Merhaba arkadaşlar. ASUS ROG Strix G15 G513RM model laptobum var. Oyun oynarken LoLde 100 Fps değerini geçemiyorum. Bilgisayar daha 2 haftalık ve ısınma gibi bir sorunda yaşanmadım. Sanki bilgisayarın gücünü kullanamıyor oyun. İnternette yabancı forumlardada bu sorunu yaşayan çok fazla insan var, bazı çözümler söylenmiş hepsini yaptım ama sonuç alamadım. Yayın yaparken FPS iyice yerlere düşüyor. 30-40 seviyelerinde geziyor. Tam sistem özelliklerin şu şekilde :
İşlemci : AMD Ryzen 7 6800H
Ekran Kartı : Nvidia RTX 3060 6GB 140W
RAM : 16 GB 4800 MHz DDR5
Ayrıca not olarak şunu belirteyim işlemcinin ekran kartı ile oyunu açtığımda 100 FPSleri rahat görüyorum ama neden RTX kartında bu değerleri alamıyorum anlamadım. Aynı laptobun Intel işlemcili (i5-11800F) sürümlerinde 400 FPSler alınıyor. Tüm yazılımı ve BIOSu güncelledim format attım ama sprun çözülmedi.
Yardımcı olurmusunuz ne yapabilirim bu konuda.
İşlemci : AMD Ryzen 7 6800H
Ekran Kartı : Nvidia RTX 3060 6GB 140W
RAM : 16 GB 4800 MHz DDR5
Ayrıca not olarak şunu belirteyim işlemcinin ekran kartı ile oyunu açtığımda 100 FPSleri rahat görüyorum ama neden RTX kartında bu değerleri alamıyorum anlamadım. Aynı laptobun Intel işlemcili (i5-11800F) sürümlerinde 400 FPSler alınıyor. Tüm yazılımı ve BIOSu güncelledim format attım ama sprun çözülmedi.
Yardımcı olurmusunuz ne yapabilirim bu konuda.