Neler Yeni

ASUS ROG STRIX G18 SORUNLU MU?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Uzun bir süredir forum tartışması görmemiştim özlemişim valla :D
Engellememiş, sadece profiline bakmamamı istemiş. profilini kapatmış. :D Mertlik sonuçta.

Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Ulan bi konu açtım ortalık karıştı ha
Konuşmayı bilmeyen insanlar dahil olunca böyle oluyor. Kendisi hakkımda her şeyi söyler, asılsız ithamlarda bulunur, eğitimimi küçük görür, foruma faydası olsun diye uygulama paylaşırım laf eder.
Bana asılsız ithamlarda bulunuyorsun diyip, cezan laptop vermek olsun der.

Kendi yapınca R atar. sdlkşagşlsekgkae

Böyle klavye paşaları çok, ama ağzının payını vermesi de ayrı keyifli oluyor.
Hatta ben bu dramadan youtube videosu içeriği bile çıkartırım sınavlar bitsin de her yerde paylaşacağım :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olsun önemli olan işi buraya düşenin alacağı tecrübe ve deneyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ömer acar
Konuşmayı bilmeyen insanlar dahil olunca böyle oluyor. Kendisi hakkımda her şeyi söyler, asılsız ithamlarda bulunur, eğitimimi küçük görür, foruma faydası olsun diye uygulama paylaşırım laf eder.

Hatta ben bu dramadan youtube videosu içeriği bile çıkartırım sınavlar bitsin de her yerde paylaşacağım :D

Valla tercihimi yaptım aorusu aldırıcam aldırabilirsem birine. Abi bu yeni nesil laptopları sürüldüğü an sünger gibi emiyolar stokta yok yine

Son düzenleme:

Hangi konuda haklı olduğunu düşünüyorsun da akşamdan beri sevinç içindesin ? :) Gitmiş g18 laptop bataryadan yiyor diye haklı olduğunu düşünüyor. Hp omen de yiyor buna ne diyeceksin? Araştırdın mı hiç forumları?
G16 rtx 4060 için 280 watt yetersiz diyen sen değil miydin? Ne ara konuyu farklı yere çektin? Hakkında asılsız ithamda bulunduğum konu neymiş? App yaptım diye seviniyorsun. İngilizceyi Türkçeye çevirince app yapmıyorsun haberin olsun. Bu ego ile devam edersen bu hayatta çok üzülür bir yere gelemezsin.
Sana makale attım yeni nesil 4 serisi ekran kartlarının neden max tdp ile çalışmadığı ile ilgili. Okusan anlayacaksın.
Köşeye sıkışıp da üste çıkmaya çalışıp forumda algı yapma.

Son düzenleme:
Konudan bağımsız TR de şu sözler beni irite etmeye başladı
Arkadaşın yaptığı ne peki? Konunun başından beri siz de okudunuz. Öncelikle üniversite mezunu olmadığımı dile getirdi ve bunu durduk yere diplomanı göster öyle muhatap alayım seni diye seviyeyi aşağıya çekti. Konuyu farklı yere getirdi. Profile mesaj yazmalar, internette bulduğu alakasız g18 batarya pil mevzusu üzerinden ben haklıyım laptopu hediye et gibi yazılar yazmaya başladı. Bir tane mesajımı gösterin benim böyle bir söz verdiğimi?
Benim demek istediğim eğer üniversite mezunu isem ve mühendis isem kendi laptopunu forumda ihtiyaç sahibi bir arkadaşa hediye edeceksin aksi taktirde ben kendi laptopumu sana hediye edeceğim dedim. Konu buralardan evrilip nasıl başka bir noktaya geldi? Allah için açıklar mısınız?
g16 konularında sürekli batarya pil mevzusu var almayın diye savundu. Ben de laptopu alan ve test eden biri olarak kesinlikle böyle bir problem olmadığını söyledim. Yine söylüyorum. Laptopa tam güçte istediğin kadar yüklen pil asla %99 olmuyor. Benim laptopumdaki durum bu. Başkasında veya başka bir seri laptopta sorun olması benim yazdığımı çürütür mü sizce?

@HmzaY
Süreci daha fazla uzatmayalım bence. Konu gereksiz yere uzuyor forumda bilgi kirliliği yaratıyoruz. Teknik olarak laptop hakkında merak ettiğin bir şey varsa müsait bir zamanda dönüş yapayım sana. Bir ara test istemiştin. O konuya bakacağım. (140watt mevzusu). Ancak g16'nın oyunda 140 watt görmediği yerde diğer seri laptoplardaki durum ile kıyaslaman gerekiyor. Çevrende rtx 4060 kullanan msi veya hp laptopu olan var mı? Aynı şartlarda, aynı oyun içi benchmark olan bir oyunda test edip kıyaslamayı öyle yapmak gerekli. Aksi taktirde sen dedin ben dedim konu uzayıp gidecek.

