Neler Yeni

Yardım Asus Rog Strix XG27ACDNG vs Msı MPG 271QRX

OnlyDmrl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Egemen Demirel
Benimde eleye eleye arasında kaldığım iki monitör bunlardı, XG27ACDNG ilk çıktığında henüz TR'ye gelmemişti o yüzden 271QRX ve 271QPX için bulabildiğim tüm incelemeleri okuyup baya bir bilgi edinmiştim. Daha bir 5-10 dakika önce Asus'un TR'ye geldiğini gördüm. Hakkında tek merak ettiğim dsc kapatabiliyor muyuz, örnek olarak dsc kapalıyken 2k 270hz ve 10-bit olarak çalışıyor mu ?

Burak-Y

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Yeşildağ
Benimde eleye eleye arasında kaldığım iki monitör bunlardı, XG27ACDNG ilk çıktığında henüz TR'ye gelmemişti o yüzden 271QRX ve 271QPX için bulabildiğim tüm incelemeleri okuyup baya bir bilgi edinmiştim. Daha bir 5-10 dakika önce Asus'un TR'ye geldiğini gördüm. Hakkında tek merak ettiğim dsc kapatabiliyor muyuz, örnek olarak dsc kapalıyken 2k 270hz ve 10-bit olarak çalışıyor mu ?
Hocam dsc nedir nasıl kapatılır bilgim yok. Nereden kapatıldığını söylerseniz bakabilirim.

OnlyDmrl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Egemen Demirel
Hocam dsc nedir nasıl kapatılır bilgim yok. Nereden kapatıldığını söylerseniz bakabilirim.
Birincisi monitörü normal şekilde 2k 240 hz yapabiliyor musun ona bak, dsc içinde osd menüsü içerisinde direkt dsc kapatma ayarı var oradan kapatabilirsin. ve dsc kapalı halde 10-bit 2k 270 veya 300hz ve 8-bit 2k 360hz oluyor mu ona bakabilirsen sevinirim.
Tabii ki hdmi 2.1 ile denemen gerekiyor, dp zaten desteklemiyor.

Burak-Y

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Yeşildağ
Tabii ki hdmi 2.1 ile denemen gerekiyor, dp zaten desteklemiyor.
Dsc kapalı iken 8-bitde 2K 180hz oluyor en fazla 10-bitde ise gene 2K 180hz oluyor en fazla ve HDMI kaplosunu takınca 12-bit seçeneğide açıldı 12-bitde ise 2K 180hz oluyor max. Dsc açık iken 2K da 8 ve 10-bitde 60, 120, 144, 180 ve 360hz i seçebiliyoruz hocam.

OnlyDmrl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Egemen Demirel
Dsc kapalı iken 8-bitde 2K 180hz oluyor en fazla 10-bitde ise gene 2K 180hz oluyor en fazla ve HDMI kaplosunu takınca 12-bit seçeneğide açıldı 12-bitde ise 2K 180hz oluyor max. Dsc açık iken 2K da 8 ve 10-bitde 60, 120, 144, 180 ve 360hz i seçebiliyoruz hocam.
Anladım çok teşekkürler, dsc açık kapalı farketmeksizin 180-360 arası hiçbir hz seçilmemesi gerçekten büyük saçmalıkmış. Bilmiyorum ama Custom Resolution Utility'le bile 240 veya 300 hz seçilmiyor sanırım, mecburen msi 271qpx/qrx alacağım o zaman. Tekrardan sağol.

Anxionus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Onur
Bu monitörde Gsync destekli ama üst paketi alt paketi falan var mı bilmiyorum. Gsync açmadan kullanıyorum ben
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabi hocam her zaman yazabilrsiniz

Ne yaptınız hocam aldınız mı? Siz sorduktan sonra bende Nvidia Gsynci açtım. Baktığım sitelerde ve videolarda Msı Mpg 271qrx modelinde Gsync özleğinin olup olmadığını göremedim. Ayrıca linkini bıraktığım videoya bi bakın RTX 5000 serisi ekran kartlarının bazılarında donanımsal sorun varmış sisteminiz gelince kontrol etmeyi unutmayın.

Hocam aldım bugün geldi daha açamadım. Attığınız videoyu daha önce izlemiştim. Sistemim gelince hemen kontrol ettim bende yok ROPs birimim normal yani.
Monitörüm bugün geldi. Cumadan sonra eve gidip kuracağım. Sizin önerdiğiniz ya da ilk başta yaptığınız bir şey var mı ?
Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ?
Çok teşekkür ederim tekrar tekrar.

Anxionus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Onur
Ne yaptınız hocam aldınız mı? Siz sorduktan sonra bende Nvidia Gsynci açtım. Baktığım sitelerde ve videolarda Msı Mpg 271qrx modelinde Gsync özleğinin olup olmadığını göremedim. Ayrıca linkini bıraktığım videoya bi bakın RTX 5000 serisi ekran kartlarının bazılarında donanımsal sorun varmış sisteminiz gelince kontrol etmeyi unutmayın.

Hocam attığınız videoyu daha önce izlemiştim. Sistem gelince kontrol ettim bir sorun yok bende. Monitör bugün geldi daha açamadım birazdan açıp kuracağım.
Siz ilk açarken kurarken neler yaptınız ?
Dikkat etmem gereken bir konu var mı ?

Burak-Y

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Yeşildağ
Yani pek bir şey yapmanıza gerek yok oled care özellikleri açık halde geliyor zaten. Onun haricinde görev çubuğunu otomatik gizleyi açabilirsiniz. Bende kurup direk kullanmaya başladım.

Burak-Y

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Yeşildağ
Hocam attığınız videoyu daha önce izlemiştim. Sistem gelince kontrol ettim bir sorun yok bende. Monitör bugün geldi daha açamadım birazdan açıp kuracağım.
Siz ilk açarken kurarken neler yaptınız ?
Dikkat etmem gereken bir konu var mı ?
Nasıl hocam hoşunuza gitti mi? Memnun musunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hürkan Teniz
Nasıl hocam hoşunuza gitti mi? Memnun musunuz?
Hocam ekrandan memnun musun yabancı kanallarda incelemelere bakıyorum bir sürü problemin olduğunu söylüyor metin okuma kalitesinde siyahların kırmızımsı pembemsi renge dönmesi VRR denilen siyah ekranda titreme olması bu video da ki gibi sorunlar yaşıyor musun?

Burak-Y

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burak Yeşildağ
Hocam söylediğiniz 2 sorunda bende yok.

Top Bottom