Neler Yeni

Asus display port sinyal yok hatası. Yardım pls

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
Jiyu
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar.
Asus tuf gaming VG27AQ3A model monitör aldım ve içerisinden çıkan display port kablosunu dün ilk defa bilgisaya taktım.
İlk başta hdmi sinyal yok hatası vardı sonra joystick ile düzelttim. Sonrasında da ise display port sinyal yok hatası ile karşılaştım defalarca kez.
Hatta saniyede bir monitör ekranı açılıp kapanıyor ya da bir tuaf oluyordu. Bugün ise düne kıyasla daha iyi fakat temassızlık oluyor.
Özellikle monitörü ya da pc'yi açıp kapattığımda kesinlikle display port sinyal yok hatası alıyorum. Güncelleştirme vb. şeyler yaparken büyük sorun oluyor.
Evde başka display port ya da hdmi kablosu yok. Sizce ne yapmalıyım ? amazondan aldım , kablo gönderirler mi ? daha testleri bile yapamadım bu gibi sorunlardan ötürü :(

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
Jiyu
Şimdi farkettim hocam sizin monitörünüz hdmi 2.0 destekliyor o da maksimum 2k da 144 hz imiş.
Of ya , msı ile bu monitör arasında kalmıştım ama msı'ın satıcısı amazon değildi o yüzden almamıştım..
monitör çok mu eski niye 2.1 yok :( dönüştürücü gibi şeylerle de mi olmaz ne yapmalıyım :(

Meto155

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Meto155
Of ya , msı ile bu monitör arasında kalmıştım ama msı'ın satıcısı amazon değildi o yüzden almamıştım..
monitör çok mu eski niye 2.1 yok :( dönüştürücü gibi şeylerle de mi olmaz ne yapmalıyım :(
Yok dönüştürücü falan o işe girmeyin hocam bence iade edip msi almanız en iyi çözüm.Bu arada niye sadece Amazondan alıyorsunuz?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
Jiyu
Display port ve diğer girişler bu resimde gözüken yerde değil üst kısımda boşlukta.
yani kablolar yatay olarak değil dikey olarak giriyor bu yüzden mi temazsızlık yapıyor acaba ?
diğer monitörlerde nasıl giriş yerleri ? ilk defa monitör ve masaüstü kullanıyorum hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum..
Hdmi kablosu 2.1 2k da 240 hz desteği var fakat sizin monitörünüz 2.0 hdmi sürümü o da 2k da 144 hz desteği var.
1735996854958.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok dönüştürücü falan o işe girmeyin hocam bence iade edip msi almanız en iyi çözüm.Bu arada niye sadece Amazondan alıyorsunuz?
msı nasıl alacam ben bu monitörü 7800'e aldım ve amazondan aldım.
Amazon iadesi kolay diye çünkü ve kısa sürede geliyor.

Meto155

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Meto155
Display port ve diğer girişler bu resimde gözüken yerde değil üst kısımda boşlukta.
yani kablolar yatay olarak değil dikey olarak giriyor bu yüzden mi temazsızlık yapıyor acaba ?
diğer monitörlerde nasıl giriş yerleri ? ilk defa monitör ve masaüstü kullanıyorum hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum..

Alıntıyı görüntüle

msı nasıl alacam ben bu monitörü 7800'e aldım ve amazondan aldım.
Amazon iadesi kolay diye çünkü ve kısa sürede geliyor.
Benimde tuf monitörüm bu şekilde hocam normalde temassızlık olmaması lazım yatay dikey fark etmiyor yani

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
Jiyu
Almayı düşündüğüm msı model bu idi 1 hafta önce 8300 idi ama amazonda bunun g274 değil 272 modeli vardı ve satıcı başka yerdi.
Şu an ise 10 bin olmuş

Benimde tuf monitörüm bu şekilde hocam normalde temassızlık olmaması lazım yatay dikey fark etmiyor yani
Kutunun içerisinde çıkan kabloda sorun olabilir mi ya da bilgisayarda anakart ekran kartı vs ?
Monitör ya da pc kapanınca açıldığında hep display port sinyal yok diyor. Güç ile ilgili bir şey olabilir mi ?

