Neler Yeni

Asus Tuf F15 S Z X Tuşlarının Basmama Nedenini Açıklıyorum

Hazarcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hazarcn
Asus yetkilileriyle bir konuşma gerçekleştirdim. Dedikleri kılavuzları ve talimatları uyguladım. Sorunu çözmedi. Bilgisayarımı sıfırladıktan sonra başladı muhtemelen güncel bir driver veya program sıkıntı çıkarıyor. Esas sorun laptopun yüke binmesi. Cpu yüke bindiği zaman bu sorun başlıyor. O yüzden bilgisayarı yeniden başlattığımda klavye sorunsuz çalışıyor ve oyuna girince klavyem basmıyor ama neden s z x tuşları bilmiyorum. O tuşlar anakart üzerinde fanın alt kısmına, fanın güç soketine ve anakarta entegre devrelerin olduğu kısmına denk geliyor.Gerekli araştırmaları yaptım. Bios SMBIOSBIOSVersion FX506LI.310 kullanıyorum. Biosu uyumlu sürüme güncelleyin diyenleri gördüm. Undervolt yap diyenleri gördüm. Çözümü bulamadım ama her yolu deniyorum. Asus bunun çözümünü sağlamış değil. Forumlara bakarsanız 1 gün içinde yapılan yorumları görebilirsiniz. 6 ay - 16 saat önceki yorumları gördüm yani uzun süredir asus bu sorunu çözmemiş yada kullanıcılarını iplemiyor. MyAsus üzerinden benimle iletişime geçiyorlar ancak servisle uğraşmak canımı sıkıyor ama göndereceğim. Resmen rezillik. Bu yazıyı da türkçe rehber olarak bırakıyorum. Başka kullanıcılar da bu sorunu yaşayacaktır ve buraya uğrayıp bir fikir sahibi olurlar. Bana forumda çok yazı yazdığım için kızanların da olacağını tahmin ediyorum. Bunun başınıza geldiğini düşünün siz de hakkınızı savunursunuz diye düşünüyorum.

SFurkan00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
Asus yetkilileriyle bir konuşma gerçekleştirdim. Dedikleri kılavuzları ve talimatları uyguladım. Sorunu çözmedi. Bilgisayarımı sıfırladıktan sonra başladı muhtemelen güncel bir driver veya program sıkıntı çıkarıyor. Esas sorun laptopun yüke binmesi. Cpu yüke bindiği zaman bu sorun başlıyor. O yüzden bilgisayarı yeniden başlattığımda klavye sorunsuz çalışıyor ve oyuna girince klavyem basmıyor ama neden s z x tuşları bilmiyorum. O tuşlar anakart üzerinde fanın alt kısmına, fanın güç soketine ve anakarta entegre devrelerin olduğu kısmına denk geliyor.Gerekli araştırmaları yaptım. Bios SMBIOSBIOSVersion FX506LI.310 kullanıyorum. Biosu uyumlu sürüme güncelleyin diyenleri gördüm. Undervolt yap diyenleri gördüm. Çözümü bulamadım ama her yolu deniyorum. Asus bunun çözümünü sağlamış değil. Forumlara bakarsanız 1 gün içinde yapılan yorumları görebilirsiniz. 6 ay - 16 saat önceki yorumları gördüm yani uzun süredir asus bu sorunu çözmemiş yada kullanıcılarını iplemiyor. MyAsus üzerinden benimle iletişime geçiyorlar ancak servisle uğraşmak canımı sıkıyor ama göndereceğim. Resmen rezillik. Bu yazıyı da türkçe rehber olarak bırakıyorum. Başka kullanıcılar da bu sorunu yaşayacaktır ve buraya uğrayıp bir fikir sahibi olurlar. Bana forumda çok yazı yazdığım için kızanların da olacağını tahmin ediyorum. Bunun başınıza geldiğini düşünün siz de hakkınızı savunursunuz diye düşünüyorum.
Kral ben de bir süredir bu sorunu yaşıyordum ama düzeldiği için çok sallamıyordum ama şu ara çok arttı ve daha bilgisayar 1.5 yıllık kafayı yiyeceğim, yapmadığım şey kalmadı. Servise göndermeyi düşünüyorum. Eğer servise gönderdiysen nasıl bir çözüm aldın, ne kadar sürdü ve ne kadar fiyat talep ettiler. Yardımcı olabilir misin?

tywin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Burak
Kral ben de bir süredir bu sorunu yaşıyordum ama düzeldiği için çok sallamıyordum ama şu ara çok arttı ve daha bilgisayar 1.5 yıllık kafayı yiyeceğim, yapmadığım şey kalmadı. Servise göndermeyi düşünüyorum. Eğer servise gönderdiysen nasıl bir çözüm aldın, ne kadar sürdü ve ne kadar fiyat talep ettiler. Yardımcı olabilir misin?
hocam garantisi devam ediyorsa ücret talep etmezler diye dusunuyorum çunku kronik bir arıza gibi duruyor modelde ortalama servis maks 10 güne kadar eline tekrar ulaşır ürün bir anormallik olmadıgı surece

Hazarcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hazarcn
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam garantisi devam ediyorsa ücret talep etmezler diye dusunuyorum çunku kronik bir arıza gibi duruyor modelde ortalama servis maks 10 güne kadar eline tekrar ulaşır ürün bir anormallik olmadıgı surece
2023te garantisi bitti. Bitmiş olsa bile ücretsiz yapılması gerekildiğini düşünüyorum çünkü tuşta fiziksel sorun yok :D. Tuş keyfi gelince sorunsuz basıyor. Hala öyle düzelmedi ben de mecbur yeni klavye aldım. Bir de bu sorunun küçük bir çözümünü buldum belki birine lazım olabilir yazayım.

