Çözüldü✓ Asus prime b650m r vs asus prime b650m f

Reaksiyon skoru
48
Bütçe
4500
Aralarında görebildiğim mosfet soğutucuları ve m2 sayısı haricinde pek fark göremedim 300tl fiyat farkı ile f olan model daha pahalı
Sizce hangisi daha iyi ?
M-k modeli de ilgimi çekmişti ama satıcılar fırsatçı olup fiyatını 6k seviyesine çıkarınca vazgeçtim

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Aralarında görebildiğim mosfet soğutucuları ve m2 sayısı haricinde pek fark göremedim 300tl fiyat farkı ile f olan model daha pahalı
Sizce hangisi daha iyi ?
M-k modeli de ilgimi çekmişti ama satıcılar fırsatçı olup fiyatını 6k seviyesine çıkarınca vazgeçtim
b650m r daha iyi. b650m f daha pahalıysa düşünme zaten onu

Dediğin gibi aslında sadece soğutucuları ve ekstra m2 için bile hatta bunların tek biri için bile PRIME B650M-R tercih edilebilir. AM5 sistemim için F/P olarak düşündüğüm tek anakart buydu zaten 1-2 ay önce, ikisi arasında kesinlikle B650M-R tercih ederdim.

b650m r daha iyi. b650m f daha pahalıysa düşünme zaten onu
4 ram slotu olduğu için epey bi ilgimi çekti bu nasıldır
Biostar anakartlar sıkıntılı diyorlar ama

• Beğen
4 ram slotu olduğu için epey bi ilgimi çekti bu nasıldır
Biostar anakartlar sıkıntılı diyorlar ama
Sıkıntı değil de gaming gecesinde bu civarlara colorful b650m plus düşüyor. VRM soğutmaları çok daha iyi ve 2 m2 slotlu

Sıkıntı değil de gaming gecesinde bu civarlara colorful b650m plus düşüyor. VRM soğutmaları çok daha iyi ve 2 m2 slotlu
Bende hemen almayı düşünmüyorum eğer gaming gecesi vb indirim yerlerinde indirime düşerse msi b650m p vb anakartlar almayı düşünüyorum söylediğin anakart da indirime girerse değerlendiricem ilginiz içi teşekkürler

• Beğen
6000+ MHz bir Ram ile kullanacaksan 2 RAM'den fazlası AM5 EXPO tarafında şuan için %80 sorun çıkartıyor ve minimum desteklenen varsayılan MHz ayarında çalışıyor, o yüzden yalnızca RAM slotu sayısından dolayı başka bir anakarta yönelmeyi düşünüyorsan 2 adet RAM'den fazlasını zaten takmanı tavsiye etmem yani RAM sayısı "tek başına" bir sebep olmamalı AM5 tarafında, onun dışında özellikle VRM sayısı, soğutması, m2 sayısı, fan sayıları vs gibi sebeplerden ise diğer markalara da bakabilirsin, vatanda bazen %10-15, incehesapta falan güzel indirimler denk geliyor. Biostar'ın nasıl bir marka olduğu hakkında çok bir fikrim yok, F/P sistemlerde kullanıldığını biliyorum çoğunlukla sadece o yüzden bir şey diyemeyeceğim.

6000+ MHz bir Ram ile kullanacaksan 2 RAM'den fazlası AM5 EXPO tarafında şuan için %80 sorun çıkartıyor ve minimum desteklenen varsayılan MHz ayarında çalışıyor, o yüzden yalnızca RAM slotu sayısından dolayı başka bir anakarta yönelmeyi düşünüyorsan 2 adet RAM'den fazlasını zaten takmanı tavsiye etmem yani RAM sayısı "tek başına" bir sebep olmamalı AM5 tarafında, onun dışında özellikle VRM sayısı, soğutması, m2 sayısı, fan sayıları vs gibi sebeplerden ise diğer markalara da bakabilirsin, vatanda bazen %10-15, incehesapta falan güzel indirimler denk geliyor. Biostar'ın nasıl bir marka olduğu hakkında çok bir fikrim yok, F/P sistemlerde kullanıldığını biliyorum çoğunlukla sadece o yüzden bir şey diyemeyeceğim.
Ram olarak patriot viper cl30 6000mhz ram almayı düşünüyorum onun dışında ileride 64gb yapmak istersem veya 32 den 48 yapmak istersem diye 4 ram slotlu modellere bakıyordum ayrıca söylemesi ayıp ram slotu fazla olunca bi hoşuma gidiyor ama yine de verdiğim paranın hakkını verecek 2 slotlu anakart almak varken daha az performanslı bir 4 slotlu anakart almam

Geri