Meto155

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Meto155
Almayı düşündüğüm msı model bu idi 1 hafta önce 8300 idi ama amazonda bunun g274 değil 272 modeli vardı ve satıcı başka yerdi.
Şu an ise 10 bin olmuş
Evet fiyatı yüksek hocam biraz ama tuf monitör aldıktan sonra monitörden soğudum yani ben olsam farkı neyse verir alırdım

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
Jiyu
Evet fiyatı yüksek hocam biraz ama tuf monitör aldıktan sonra monitörden soğudum yani ben olsam farkı neyse verir alırdım
Farkı verirdim diye olmaz o iş 1 hafta önce 2k daha ucuzdu şimdi hepsine zam geldi.
az daha üstüne koysam 240hz monitör alırdım 13kya , dolandırılmak istemiyorum.
daha sistem ve monitöre test yapacam ama kablo temazsızlığından uğraşıyorum.
Şimdilik hdmi mi alsam acaba çok fark eder mi 144hz ya da 180hz ?
144hz display port ve 144hz hdmi 2.0. arasında fark var mıdır 2k'da ?

ona göre en azından sorun kabloda mı diye kablo alayım

Meto155

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Meto155
Farkı verirdim diye olmaz o iş 1 hafta önce 2k daha ucuzdu şimdi hepsine zam geldi.
az daha üstüne koysam 240hz monitör alırdım 13kya , dolandırılmak istemiyorum.
daha sistem ve monitöre test yapacam ama kablo temazsızlığından uğraşıyorum.
Şimdilik hdmi mi alsam acaba çok fark eder mi 144hz ya da 180hz ?
144hz display port ve 144hz hdmi 2.0. arasında fark var mıdır 2k'da ?

ona göre en azından sorun kabloda mı diye kablo alayım
144 ile 180 arasındaki farkı gözünüzle ayırt edemezsiniz büyük ihtimalle hocam ama tam performans alamiyacaksiniz tabii ki monitorden.Benim önerim yol yakınken dönün şunu buldum uygun fiyata bir bakin istersiniz https://www.gencergaming.com/msi-27...Uel_6SD30E0Oa-MBVbwVLV3_GlJ2iYSgxMIVWeB1geo-D

Şu an ise 10 bin olmuş

Kutunun içerisinde çıkan kabloda sorun olabilir mi ya da bilgisayarda anakart ekran kartı vs ?
Monitör ya da pc kapanınca açıldığında hep display port sinyal yok diyor. Güç ile ilgili bir şey olabilir mi ?
Ekran kartının farklı display port girişlerine takmayı denediniz mi

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
Jiyu
144 ile 180 arasındaki farkı gözünüzle ayırt edemezsiniz büyük ihtimalle hocam ama tam performans alamiyacaksiniz tabii ki monitorden.Benim önerim yol yakınken dönün şunu buldum uygun fiyata bir bakin istersiniz https://www.gencergaming.com/msi-27...Uel_6SD30E0Oa-MBVbwVLV3_GlJ2iYSgxMIVWeB1geo-D

sadece sorun kabloda ise neden yol yakınken dönüyorum onu anlamadım ?
ben indirimde ve amazonda satılıyor diye bu monitörü aldım.
test yaptıktan sonra eğer iade ya da değişim gerekiyorsa o zaman düşünürüm.

denedim genelde ilk girişte oluyor. sorun acaba ekran kartında mı ya da anakartta mı bilmiyorum ama temassızlık var..

şimdilik o zaman hdmi 2.0 kablosu alıp deneyim mi ? Laptop'a da bağlamak istiyordum zaten yine lazım olabilir..

Meto155

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Meto155
sadece sorun kabloda ise neden yol yakınken dönüyorum onu anlamadım ?
ben indirimde ve amazonda satılıyor diye bu monitörü aldım.
test yaptıktan sonra eğer iade ya da değişim gerekiyorsa o zaman düşünürüm.

denedim genelde ilk girişte oluyor. sorun acaba ekran kartında mı ya da anakartta mı bilmiyorum ama temassızlık var..

şimdilik o zaman hdmi 2.0 kablosu alıp deneyim mi ? Laptop'a da bağlamak istiyordum zaten yine lazım olabilir..
Ya kablo alıp deneyin ya da yakınınızda bilgisayarcı varsa bir götürün hocam monitörü başka kabloyla bakarsınız sorun monitörde mi bulursunuz.

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
Jiyu
Ya kablo alıp deneyin ya da yakınınızda bilgisayarcı varsa bir götürün hocam monitörü başka kabloyla bakarsınız sorun monitörde mi bulursunuz.
2k'da 144hz alabileceğim hdmi 2.0 kablo önerir misiniz acaba ?

Meto155

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Meto155
Kasa içi bir fotoğraf atabilir misiniz hocam bir şeyi yanlış takmıs olmayasınız

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
Jiyu
hotron avm style displayport kablo sanırım kutudan çıkan ama anlamadım
Kasa içi bir fotoğraf atabilir misiniz hocam bir şeyi yanlış takmıs olmayasınız

Ekran kartı ve hava soğutucu montajı yaptım videolara bakarak.

Top Bottom