Merhaba, herhangi bir gelisme kaydetmedim bu durumla ilgili. Üniversite kaydi 4 donem ust uste ders kaydi yapilmayinca siliniyormus. 2 yila denk geliyor yaklasik olarak. Kayit silinene dek tecil bozulmuyor diye anladim ama askerlik subesine sormak lazım

Kaydınızı sildirmeyin tecil bozulmasın.
ust uste dort egitim doneminde kayit yapmayinca kayit siliniyormuş. 2 sene oluyor. Kayit yaptirmayacagim bu seneden sonra, 2 sene tecil bozulmamis olacak sanirim. Tabi askerlik subesine sormam lazim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
yakup bulut
universiteye yazildigin zaman 1 yil tecil hakki kazaniyorsun universite kaydini sildirsen bile bir yil daha tecil yaptirabilirsin

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
Tayfun Balım
Merhaba, herhangi bir gelisme kaydetmedim bu durumla ilgili. Üniversite kaydi 4 donem ust uste ders kaydi yapilmayinca siliniyormus. 2 yila denk geliyor yaklasik olarak. Kayit silinene dek tecil bozulmuyor diye anladim ama askerlik subesine sormak lazım

ust uste dort egitim doneminde kayit yapmayinca kayit siliniyormuş. 2 sene oluyor. Kayit yaptirmayacagim bu seneden sonra, 2 sene tecil bozulmamis olacak sanirim. Tabi askerlik subesine sormam lazim.
Ders kaydı da yapın hocam o kadar da değil yani
Para ödemiyorsunuz

Ders kaydı da yapın hocam o kadar da değil yani
Para ödemiyorsunuz
Yapacagim zaten hocam. Yapmama ihtimalini de hesaba katiyorum sadece. Yoksa ikinci donem derslere gitmeyecek olmama ragmen kayit yapacagim.

universiteye yazildigin zaman 1 yil tecil hakki kazaniyorsun universite kaydini sildirsen bile bir yil daha tecil yaptirabilirsin
5 sene kaldi tecilin bitmesine. 2 yil kayit yapmazsak kayit siliniyor universitede. 2 + 1 (ekstra tecil) den en az 3 senem var mantiken. Dogru mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,630
Üyeler
166,968
Son üye
ardxci
Top Bottom