YMB Kuzen gaming
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 10
- İsim
- Mustafa
- Konu Sahibi Konu Sahibi
tşk ederim inş ama youtubeda asus tuf gaming a15 507nv testleri işlemci 95 derecelerdeyken casper excalibur g870 rtx 4060 en fazla max 85 derece görüyor 10 derece fark var hemde kullanıcısı olarak şakasız klavyenin ortası ısınıyordu youtubeda tükkan diye bir kanal var oda incelemiş ve klavyenin ısındığını bizzat kendisi söylemiş hadi bendeki kusurlu çıktı adamdakidemi kusurlu dedim ve iade ettim bende casper'a karşı herkezde önyargı vardı yazılımcı bi akrabam sırf casper alma pişman olursun asus al dediği için bütçeyi arttırıp asus almıştım bende tecrübelerimi aktarıyorum buraya asus kullanmış ve altına soğutucu vs takmayıp ısınmıyo diyen varsa çıksın ortayaYeni Ryzen'ler daha az ısınıyor intelden. İntelde bile ısınma varsa Asus hiç alınmaz deyip Casper övmeniz tuhaf gerçekten.
Ayrıca bildiğim kadarıyla Casper metal kasa değil, plastik üstüne metal kaplama sadece. Asus'ta 86 yapraklı patentli fan tasarımı var, sorunsuz ve detaylı ayar yapılan yazılım var. Aynı fan devrinde Casper daha fazla ses yapıyor. Arkadaşımda 11400H 3050 Excalibur var, Tuf'dan 2 gömlek geride malzeme olarak. Ayrıca tek sıcaklığa deĝil, işlemci hızına da bir baksaydınız testlerde. Cihaz ısıdan hız kesip düşük GHZ'de 80 derecede de çalışıyor olabilir
Bu dediklerimi cihazı aldıktan sonra birkaç sene geçmesinin ardından anlarsın hocam ilk basta sıcağı sıcağına fark olmaz.
Siz tahminimce Tuf A15 diye araştırırken Ryzen 3000 serisi CPU'lara sahip 2020 üretim kronik ısınma sorunlu modelleri gördün. 2023 A15 kasada hiçbir sorun yok. Anlattığın sorunların hiçbiri bende yoktu. Size gelen cihazda fabrikasyon bir sorun vardır veya Windows'u / driver'ları düzgün kurmamışsınızdır.
Neyse iade etmişsiniz zaten, umarım yeni cihazınız sorunsuz ve uzun ömürlü olur da beni yanıltır, hayırlısı olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
inşallah casper'a karşı bir önyargım yok nerden baksan 10 yıldır casper kasa var amcamda çok iyi bilirim çocukken 2. yada 3. sınıfa giderken amcama gittiğimizde akşama kadar frivden oyun açar oynardım şuan 12. sınıfı bitirdim amcamda hala duruyor bilgisayar adam batak oynuyor okey oynuyor yani casper kötü olsa nasıl dursun 10 senedir kasa bide işe o taraftan bakmak lazımyeni cihazınızdan memnun olursunuz umarım deneme şansım olmuştu sadece klavyesi kötü gelmişti bana ama özellikle bi oyun oynamamıştım dıştan iyi gözüküyodu teknoloji şans işi birazda