En İyi Cevap
3
Arkadaşın yaptığı ne peki? Konunun başından beri siz de okudunuz. Öncelikle üniversite mezunu olmadığımı dile getirdi ve bunu durduk yere diplomanı göster öyle muhatap alayım seni diye seviyeyi aşağıya çekti. Konuyu farklı yere getirdi. Profile mesaj yazmalar, internette bulduğu alakasız g18 batarya pil mevzusu üzerinden ben haklıyım laptopu hediye et gibi yazılar yazmaya başladı. Bir tane mesajımı gösterin benim böyle bir söz verdiğimi?
Benim demek istediğim eğer üniversite mezunu isem ve mühendis isem kendi laptopunu forumda ihtiyaç sahibi bir arkadaşa hediye edeceksin aksi taktirde ben kendi laptopumu sana hediye edeceğim dedim. Konu buralardan evrilip nasıl başka bir noktaya geldi? Allah için açıklar mısınız?
g16 konularında sürekli batarya pil mevzusu var almayın diye savundu. Ben de laptopu alan ve test eden biri olarak kesinlikle böyle bir problem olmadığını söyledim. Yine söylüyorum. Laptopa tam güçte istediğin kadar yüklen pil asla %99 olmuyor. Benim laptopumdaki durum bu. Başkasında veya başka bir seri laptopta sorun olması benim yazdığımı çürütür mü sizce?

@HmzaY
Süreci daha fazla uzatmayalım bence. Konu gereksiz yere uzuyor forumda bilgi kirliliği yaratıyoruz. Teknik olarak laptop hakkında merak ettiğin bir şey varsa müsait bir zamanda dönüş yapayım sana. Bir ara test istemiştin. O konuya bakacağım. (140watt mevzusu). Ancak g16'nın oyunda 140 watt görmediği yerde diğer seri laptoplardaki durum ile kıyaslaman gerekiyor. Çevrende rtx 4060 kullanan msi veya hp laptopu olan var mı? Aynı şartlarda, aynı oyun içi benchmark olan bir oyunda test edip kıyaslamayı öyle yapmak gerekli. Aksi taktirde sen dedin ben dedim konu uzayıp gidecek.
Hocam ben hakem falan değilim, sadece kullandığınız kelime ile ilgili yorum yaptım. Ülkemizde çok farklı anlamlarda kullanılıyor :D.

Hocam ben hakem falan değilim, sadece kullandığınız kelime ile ilgili yorum yaptım. Ülkemizde çok farklı anlamlarda kullanılıyor :D.
Ben başka bir anlamda kullanmadım emin olabilirsiniz. Yukarıda detaylıca yazdım. Arkadaşa da yazdım zaten teknik olarak bir talebi varsa yazabilir. Aksi taktirde karşılıklı sürekli mesaj atmanın bir anlamı yok.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Gene safsata yapmaya başladın kflvldlr,
Hp omen de yiyor buna ne diyeceksin? Araştırdın mı hiç forumları?
HP Omen in bataryasını maruz kaldığı stres seviyesi ile asusun kaldığı stres seviyesi bir mi :D, adaptörler arası 50w kadar fark var.

Eğer Asus, omen kadar performans vermeye çalışsaydı; 90Wh batarya 2 saat içinde asusun bitecekti. Bu sebeple omen kadar güç veremiyor asus.
G16 rtx 4060 için 280 watt yetersiz diyen sen değil miydin? Ne ara konuyu farklı yere çektin?
Ekran kartı düzgün beslendiğinde İşlemci için yetersiz hale geliyor. Yine hp omen kadar performans sıkamıyorsun.
Hakkında asılsız ithamda bulunduğum konu neymiş? App yaptım diye seviniyorsun. İngilizceyi Türkçeye çevirince app yapmıyorsun haberin olsun.
Eğer Türkçe çeviri yapmak dışında sürümlerde eklediğim ekstra bir şeyler varsa bana Laptopu verecek misin? hodri meydan.
Beni sürekli aşağılayıp durdunuz 2 gündür. Tek yaptığınız da buydu, ağzının payını verdim sonra :D
Ki ben sizin gibileri ciddiye alsam bu işe girişemezdim.
1680596770789.png

363 arkadaşa faydam olmuş, ben ona bakarım.

