Neler Yeni

ASRock, ASUS'un Alt Markasıdır

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Bağımsız bir marka falan değil. 2008 krizine (malum Lehman Brothers'ın iflas ettiği) hazırlık için ASUS, yeniden yapılandırmaya gitti ve hissedarlarla ortaklık yöntemini seçti (Pegatron'un başına ASUS'un kurucularından T.H. Tung (Tzu-Hsien Tung / 童子賢) geçti).
2016TGS_Opening_Tsu-Hsien_Tung.jpg

Pegatron'u kurdukları gün, borsada ASUS çakıldı. Sandy Bridge laptop anakartı olan Pegatron A15'in BIOS'unda ASUSPei diye direkt bir dosya bile bulunuyor. Ayırma işleminin bittiği 1 Ocak 2010 tarihinden sonra çıkan bir ürün birde. Ayrıca EFI Shell seçeneği bile aynı bir ASRock ile ASUS masaüstü anakartının. Logoları da. Ama BBK Electronics gibi bağımsız gözükme yolunu seçtiler. Oppo, Realme, Vivo, iQOO ve OnePlus'un siteleri birbirinden farklı, distribütör farklı vs. O hesap yani. Bu Wikipedia'dan. Sahibi (Owner) kısmında ASUS yazdığını açık şekilde görüyorsunuz:
Screenshot_2024-04-08-06-30-53-849_com.android.chrome.png

Screenshot_2024-04-07-16-58-14-492_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-04-07-17-18-11-560_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-04-08-06-37-07-618_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-04-08-08-19-32-586_com.android.chrome.jpg

Son düzenleme:

Aykut D.

80+ Gold
Bağımsız bir marka falan değil. 2008 krizine (malum Lehman Brothers'ın iflas ettiği) hazırlık için ASUS, yeniden yapılandırmaya gitti ve hissedarlarla ortaklık yöntemini seçti. Pegatron'u kurdukları gün, borsada ASUS çakıldı. Sandy Bridge laptop anakartı olan Pegatron A15'in BIOS'unda ASUSPei diye direkt bir dosya bile bulunuyor. Ayırma işleminin bittiği 1 Ocak 2010 tarihinden sonra çıkan bir ürün birde. Ayrıca EFI Shell seçeneği bile aynı bir ASRock ile ASUS masaüstü anakartının. Logoları da. Ama BBK Electronics gibi bağımsız gözükme yolunu seçtiler. Oppo, Realme, Vivo, iQOO ve OnePlus'un siteleri birbirinden farklı, distribütör farklı vs. O hesap yani. Bu Wikipedia'dan:
Alıntıyı görüntüle
Donanımlardan anlayan bilgi birikimi olan birçok kişi biliyordur bunu . Fakat bilmeyeni çoktur eminim konu için ellerine sağlık .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bağımsız bir marka falan değil. 2008 krizine (malum Lehman Brothers'ın iflas ettiği) hazırlık için ASUS, yeniden yapılandırmaya gitti ve hissedarlarla ortaklık yöntemini seçti. Pegatron'u kurdukları gün, borsada ASUS çakıldı. Sandy Bridge laptop anakartı olan Pegatron A15'in BIOS'unda ASUSPei diye direkt bir dosya bile bulunuyor. Ayırma işleminin bittiği 1 Ocak 2010 tarihinden sonra çıkan bir ürün birde. Ayrıca EFI Shell seçeneği bile aynı bir ASRock ile ASUS masaüstü anakartının. Logoları da. Ama BBK Electronics gibi bağımsız gözükme yolunu seçtiler. Oppo, Realme, Vivo, iQOO ve OnePlus'un siteleri birbirinden farklı, distribütör farklı vs. O hesap yani. Bu Wikipedia'dan:
Alıntıyı görüntüle
Asus gibi bir goatın Pagetron diye kıyrtırık anakart markası çıkarmasıda epik .

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Donanımlardan anlayan bilgi birikimi olan birçok kişi biliyordur bunu . Fakat bilmeyeni çoktur eminim konu için ellerine sağlık .
Forum moderasyon ekibinin yaptığı yanlış yüzünden açma gereği hiseettim. Alt markadır diyen birine "Yanlış Bilgi" uyarısı verdiler ve değildir diyen birini raporladığımda raporum reddedildi:
Screenshot_2024-04-07-17-12-10-353_com.android.chrome.png

Aykut D.

80+ Gold

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,278
İsim
Bilal Tepe
Tamam da nie taichi gibi anakartlari rogdan iyi alt marka Okey ama çoğu ürünü asusun kendi ürününden iyi

Aykut D.

80+ Gold
Mod ekibi bot gibi biraz incelemeden uyarıyı veriyorlar .
Şahsen ben Asrock Amd anakartlar için çıkarıldığını düşünyorum İntelin geçmişte Amd ye olan inanılmaz piyasa baskısı var sponsorlu incelemeler teknoji firmalarını işlemcilerinden mahrum etme gibi gibi .

Bkz: Asrock AMD soket Fatalty serisi başarısı .

Okey ama çoğu ürünü asusun kendi ürününden iyi
Low tier için evet hıgh tier için aynı şey geçerli değil .

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şahsen ben Asrock Amd anakartlar için çıkarıldığını düşünyorum İntelin geçmişte Amd ye olan inanılmaz piyasa baskısı var sponsorlu incelemeler teknoji firmalarını işlemcilerinden mahrum etme gibi gibi .

B550M Pro4 F/P bir anakart mesela. Cidden AMD için olan ürünleri iyi. Bildiğim kadarıyla Asus laptoplarda kendilerinin (Pegatron) değil de Compal'ın anakartlarını kullanıyordu (altta partner oldukları firmalar var. ASUS'da var):

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,718
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
pegatron ipxsb-h61 anakartım vardı depremde kaybettim, çok kaliteli muazzam bir anakart idi zamanına göre. kendisi resmen tarihi eser. yıllarca götürdü beni

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,278
İsim
Bilal Tepe

Şahsen AMD taichi anakarti rog yerine tercih ederim 3 adet taichi kart kullandim roglardan daha hoşuma gitti

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
pegatron ipxsb-h61 anakartım vardı depremde kaybettim, çok kaliteli muazzam bir anakart idi zamanına göre. kendisi resmen tarihi eser. yıllarca götürdü beni
Bence kötü. UEFI kapalı şekilde verdi ASUS o zamanlar Pegatron modellerinde.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,718
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
asus adlı dosyalar vardı çözememiştim o yaşlarda, şimdi öğrendim eline sağlık konu için teşekkürler

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,278
İsim
Bilal Tepe
B550M Pro4 F/P bir anakart mesela. Cidden AMD için olan ürünleri iyi. Bildiğim kadarıyla Asus laptoplarda kendilerinin (Pegatron) değil de Compal'ın anakartlarını kullanıyordu (altta partner oldukları firmalar var. ASUS'da var):
Hocam asrock b450m hdv de es geçme prime a bin basar fiyat performans

Top Bottom