Fantastiktürk
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
Cherry mx in sahtelerinin üretilmesi tamamen maliyetten kaynaklı ve artık dediğiniz gibi çok esk
Cherry MX'in sahtesi diye bir şey yok. O dediğiniz klon. MX tipi tüm switchlere Cherry değilse klon denir. Çünkü mucidi Cherry'dir. Yani Gateron'lar da bir Cherry klondur.hiç gateron switchin sahtesinin üretildiğini gördünüz mü ?
Bir tane deli kuyuya taş atmış herkes arkasından atlamış. Cherry switchler eskiden kaliteli, çok pahalı switchler olarak bilindiğinden onda yay sesi yok denirdi. Halbuki tam tersine Cherry'de yay sesi olur. Bunun dayanıksızlıkla bir alakası yok. Çın sesi dışında bir etkisi yok klavyeye.hangisinde yay sesi rahatsız edici derecede
gateron switchlerden daha mı sağlam
Sizin klavyenizde sorun olması Cherry'lerin kronik olduğu anlamına gelmiyor. Şu kronik kelimesini peynir ekmek gibi her yerde kullanmayın. Kronik demek arıza oranı aşırı yüksek demek.direkt tıklamama sorunu var ve hotswap olmadığı için de değiştirilemiyor , en basitinden benim klavyem 2 kere garantiye gitti
Ve evet tabii ki Gateron'dan daha sağlam. Her şeyi geçtim, mantık yürütmesi yapsanız zaten bulacaksınız bunu: 1) bunu icat edenlerin kronik ürün çıkarma ihtimali nedir? 2) kronik olsaydı MX anahtarlar on yıllardır piyasadan silinmez miydi? Yakın bir zamana kadar SADECE Cherry anahtarlar üretiliyordu. 3) 83'ten patent bitene kadar tek başına üretim yapan bu arkadaşlar kronik ürün satsaydı nasıl 40 sene ayakta kalacaktı bu alanda?
Cherry, her zaman en dayanıklı switchleri üretti. Hatta Çin'lilerin ilk ürünleri bayağı kötüydü. Zamanla geliştiler. Çok çabuk bozulabiliyordu. Bu yüzden insanlar özellikle Cherry tercih ediyordu. Eskiden Corsair, Steelseries, Logitech, Asus VS. neden sadece Cherry klavye çıkartıyordu sanıyorsunuz? Dediğim gibi bu kafadan sallama bir şey değil. Eskiden beri pratikte denenerek, kullanılarak görüldü. Çin'li firmaların böyle bir testi yok çünkü her sene yeni seri anahtar çıkarıyorlar.
Eski reddit ve forum postlarını tarayın. Çin'lilerin anahtarları yabancılar arasında yaygınlaşmadan önce nasıl insanlar klon switchlere ön yargı ile yaklaşmış, Cherry tercih etmiş. Ha "şimdi" "eskisi kadar" dayanıklı mı bilemem. Ama dayanıksız olmadığı, Çin klonlarına göre daha dayanıklı olduğu aşikar.