Asus laptopa 12 gb ram gider mi

Reaksiyon skoru
45
arkadaşlar bende asus laptop var 8 gb ramı var 4 gb anakarta lehimlemişler bide 4 gb değiştirilebilir koymuş asus. ben gidip çıkarılabilen ramı çıkarıp 8 gb ram alıp taksam performansım artar mı. şu anda toplam 8 gb bellek hiçbir zaman dolmuyor yani ramı boyutu için değil performansı için bakıyorum. bu 4+4'ü 8+4 yapsam performans artışı görürmüyüm.

arkadaşlar bende asus laptop var 8 gb ramı var 4 gb anakarta lehimlemişler bide 4 gb değiştirilebilir koymuş asus. ben gidip çıkarılabilen ramı çıkarıp 8 gb ram alıp taksam performansım artar mı. şu anda toplam 8 gb bellek hiçbir zaman dolmuyor yani ramı boyutu için değil performansı için bakıyorum. bu 4+4'ü 8+4 yapsam performans artışı görürmüyüm.
8+4 dual channel olarak çalışmıyor diye biliyorum.
4+4 çift kanal olarak çalışıyor kalan 4 ram tek ram olarak çalışıyor olması lazım. Yine de başka arkadaşları etiketleyim.
@Mehmet Yılmaz

Eğer 4+4 8 yetiyorsa bence çok elleme ama illa uğraşmak istersen mhz falan uyması gerekiyor ve benim bildiğim laptop Rami öyle kolay bulunmuyor(en azından ben bulamadım) değiştirmek istersende lehimi çözemiceksen biraz daha araştır 8+4 olur mu diye(pek yardımı olmadı:/)

8+4 dual channel olarak çalışmıyor diye biliyorum.
4+4 çift kanal olarak çalışıyor kalan 4 ram tek ram olarak çalışıyor olması lazım. Yine de başka arkadaşları etiketleyim.
@Mehmet Yılmaz
Dual çalışır ama 4+4gb dual,kalan 4 single çalışır. Ama o 4 de diğer taraftan beslendiği için tam single performansı gibi de olmaz.

Geri