S Z X TUŞLARI BASMADIĞINDA BASMA YOLU

w ve basmayan bu tuşlardan birine aynı anda basınca çalışıyor ama tek seferlik örneğin w ve s ye aynı anda basınca basmayan s tuşu basıyor ama ws olarak veya sw olarak basıyor. Bu her basmada çalışıyor ama yalnız s ye basınca çalışmıyor. Bunu da bilgi olsun diye yazayım. Dediğim gibi tuş sorunsuz çalışıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1250 tl klavye 750 tl de onarım ücreti istemişlerdi diye hatırlıyorum kargoyla 2250ye geliyor diye hatırlıyorum ama servisin bu teklifi yapmasının üstünden 4 - 5 ay geçmiştir.

kkmxri

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kmxiri
aynı sorunu yaşıyorum, 2023 te aldım bilgisayarı bir de çok şanslı bir insan olduğum için 5 yılda ek garanti aldım. oyun içinde tak diye sadece s x z tuşları gidiyor (oyun içinde 3060 ekran kartı olmasına rağmen işlemcinin medium görüntü ayarında 90 dereceye çıkıp bilgisayarın shut down yemesi ayrı mesele) teknik olarak 2028 e kadar garantisi var ve bu konular yüzünden servise gönderdim, kullanıcı hatası diye 2830 lira istediler:D şaka gibiler gerçekten, araştırmaya girmesem kullanıcı hatası olduğuna inandıracaklar

Hazarcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hazarcn
yok abicim senin suçun değil asus forumlarına bu 3 tuşu basmayan gırla insan var ve asus bir şey yapmıyor. Ben artık bu laptopun ustası oldum her sorununu biliyorum ve kendimce çözüyorum artık. Gerekli yerlere de yazdım destek çıkan olmadı.

Sana bulduğum çözümü söyleyeceğim sende çalışır mı bilmiyorum bende çalışıyor. fn + del tuşuna bas sonra tekrar basmayan tuşlara bas kontrol et çalıştığını göreceksin. Ne alaka bilmiyorum ben kod yazarken seçili silme modunu kapatırken keşfettim. Bende böyle düzeliyor. Olmazsa sıra sıra delete/insert, pause/break, prnsc/sysRg tuşlarına bas ve basmayan tuşlara sürekli bas düzeliyor haberin olsun. Ne alaka bilmiyorum bir süre bunu yapınca çalışıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Enes Gençcelep
w ile basınca tuşlar çalışıyor normalde çalışmıyor gerçekten enteresan bir model. zx tuşları basmazken sıkıntı çıkarmıyordu oyunlarda ama s tam bir başa bela. klavye değişince de düzeleceğini sanmıyorum. satmayı planlıyordum daha da kimse almaz. Altındaki çiplerden dolayı ısınıyor sanırım. Ek taktığım ssd dolayı veya 1.5 senedir yenilemediğim termal macundan dolayı olabilir. Ama gerçektennn rahat bırakmıyor

Hazarcn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hazarcn
w ile basınca tuşlar çalışıyor normalde çalışmıyor gerçekten enteresan bir model. zx tuşları basmazken sıkıntı çıkarmıyordu oyunlarda ama s tam bir başa bela. klavye değişince de düzeleceğini sanmıyorum. satmayı planlıyordum daha da kimse almaz. Altındaki çiplerden dolayı ısınıyor sanırım. Ek taktığım ssd dolayı veya 1.5 senedir yenilemediğim termal macundan dolayı olabilir. Ama gerçektennn rahat bırakmıyor
ısınacak diye oyun oynamayacak mıyız aga? ben de ekstra ram ve sdd var termal bakımlarını aldığım gün yaptım + fanları yeniledim + soğutucu kullanıyorum + full performance modunda kullanıyorum yine de bozuldu. + olarak Turbo modu fanlarını etkilemiyor haberin olsun turbo açmanın zerre faydası yok. O yüzden performance modunda kullanmanı öneririm. Asus yetkilileri bizi iplemiyor resmen
Mesaj otomatik birleştirildi:

ısınacak diye oyun oynamayacak mıyız aga? ben de ekstra ram ve sdd var termal bakımlarını aldığım gün yaptım + fanları yeniledim + soğutucu kullanıyorum + full performance modunda kullanıyorum yine de bozuldu. + olarak Turbo modu fanlarını etkilemiyor haberin olsun turbo açmanın zerre faydası yok. O yüzden performance modunda kullanmanı öneririm. Asus yetkilileri bizi iplemiyor resmen
bu arada laptopu sıfırladıktan sonra oldu bunlar alakası var mıdır bilmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,077
Üyeler
170,467
Son üye
CleanSidewalk
Top Bottom