Neler Yeni

Askerlik ve tecil hakkında

BabaVoss7

80+ Silver
Arkadaşlar 23 yaşındayım. 2021 de mezun oldum üniden. İki ay sonra tecilim bitiyor. Yeni memurluğa atamam yapıldı. En azından asil memur olasıya kadar tecil ettirmek istiyorum. Şuan işim hakkında eğitim alıyorum çünkü ilk altı ay önemli sayılır.
Dgs başvurucam ama yaklaşık aynı zamanlara geliyor o zamana kadar yoklamaya girmem gerekebilir emin değilim. Tecil ettirme gibi bir ihtimalim varmıdır acaba bilen biri yardımcı olabilirmi?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Arkadaşlar 23 yaşındayım. 2021 de mezun oldum üniden. İki ay sonra tecilim bitiyor. Yeni memurluğa atamam yapıldı. En azından asil memur olasıya kadar tecil ettirmek istiyorum. Şuan işim hakkında eğitim alıyorum çünkü ilk altı ay önemli sayılır.
Dgs başvurucam ama yaklaşık aynı zamanlara geliyor o zamana kadar yoklamaya girmem gerekebilir emin değilim. Tecil ettirme gibi bir ihtimalim varmıdır acaba bilen biri yardımcı olabilirmi?
00image5420228.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

00image5420229.png

1. Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;

c. Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl,

d. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanların bir yıl, süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.

Anltamadıysam Sık Sorulan kısmında "Aday Memurlar" kısmı var, orayada göz atabilirsiniz.

Askeralma Yönetmeliği’nin 55’nci madde birinci fıkra a bendi gereğince aday memur olarak göreve başlayanların askerlikleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre asil memur oluncaya kadar ertelenebilir. Ancak, kamu kurum kuruluşlarında aday memur olarak göreve başlayanların Yönetmeliğin 53’ncü madde birinci fıkra a bendi gereğince göreve başladıkları tarihten önce yoklama kaçağı veya bakaya olmamaları gerekmektedir. Aday memurun askerliği, bağlı bulunduğu bakanlığın merkez teşkilatındaki genel müdür ve eşidi seviyedeki kurum amirinin teklifi üzerine yükümlünün kayıtlı bulunduğu askerlik şubesi başkanlığınca ertelenmektedir. Aday memurluğu nedeniyle azami 2 yıl süre kadar ertelemesi yapılanlardan kurum değiştirenlerin askere sevkleri yeniden ertelenmez.

Son düzenleme:

dalgakıran06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Enes
aga bedelliye başvur zaten memursun bende aynı durumdayım bedelliye başvuracam

BabaVoss7

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aga bedelliye başvur zaten memursun bende aynı durumdayım bedelliye başvuracam
Öyle yapacak zaten kral. Bi asil olana kadar ilerletebilmekti amacım. Araştırdım sordum belediye başkanından filan yazı gerekiyormuş. Uğraştığım kalırım gibi geliyor. Direkt gitmek daha mantıklı gibi şuan bakalım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,404
Üyeler
164,135
Son üye
berkant123
Top Bottom