Asus tuf 2060 Isı problemi

Alkadraz

80+
Reaksiyon skoru
0
Ben Tuf 2060 ekrankartını yaklasık 6 aydır kullanıyorum cok fazla ısınıyo asus turkiyeye de mesaj attım onlarda bi cozum bulamadılar bi yardım ederseniz

80,83 bazen 85 goruyorum bide asırı bi ses sorunu var

80,83 bazen 85 goruyorum bide asırı bi ses sorunu var
Evet sıcaklık fazlaymış. Ses ne tür bir ses, coil whine olmasından şüpheleniyorum. Eğer Coil Whine ise firmanın birebir değiştirmesi lazım.

Ben bundan once bi kac forumdada okudum tuf serisi ekrankartlarının fanları kucukmus ondan dolayı asırı yuk altında hem ısınıyo hemde cok fazla fan sesi geliyo

Kasan nedir ? Hava sirkülasyonu kötü ise kart ısınıyor olabilir. Eğer kasan da iyiyse geriye yapabileceğin tek bir şey kalıyor, o da Undervolt.
UnderVolt işleminin nasıl yapılacağına buradan bakabilirsin.

Coil whine biraz aca bilirmisin ne oldugunu tam bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasam xigmatek beast

Peki volt dusurmem fps dusururmu

Kasaya baktım da önden hava alacak bir yeri yok gibi. Ön paneli komple çıkartıp bir sıcaklık testi yapabilir misin, fanlar rahat rahat hava alsın.

Coil Whine, basitçe bobinlerin titreşerek çıkardıkları ses olarak adlandırılabilir.
Sesin nasıl bir şey olduğuna şuradan bakabilirsin.

Ekran kartımdan cıkan sese cok benziyo peki napmam gerekiyo

Oyunların arayuzunde cok fazla ses var

Oyunlar baslamadan bağarmaya baslıyo

Son düzenleme:
Coil whine olduğundan eminsen ekran kartını yük altına sokup telefonundan felan video kaydı al kanıt olarak bulunsun elinde. Ondan sonra servise gönder. Coil whine varsa değişim/iade yapılacaktır.

Asus TUF serisi kartlar ısınır, 1 ay önceye kadar Asus yeni TUF serisi kartlarının soğutma sistemlerini yeniledi. Herkes bu durumdan şikayetci.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,687
Üyeler
187,718
Son üye
KadirBabaa
Geri