Asusun yazılımının ellerinden öpeyim. Yazılımının çok ama çok kötü olduğunu unutmayın.
Evet. Ayar yapıp sildim direk.
Reisim ben şimdi bu farede DPI, Hertz ve RGB ayarı yapamayacak mıyım? Çok şekilli şukullu ayarlara ihtiyacım yok. Başka ASUS bir ürün kullanmıyorum. Sadece fareye DPI falan ayarlayacağım işte.
Yapabilirsin. Keris'in kendi hafızası da var. Yazılım sıkıntı çıkarırsa bir defa ayarını yapar uygulamayı geri silersin. 3 adet profile kadar kaydedebiliyorsun Keris'te. Alttaki DPI tuşu ile profil değiştirebiliyorsun.
Acaba böyle switch değişimi konusunda acayip kolay, rahat başka bir fare var mıdır? İlk defa görüyorum böyle bir fare. Lego gibi tık tık 2 saniyede switch değişimi mümkün skatezlere dokunmadan.
Asusun diğer üst seviye ROG farelerinde var. Farklı markaların da var da çok nadir.
Ben Keris kullanıyorum. Özelliklerini şöyle özetleyeyim:
3389 sensör ve 70M ROG Micro anahtarlar var. Sol ve sağ switchleri klavyeler gibi hot-swap. Uyumlu switchler ile kolayca değişebiliyorsunuz. Örneğin sol tuş bozuldu. Altından 2 vida söküp açıyorsunuz. Yanında yedek gelen Omron japon switchler ile değiştiriyorsunuz.
Sol, sağ klik ve sol ile sağ ön uç ABS yerine PBT. Yani aşınmaya ve parlamaya daha dayanıklı. Bir fareyi uzun süre kullandıysanız bilirsiniz. Çok kullandığınız yerler yukarıdaki resimdeki gibi düzleşir, parlar ve yağlı hissettirir. PBT plastikte bu daha geç olur. PBT şekil vermesi daha zor pahalı bir malzemedir. Piyasadaki nadir PBT farelerden.
62G ağırlığı var. Paracord kablosu var. Skatezler tabii bu fiyatta %100 PFTE. Yedek skatezler ile geliyor. Boyut olarak Deathadder V2 mini bana küçük geliyordu (19.5x10) bu tam oldu. L ve XL eller için tüm tutuşlar uygun ama XXL için Claw ya da Fingertip tutmanız lazım.
Kötü yanı olarak yalnızca yazılımı sayabilirim. Asus Armory Crate bayağı kötü. Ama dahili hafızası var. Bir defa ayarlayıp yazılımı bir daha kullanmadım.