Neler Yeni

Asus B550 XE Anakartta Biostan otomatik fan ayarı yapma

EmrCPR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
751
İsim
Emre
Dostlar Selam;

Asus Rog strix B550XE anakartım var. Sıvı soğutucu ile beraber kullanıyorum. Sıvı Soğutucu Pompası AİO_PUMP'da Takılı ben yanlışlıkla Ai SUİTE üzerinden fan ayarı yaptım ve fanlar 1250 RPM'de Sürekli aynı hızda çalışıyor. Asus Anakarttlarda Biostan otomatik fan ayarı nasıl yaparım ve fan ayarını PWM mi yoksa DC mi tutmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim

@crazyreign

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
BIOS'ta Q-Fan Control'den yaptığın tüm fan ayarları direkt ayarladığın şekilde çalışmaya başlar. Eğer AI SUITE'i veya Armoury Crate'i açmazsan kendi ayarında çalışmaya devam ediyor. Yine de bu söylediğimden emin değilim, deneyebilirsin.

Fan ayarı yapmak için fan portunu seçip 4 farklı profilden birini seçebilirsin veya Manual deyip kendin fan ayarı yapabilirsin. Şu sıcaklıkta şu hız vs.
5iFKvgdSO5p9qjmv8L6dWPzuByR_RBVEA9IjTX7NVuU.jpg

fan ayarını PWM mi yoksa DC mi tutmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim
Otomatik kendisi algılar. Eğer fanlar 3 pinliyse DC, 4 pinliyse PWM seçebilirsin. Yine de kendisi ona göre ayarlıyor, ellemene gerek yok.

EmrCPR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
751
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS'ta Q-Fan Control'den yaptığın tüm fan ayarları direkt ayarladığın şekilde çalışmaya başlar. Eğer AI SUITE'i veya Armoury Crate'i açmazsan kendi ayarında çalışmaya devam ediyor. Yine de bu söylediğimden emin değilim, deneyebilirsin.

Fan ayarı yapmak için fan portunu seçip 4 farklı profilden birini seçebilirsin veya Manual deyip kendin fan ayarı yapabilirsin. Şu sıcaklıkta şu hız vs.
5iFKvgdSO5p9qjmv8L6dWPzuByR_RBVEA9IjTX7NVuU.jpg

Otomatik kendisi algılar. Eğer fanlar 3 pinliyse DC, 4 pinliyse PWM seçebilirsin. Yine de kendisi ona göre ayarlıyor, ellemene gerek yok.
Teşekkür ederim. Bu otomatik FAAN ayarı direk kendisimi yapıyor o zaman ? O zaman Bİosu reset atsam bütün ayarlar başa dönecek oda otomatikman ayar yapmış olucak değil mi ?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Ercan
Armoury crate uzerinden fan ayarını standart secin, ayrica yine armoury crate uzerinden ai suite clear uygulamasi var. Ai suite kaldirdiktan sonra onunla temizlemeniz lazim. İslem bitince pc'yi yeniden baslatin düzelmesi lazim.

freygasm

80+ Gold
Ek olarak ai suite kullanmanı önermiyorum. Sürekli power save moda alıyor donanımları ve bunu kapatamıyorsun. Uygulamayı silmek bile çare olmuyor. Geçenlerde fan kontrolünü yapmak için tekrar indirmek zorunda kaldım yine aynı olayı yaşayıp formatladım pcyi. Yabancı forumlarda da yükleyen herkes nasıl kaldıracağını arıyor programı.

EmrCPR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
751
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıkıntı yok.

BIOS'taki ayarlara elinle bir şey yapmadıysan tamamen otomatik ayarlardır. AI SUITE veya Armoury Crate'teki fan ayarları BIOS'a etki etmiyor.

Aynen öyle.
Teşekkür ederim. Çok sağol 😊
Mesaj otomatik birleştirildi:

Armoury crate uzerinden fan ayarını standart secin, ayrica yine armoury crate uzerinden ai suite clear uygulamasi var. Ai suite kaldirdiktan sonra onunla temizlemeniz lazim. İslem bitince pc'yi yeniden baslatin düzelmesi lazim.
Teşekkürler valla illet bi program nereden bi bakaykm dedim 😀
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ek olarak ai suite kullanmanı önermiyorum. Sürekli power save moda alıyor donanımları ve bunu kapatamıyorsun. Uygulamayı silmek bile çare olmuyor. Geçenlerde fan kontrolünü yapmak için tekrar indirmek zorunda kaldım yine aynı olayı yaşayıp formatladım pcyi. Yabancı forumlarda da yükleyen herkes nasıl kaldıracağını arıyor programı.
Yav valla illet bi program bi baktım dedim fanlar son hızda dönmeye başladı. Bugün eve geçince halledeceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,069,274
Üyeler
169,835
Son üye
ayhanakca0
Top Bottom