Neler Yeni

Asus servis hizmeti nasıldır ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berat
Merhaba,

Geçtiğimiz haftalarda yaşadığım can sıkıcı bir alışveriş deneyimini ve sonrasındaki mağduriyetimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım benim yaşadıklarımı başkaları yaşamaz.

Sorunun Başlangıcı: Arızalı Gelen Sıfır Anakart

Birkaç hafta önce PcKolik isimli siteden ASUS Prime B650M-K model bir anakart satın aldım. Yeni bir bilgisayar toplamanın heyecanıyla parçaları birleştirdim ancak sistem bir türlü düzgün çalışmadı. Forumdaki arkadaşların da yardımıyla önce sorunun güç kaynağında (PSU) olabileceğini düşündük ve PSU'yu değiştirdik, fakat sorun devam etti. Yaklaşık bir buçuk haftalık uğraşın sonunda, sorunun en başından beri satın aldığım sıfır anakartta olduğunu anladık. Ürün, kutusundan arızalı çıkmıştı. Yeni bilgisayarımın keyfini çıkarıp oyun oynamayı beklerken, kendimi bir anda bitmek bilmeyen bir teknik sorunların içinde buldum.

Servis Sürecindeki Koşturmaca: Satıcıdan Üreticiye Paslaşma

Sorunu çözmek için anakartı satın aldığım PcKolik ile iletişime geçtiğimde, bu tür satıcılarda normal olarak "ürünü bize gönderin, ilgilenelim" gibi müşteri odaklı bir yaklaşım göremedim. Bunun yerine beni önce Koyuncu Elektronik'e, oradan ASUS'a, ASUS'un yönlendirmesiyle UPS kargoya ve nihayetinde ServisPoint isimli teknik servise yönlendirdiler. Yani, arızalı ürünü satın aldığım yer ürünle birebir ilgilenmekten kaçındı ve beni üretici ile servis arasında mekik dokumak zorunda bıraktı. Cihazla ilgilenecek bir muhatap bulana kadar ciddi anlamda zaman ve efor harcadım.

Garanti Değil Onarım Dayatması: Sıfır Ürüne Tamir Reva mı?

ASUS'un gönderdiği servis formunda "garanti" kelimesi yerine doğrudan "Onarım Formu" başlığı kullanılmıştı. Bu durum, beni başından beri endişelendirdi: Fabrikadan arızalı çıkan sıfır bir ürün için değişim veya iade seçenekleri sunulmadan, doğrudan onarım süreci başlatılıyordu.

Defalarca hem ASUS hem de ServisPoint müşteri hizmetlerini arayarak, sıfır ve arızalı ürün için onarım değil, para iadesi talep ettiğimi açıkça belirttim. Bana onarım formunun üzerine "iade istiyorum" yazmamı söylediler, ben de tam olarak bunu yaptım. Ancak tüm bu taleplerime rağmen, dün akşam ServisPoint'ten ürünün onarıldığı ve tarafıma geri gönderileceği bilgisi e-posta ile geldi.

Bu sabah (saat 9'da) tekrar ServisPoint'i aradım ve iade talebimi yineledim. Aldığım cevap ise "Bizim ASUS ile anlaşmamız bu şekilde, onarıp gönderiyoruz" oldu. Ardından ASUS'u aradım. Bana anakartın tüm testlerinin yapıldığını, USB portlarının denendiğini, görüntü alındığını ve hatta 1 saat boyunca Battlefield 1 oynanarak sorun çıkmadığının test edildiğini söylediler. Bir teknik servisin işi anakartla oyun oynamak mıdır, yoksa tüm bileşenlerin doğru voltajı verip vermediğini, teknik detaylarını kontrol etmek midir? Bu yaklaşım, servisin yetkinliği konusunda ciddi şüpheler uyandırdı. Ayrıca ürünün doğrudan ASUS Türkiye garantisinde olduğunu, yani garanti hizmetini bizzat kendilerinin sunduğunu öğrendim. Buna rağmen, süreçle ilgili elime geçen ne resmi bir evrak ne de bir belge var; her şey markanın kendi işine geldiği gibi ilerliyor.

Müşteri Mağduriyeti ve Kaybedilen Zaman

Şimdi sormak istiyorum: Ben neden sıfır olarak satın aldığım bir ürünü, daha ilk günden teknik serviste işlem görmüş, tamir edilmiş veya bozuk halde kabul etmek zorundayım? Açıklamalar zaten çelişkili de, cihaz bozuk değilse neden ben anakartı değiştirince sorun düzeldi ? Halihazırda aldığım anakartı ne yapacağım, satın alarak hata mı yaptım ? Neden ürünün servise gitmesi (yaklaşık 3 gün), serviste beklemesi (yaklaşık 3 gün) ve geri gelmesi (yaklaşık 3 gün) için toplamda en az 9 günümü kaybetmek zorundayım?

Sonuç ve Tavsiye

Şimdi onarıldığı iddia edilen anakart bana geri gönderilecek. Gerçekten tamir edilip edilmediğini veya ne kadar sağlıklı çalıştığını bilmiyorum. Ancak her halükarda, istemediğim halde bu onarılmış veya bozuk ürünü kabul etmek zorunda bırakılıyorum. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvursam, sürecin 5-6 ay süreceği, bilirkişi incelemesi derken iadenin ancak o zaman gerçekleşebileceği söyleniyor.

Bu yazıyı okuyan arkadaşlara tavsiyem: PcKolik gibi firmalardan alışveriş yaparken iki kere düşünün. Benim gibi mağdur olmamanız için, özellikle Hepsiburada veya Amazon gibi büyük ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan platformların kendi sattığı ürünleri tercih etmenizi öneririm. Bu tür firmalar, genellikle servis süreciyle sizi uğraştırmadan, paketi açılmış veya kullanılmış bile olsa ürünü daha kolayca iade alabiliyorlar.

Umarım bu deneyimim, başkalarının benzer sorunlar yaşamasını engeller.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,789
Üyeler
172,736
Son üye
alperenbesiktens
Top Bottom