Neler Yeni

Asus dual rx6700xt ikinci ekranı takınca driver devre dışı kalıyor!

Kuajsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Volkan Korkmaz
Ana ekranı display port ile bağladım, ikinci ekranı hdmi ile bağladım, ilk ekran 144hz alıyor ama ikinci ekran max 60hz gözüküyor, ilk olarak bunu anlayamadım, iki ekranda 144hz.

Bir süre sonra driver devre dışı kalıyor sistem donuyor ve görüntü gidiyor.

Bilgisayarı yeniden başlatıp driverı etkinleştirip tekrar yeniden başlatırsam sistem açılıyor, 1 dakika sonra tekrar aynı sorun ortaya çıkıyor, ikinci ekranı söktüğümde sorun olmuyor, yardımcı olabilir misiniz?

Kuajsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Volkan Korkmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunla karşılaşanlar için yazıyorum; ikinci ekranım hdmi ile max 60 hz desteklediği için 144hz alamıyorum. (Bunu dönüştürücülerle çözebilir miyim araştırıyorum)

İkinci sorunda ise ekran kartının driverıyla ilgiliydi, temiz bir format attım temiz bir kurulum yaptım bu sorun ortadan kalktı, muhtemelen DDU ile önceki ekran kartının driverlarını kaldırırsanız gene çözülecektir.

Format sonrası ekranda titreme oluşuyordu hele ki edgeyi açtığımda siyah ekran olup normale dönüyor fakat çok hızlı titremelerle gerçekleşiyordu bu durum, bunu da monitörün g-sync (Freesync veya g-sync) özelliğini aktif ederek çözdüm, 120 hz e çekersemde düzeliyordu, tabi böyle kullanmak olmaz :)

r4NG3r

80+ Silver
Tesekkurler ayni karta sahibim isime yarayabilir

Top Bottom