Neler Yeni

Asus TUF a15 fan cızırtı sorunu

eemreserr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Emre Eser
merhabalar, bilgisayarı alalı 1 ay daha olmadı fanlar hiç çalışmıyorken bir cızırtı sesi geliyor sanki fanlar dönmek istiyormuş da bir şey engelliyormuş gibi. bir de fanlar dönüyorken daha tiz bir ses geliyor, fanlar turbodayken duyulmuyor fakat kulağınızı yaklaştırınca performans modunda rahat duyuluyor. sizce garantiye göndermek gerekir mi? fanlar çalışırken ki ses bobin sesi olup normal olabilir fakat fanlar duruyorken çıkan sesi çözemedim internette de bulamadım. bu arada aşırı aşırı düşük bir ses şans eseri fark ettim.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
Yağız DERELİ
merhabalar, bilgisayarı alalı 1 ay daha olmadı fanlar hiç çalışmıyorken bir cızırtı sesi geliyor sanki fanlar dönmek istiyormuş da bir şey engelliyormuş gibi. bir de fanlar dönüyorken daha tiz bir ses geliyor, fanlar turbodayken duyulmuyor fakat kulağınızı yaklaştırınca performans modunda rahat duyuluyor. sizce garantiye göndermek gerekir mi? fanlar çalışırken ki ses bobin sesi olup normal olabilir fakat fanlar duruyorken çıkan sesi çözemedim internette de bulamadım. bu arada aşırı aşırı düşük bir ses şans eseri fark ettim.
Fanlar dururken çıkan ses için bir şeyi dener misin? :
1) Furmark gibi hızlıca açılan ve ekran kartına yük bindiren bir uygulama indir (Valley veya Heaven benchmark da olabilir)
2) Daha sonra uygulama tam yeni açıldığında bahsettiğin sesin şiddetinin artıp artmadığına dikkat et.
Eğer ses artıyor ise dikkatinizi çeken ses "coil whine" olabilir. Değilse de başka bir yorumum yok maalesef.

eemreserr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Emre Eser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fanlar dururken çıkan ses için bir şeyi dener misin? :
1) Furmark gibi hızlıca açılan ve ekran kartına yük bindiren bir uygulama indir (Valley veya Heaven benchmark da olabilir)
2) Daha sonra uygulama tam yeni açıldığında bahsettiğin sesin şiddetinin artıp artmadığına dikkat et.
Eğer ses artıyor ise dikkatinizi çeken ses "coil whine" olabilir. Değilse de başka bir yorumum yok maalesef.
benchmarka sokmadım ama az önce full ayarlarda gta v oynuyordum arkada televizyon fan sesi oyun sesi olmasına rağmen rahat duyuluyordu. cihazım laptop 4060lı fanları turboya alınca gerçekten çok ses çıkıyor öyle olmasına rağmen ses aşırı belirgindi. Oyunlarda da beklediğim performansı almıyor cihaz sanırım bir servise baktırtacağım. internetteki fps testlerinde gta full + full 100+ rahat fps alıyor bende 40a kadar düşüyor ortalama da 60-70 arası. 40a düşüşler de anlık olmuyor oyun öyle devam ediyor yani. cihaz prize takılı
Mesaj otomatik birleştirildi:

eklemeyi unuttum cihaz bazen sadece video izlerken bile 70 dereceyi görüyor bazen de 55-60 derecede takılıyor kafasına göre

Son düzenleme:
Top Bottom