Neler Yeni

asus mavi ekran laptop

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin

berkk35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Berk Yıldırım
Kral şimdide full biosa atmaya başladı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistem bakımına tıklamıştım tarasın sorunları diye yine dondu güvenli moddayken sonra direk biosa atmaya başladı full

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
Kral şimdide full biosa atmaya başladı

Sistem bakımına tıklamıştım tarasın sorunları diye yine dondu güvenli moddayken sonra direk biosa atmaya başladı full
Depolama birimin çok büyük ihtimalle bozuldu. Elinde başka depolama birimi var mıdır? Laptop modelin neydi bu arada?

berkk35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Berk Yıldırım
Şuan elimde yok ama bilgisayarcıya götürdüm formatla büyük bir ihtimalle geçer dedi Asus K541U modeli

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
Şuan elimde yok ama bilgisayarcıya götürdüm formatla büyük bir ihtimalle geçer dedi Asus K541U modeli
HDD varmış bunda. SSD alıp tak sistemin hızı epey artar. CD ROM'u da iptal edip bir tane HDD Caddy alıp HDD ile birlikte oraya takarsın ama ben HDD'nin bozulduğunu düşünüyorum.

berkk35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Berk Yıldırım
HDD varmış bunda. SSD alıp tak sistemin hızı epey artar. CD ROM'u da iptal edip bir tane HDD Caddy alıp HDD ile birlikte oraya takarsın ama ben HDD'nin bozulduğunu düşünüyorum.
Kral zaten şu an tek ssd var harddiski 2 sene önce bozulmuştu

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin

berkk35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Berk Yıldırım
Kral 200 lira formata çok evdede format usbsi yok ne yapçam bilmiyorum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
Kral 200 lira formata çok evdede format usbsi yok ne yapçam bilmiyorum
Şuan ki ekonomiye göre bence 200 normal hocam ama çözüm olacağını düşünmüyorum. Komşunda ya da arkadaşlarında bilgisayar yok mu?

berkk35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Berk Yıldırım
Kral sence yeni ssdmi diyon ama biosa girdiğinde ssdyi görüyor arkadaşlarımda var bu arada ama evde format atarken tekrar mavi ekran verirse ne yapçam onunda riskine girmek istemiyorum

En son hatalarda windows düzgün başlatılamadı ya da kapatılamadı yazıyordu sonra full biosa atmaya başladı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,029
İsim
Emre Zengin
Kral sence yeni ssdmi diyon ama biosa girdiğinde ssdyi görüyor arkadaşlarımda var bu arada ama evde format atarken tekrar mavi ekran verirse ne yapçam onunda riskine girmek istemiyorum

En son hatalarda windows düzgün başlatılamadı ya da kapatılamadı yazıyordu sonra full biosa atmaya başladı
Bu dediğim şekilde format USB'si hazırlat arkadaşlarına:
Windows 10 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) Bu siteden aracı şimdi indir yazana tıklayın.
3) Kurulum aracı indirdikten sonra çalıştırın ve size bir ekran gelicek. Kabul et yazana tıklayın. Sonra bir seçenek sunacak. Başka bir bilgisayar için yükleme medyasına tıklıyorsunuz. İlerle diyorsunuz ve sonra ISO dosyasını seçip indiriyorsunuz. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
4) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
5) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
Birde böyle video çekmiştim eğer anlaşılıyorsa bunu izleyerekten de yapabilirsin.

USB'yi hazırladıktan sonra bilgisayarı aç. Açtıktan sonra F8 tuşuna durmadan bas bakalım. Boot tuşu o olması lazım ama tamda emin değilim. Eğer Boot Menü gelirse oradan UEFI ... (Flash bellek) adı yazanı seçip formata başla.
Eğer sana Windows kurulum ekranında format attırmada falan sıkıntı çıkarırsa dediğim gibi disk uçmuştur çünkü durup dururken hiçbir bilgisayar böyle bir şey yapmaz.

berkk35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Berk Yıldırım
10 dakikadan beri böyle abi

şimdide böyle oldu be kral

Ekler

• 20240416_180438.jpg