Sana makale attım yeni nesil 4 serisi ekran kartlarının neden max tdp ile çalışmadığı ile ilgili. Okusan anlayacaksın.
Makale www.notebook vs diye başlayan bir web sitesi olamaz, Üniversitede tez hazırlarken kaynakça ya "Makale" diye siteleri eklersen tezin reddedilir. Düzgün bir üniversiteye gidersen benden sana tavsiye olsun.
Evet yazanlar doğru, fakat orada olmayan şeyler işlemci performansı ve ekran kartının optimal çalışma hızları.
OC yaptığında kartlar neden daha fazla performans verir? bu güç nereden gelir? Tüketim değeri OC yapınca neden artar düşün bakalım.
Köşeye sıkışıp da üste çıkmaya çalışıp forumda algı yapma.
Algı yaptığım yok. İğneyi kendinize batırdıktan sonra çuvaldızı bana batırın :)

internette bulduğu alakasız g18 batarya pil mevzusu üzerinden ben haklıyım laptopu hediye et gibi yazılar yazmaya başladı. Bir tane mesajımı gösterin benim böyle bir söz verdiğimi?
Alakasız g18 videosu mu, konuştuğumuz konu başlığı altına bak istersen :D, şimdi de R yapma için G18 konusu altında ben G16 anlatıyorum mu diyorsun... Yapma be... mert adam.
Öncelikle ben sizinle iddaya girmedim. Onu bilin istiyorum. Benim yaptığım şey şu:

Madem ben asılsız ithamlarda bulunmamın karşılığını laptop ile ödüyorum. Kısasa kısas düşünüyorum ve diyorum ki, siz hediye edeceksiniz o zaman Mertlik yapıp.
Çünkü ben g18 de benzer sorun çıkabilir diyerek konuya en başında yazdım, siz gelip HmzaY hep böyle yapar saçmalar vs dediniz. Üstüne eğitimimi hor gördünüz, daha neler neler söylediniz.
Milleti yanıltmaktan başka bir iş yaptığı yok zaten 😀 Ben de g16 yı kullanıyorum en ufak bir sorun yok. Çok övdüğü omen laptop forumlarda sorun ile dolu :)
Üniversitede teoride gördüğü 2 3 teknik kelime Asus mühendislerine ahkam kesmesi komedi ötesi 😂
Üstüne App yapmak Türkçeye çevirmekle olmaz diyorsunuz, ki videomu izlememişsiniz. Ufak optimizasyonalar da ekledim diyorum. Harcadığım emek emin olun benim uygulamam yapmaya yetiyor. Hatta yabancı arkadaş ile 5e yakın özelliği birlikte ekledik. Ben Feature Request açtım, hep bir sonraki konuya eklenmiş oldu özellik. :D Ki foruma faydam olsun diye yapıyorum hepsini, şuanlık ücretsiz olarak. Ama sponsorum olabilirsin :)
g16 konularında sürekli batarya pil mevzusu var almayın diye savundu.
Pil mevzusu çıkma olasılığı çok yüksek diye konuştum hep. Dikkatli olun diye uyardım. Ben sizin aksinize bilmediğim konuda konuşmam.
"Metalurji" mühendisliği belgemle laptop elektroniği hakkında konuşmam. (adınızdan tahminim)
Omenin 4060lısı hakkında test bir kanalım-tanıdığım yok. Sizin almanızı bekliyorum işte, youtube da incelemesini de çekerim iyi olur :D
Aksi taktirde karşılıklı sürekli mesaj atmanın bir anlamı yok.
Hakkımda bu kadar aşağılamadan sonra ben ağzının payını vermeye her zaman geleceğim.

Ha belki Üni diploman hakkında yanılıyorumdur. Belki gerçekten lisans okumuşsundur ama güç elektroniği dersi görmeden böyle konuların altına güç elektroniği hakkında yazman bi tık olmuyor sanki.

Metalurji yönünden asusu eleştirmek gerekirse:
Asusun kullandığı Mosfetlerin oksit kalınlığı sebebi ile kapasitansı düşürüyor ve anahtarlama gerilimini yükseltiyor, verimlilik düşüyor. Daha kaliteli mosfetler üretmesi lazım, yada satın alması.
Kondansatörlerini de yetersiz buluyorum. En azından benim gördüğüm. İşlemci aniden güç çekse ekran kartı gidiyor, ekran kartı çekse işlemci gidiyor anlık olarak. Çözüm olarak yüzey alanını artırmak ve kapasitansı iyileştirmek için gözenekli bir elektrot yapısı kullanmak çözüm olabilir. Hacim artıracak çok yer var aslında ama, bu da bir çözüm bence.

Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Son olarak ben ROG alınmaz da demiyorum, sadece parasını hak etmiyor.
Böyle potansiyel sorunları, sıkıntıları yaşatma riski varsa değerinin düşmesi lazım. Gidip Omen ile aynı fiyattan pazara giremezsin.
Kendi cihazım için konuşacak olursam zamanında 30K verdim cihaza, ama ederi nereden baksan 25K.
Sizin kullandığınız model için de aynısı geçerli. 40K dan satılıyor şuan. Ama ederi 30-32K.

tabii ki sizden beklediğim tepki mertlik yapıp kendiniz haksız çıkınca bunu kabullenip o kat be kat maaşınızla laptop yollananız değildi tabii ki, zaten yemez.
Büyük konuşup duruyorsunuz çünkü. Klavye komandoluğu diyeceğim de yaşınız onun için yine büyük.

😄😄😄😄😄

Son düzenleme:
Top Bottom