ASUS ROG Ryuo III çöp oldu

Reaksiyon skoru
18
Merhaba, 10 ay önce ASUS ROG Ryuo III 240mm sıvı soğutucu aldım. Üzerinde Ryzen 7500F işlemci olmasına rağmen sıcaklık boşta 50 derecenin altına düşmüyordu. Stock gelen termal macuna güvenmediğim için 7. ayda daha kaliteli bir macunla değiştirmek istedim. Ancak macun değişimi sırasında pompayı yerine oturtmaya çalışırken braketi sabitleyen erkek vida kısmı kırıldı ve braketin içinde kaldı. Bu yüzden braket kullanılamaz hale geldi. O kadar kolay kırıldı ki, en ufak bir kalite hissiyatı yoktu.
Garanti süresi devam ettiğinden servisten yedek parça talep ettim. Göndereceklerini söylediler fakat 4 aya yaklaşan süreçte hâlâ bir gelişme yok. Bu süreçte iki bayram geçti, askerlik görevimi tamamladım ama ASUS hâlâ bir braket gönderemedi. İlk başta 2-3 hafta içinde gelir dediler, sonra "haftaya elinizde olur" gibi asılsız bilgiler verdiler. Hepsi yazışmalarda mevcut. Servis süreci tam bir hayal kırıklığı. PSU’su yıllardır serviste olan, para iadesi bile yıllar süren mağdurlar olduğunu da gördüm.
Benim bu kadar para verip tercih ettiğim ASUS’tan beklediğim kalite ve destek bu değildi. Çin malı 2.000 TL’lik sıvı soğutmalarla bile 7500F işlemciyi boşta 45 derece civarında tutmak mümkün olabilirdi.
Bu konuyu açmamdaki temel amaç şu: Soğutucuyu tekrar kullanabilmem için ne yapmam gerekiyor? Orijinal AM5 brakete ulaşamıyorum. İnternette satılan üçüncü parti braketler pompa ayaklarıyla uyumlu olur mu?
ASUS’u kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Bilgisayarımın kapağı 4 aydır açık, sadece parçayı göndereceklerini söyledikleri için sistemi tamamen sökmedim. Stock fana döndüm. Şu anda sadece radyatör üzerindeki fanları kullanıyorum pompa bağlantılarını çıkardım.
ASUS’un bana bıraktığı bu rezil durumu da ekte görebilirsiniz.

6eb74153-16ac-49f8-8f2f-8fb582960343.webp

Son düzenleme:
İlk alındığında da mı 50 derecede tutuyordu?

biraz geç farketmişsiniz 2 yıl önce ''marka'' diye satılanların sadece lafta olduğunu buna benzer bir olayla öğrenmiştim 3 ay garanti de yıprattılar 2 tanesi kabul etmedi kronik sıkıntıyı kullanıcı hatası dediler 1 tanesini 1.5 ay sonunda iadeyi kabul etti

biraz geç farketmişsiniz 2 yıl önce ''marka'' diye satılanların sadece lafta olduğunu buna benzer bir olayla öğrenmiştim 3 ay garanti de yıprattılar 2 tanesi kabul etmedi kronik sıkıntıyı kullanıcı hatası dediler 1 tanesini 1.5 ay sonunda iadeyi kabul etti
Şu teknolojik aletlerin bozuk çıkmasından veya bozulmasından o kadar çok korkuyorum ki. Türkiyedeki garanti sistemi sadece lafta maalesef hiçbirşeyin garantisi yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

boşta ortalama sıcaklığı 50lerde geziniyordu fanlar standart ayardaydı 7500f için yüksek değerler macunu değiştirdiğimde ise braketin kırılma durumu yaşandı.
İnceleme videolarından vs baktınız mı normalde kaç derece diye? Çünkü bende de İ5 11400F var çok fazla ısınan bir işlemci, DeepCool'un LD240mm modeli boşta 30 derecede tutuyor, yükte bile henüz 50 görmedim. Ki muhtemelen benim işlemcim 7500f'ten daha fazla ısınıyor.

Şu teknolojik aletlerin bozuk çıkmasından veya bozulmasından o kadar çok korkuyorum ki. Türkiyedeki garanti sistemi sadece lafta maalesef hiçbirşeyin garantisi yok

İnceleme videolarından vs baktınız mı normalde kaç derece diye? Çünkü bende de İ5 11400F var çok fazla ısınan bir işlemci, DeepCool'un LD240mm modeli boşta 30 derecede tutuyor, yükte bile henüz 50 görmedim. Ki muhtemelen benim işlemcim 7500f'ten daha fazla ısınıyor.
o yüzden ''marka'' ya fazla para vereceğime ggtr gibi garanti konusunda hüsrana uğratmayan yerlerden almayı tercih ediyorum

65w bir cpu için yüksek değerler 38 bandında gezmeleri gerekirdi macundan şüphe etmiştim ama yeni macunu test edemeden kırıldı :/

o yüzden ''marka'' ya fazla para vereceğime ggtr gibi garanti konusunda hüsrana uğratmayan yerlerden almayı tercih ediyorum
Yine aslında ben ''marka'' almaya dikkat ediyorum. Çünkü daha önce rampage ve ucuz mal ile pek çok sorun yaşadım.

İşlemciden daha pahalı soğutucu kullanmak garip olmuş

Yine aslında ben ''marka'' almaya dikkat ediyorum. Çünkü daha önce rampage ve ucuz mal ile pek çok sorun yaşadım.
ben genelde reddit üzerinden uzun süre kullananların deneyimlerine bakarak alıyorum

Markası ROG diye kaliteli olacak diye bir şey yok hocam. Aksine çoğu ürünü kalitesiz. Geçmiş olsun.
Asusun böyle kötü bir destek sağlayacağını düşünmezdim açıkçası.

Geri