🔥İndirim ASROCK B850M PRO-A 7.103 TL

Çok iyi fiyat

İçinden geçer, sırf B850 diye gidip şöyle anakartları yalan yanlış övmeyin, bir de tank diyen var 🤣

Aynen karşim 8+2+1 VRAM desing ile tank 🤣

B650 ile B850 arasında socket olarak hiç bir fark yok, ikisi de aynı nesil taşıyacak o yüzden saçma sapan "güncel" ayağına böyle çöp anakartlara yönelmeyin.

Top tier anakartlara yakın hatta onların ayarında 12+2+2 VRAM tasarımına sahip.

İçinden geçer, sırf B850 diye gidip şöyle anakartları yalan yanlış övmeyin, bir de tank diyen var 🤣

B650 ile B850 arasında socket olarak hiç bir fark yok, ikisi de aynı nesil taşıyacak o yüzden saçma sapan "güncel" ayağına böyle çöp anakartlara yönelmeyin.

anakart matx, belki mini bir sistem planlanıyordur.

Bu anakartın kağıt üzerinde her şeyi çok iyi ancak şöyle bir eksisi var ki ben de araştırırken denk geldiğim bir yorum üzerine almaktan vazgeçmiştim:
Anakartın mosfetleri arka tarafına lehimlemişler. Mosfetler arkada olduğu için ısınma sorunu teşkil edebilir denmiş. Dolayısıyla ben sırf bu yüzden almamıştım. Şu videonun 4. Dakikasında mosfetlerin arkada olduğunu görebilirsiniz.

Ek olarak Asrock anakartlarda özellikle 9000 serisi işlemcileri yaktığına dair sıkıntılar var, bu mevzu düzenlene kadar 9000 serisi ile kullanacak kişilere Asrock da önermiyorum. Takdir elbette alacak kişilerin.

Belki, belki de planlamıyordur ne yapıcaz belkilere göre mi hesap edicez? attığım anakart daha iyi mi? iyi. Tüm olay da bu zaten.
Belkiye göre hesap ediyorsun zaten. Attığı anakart matx, gelmiş atx atıyorsun. Matx ihtiyacı olmayan gidip niye bu fiyattan matx anakart alsın.

Bu anakartın kağıt üzerinde her şeyi çok iyi ancak şöyle bir eksisi var ki ben de araştırırken denk geldiğim bir yorum üzerine almaktan vazgeçmiştim:
Anakartın mosfetleri arka tarafına lehimlemişler. Mosfetler arkada olduğu için ısınma sorunu teşkil edebilir denmiş. Dolayısıyla ben sırf bu yüzden almamıştım. Şu videonun 4. Dakikasında mosfetlerin arkada olduğunu görebilirsiniz.

Ek olarak Asrock anakartlarda özellikle 9000 serisi işlemcileri yaktığına dair sıkıntılar var, bu mevzu düzenlene kadar 9000 serisi ile kullanacak kişilere Asrock da önermiyorum. Takdir elbette alacak kişilerin.
bu anakart uyduruk zaten low high side ayrı n-channel mosfet kullanıyor firmalar en ucuz anakartlarda bu tasarımı tercih ediyor. normalde sps dr mos kullanılır.

yorumum eagle içindir

Son düzenleme:

Top tier anakartlara yakın hatta onların ayarında 12+2+2 VRAM tasarımına sahip.2
Gaming gecesinden 5'e Colorful da alınabilir. Tek eksiği m2 SSD soğutucusu. Chipset b850 ama anakart o kadar da dolu değil. 6500'e PRO RS satılırken çökmek lazımdı. Gerçi Asrock kullananlar da çok sıkıntı yaşamış. Düzeldi mi bilmiyorum.

Geri