🔥İndirim Asus B840M-A Wi-Fi 6E 5.955 TL

Sanki prime b650m-k daha mantıklı gibi. M2 yuvasında pcie 5 desteği var. B840m-a'da hepsi pcie 4. Boşa para vermeye gerek yok gibi bu varken.

Sanki prime b650m-k daha mantıklı gibi. M2 yuvasında pcie 5 desteği var. B840m-a'da hepsi pcie 4. Boşa para vermeye gerek yok gibi bu varken.
Wifi'si yok senin dediğin anakartın.

Anakartın sitesinde wifiden bahsedilmemiş nasıl Wifi olabiliyor? A-WIFI-CSM ile A-CSM modellerini karıştırıp ilana koymuşlar gibi. Ayrıca görsellerde de Wifi çıkışı vermemiş. Birisi sipariş verip gerçektende wifi olan modelimi alıyor görsek.
A-CSM
A WIFI-CSM

Hocam bu modelin birde -R modeli var hangisi daha iyi R olan daha uygun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Epeyde farklar bu. En belirgin farkı PCIle x1 "K" olan modelde 2 adet var ve m2 soğutması varmış
Screenshot_1.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Epeyde farklar bu. En belirgin farkı PCIle x1 "K" olan modelde 2 adet var ve m2 soğutması varmış
Alıntıyı görüntüle
Hocam pcı x1 ne oluyor

Şimdi zaten 2 tane m2 ssd girişi yokmu 2side aynı boyda değilmi girişlerin
M2 girişleri ile pcıex1 karıştırma hocam ikisi farklı şeyler.
Chat GPT ye sordum cevabı şu şekilde :blobdance:

Anakartlardaki PCIe x1 (PCI Express x1) girişi, düşük bant genişliği gerektiren ek donanım bileşenlerini takmak için kullanılır. Bu yuva, sadece 1 veri hattı (lane) kullanır; yani daha düşük veri iletim hızına sahiptir ama birçok ek kart için yeterlidir.

PCIe x1 slotuna takılabilecek cihazlar:

• 🔊 Ses kartları
  • 🌐 Wi-Fi / Bluetooth kartları
  • 📡 TV kartları
  • 📸 Capture card (video yakalama kartları)
  • 🔌 USB genişletme kartları
  • 💾 SATA genişletme kartları (ek SSD/HDD bağlantısı için)
  • 🔒 Donanımsal güvenlik modülleri (TPM gibi)

M2 girişleri ile pcıex1 karıştırma hocam ikisi farklı şeyler.
Chat GPT ye sordum cevabı şu şekilde :blobdance:

Anakartlardaki PCIe x1 (PCI Express x1) girişi, düşük bant genişliği gerektiren ek donanım bileşenlerini takmak için kullanılır. Bu yuva, sadece 1 veri hattı (lane) kullanır; yani daha düşük veri iletim hızına sahiptir ama birçok ek kart için yeterlidir.

PCIe x1 slotuna takılabilecek cihazlar:

• 🔊 Ses kartları
  • 🌐 Wi-Fi / Bluetooth kartları
  • 📡 TV kartları
  • 📸 Capture card (video yakalama kartları)
  • 🔌 USB genişletme kartları
  • 💾 SATA genişletme kartları (ek SSD/HDD bağlantısı için)
  • 🔒 Donanımsal güvenlik modülleri (TPM gibi)
Hocam mesela ssd pcie4 ama anakar pcie 5 ne fark olur anakart 4 mü 5 mi olmalı ssd pcie4 ise

Hocam mesela ssd pcie4 ama anakar pcie 5 ne fark olur anakart 4 mü 5 mi olmalı ssd pcie4 ise
Abi yaklaşık 2 kat daha hızlı biri 4gbt biri 8di yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,211
Üyeler
183,076
Son üye
darangel
Geri