MuratTheFounderOfGariban
80+ Titanium
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 12,009
- İsim
- Murat Orhan
Chipset olarak Asrock B550 daha iyi olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Asus Tuf'un zaten B450 olmasına rağmen asrock ile aynı fiyatta olmasının nedeni Dolu bir kart olması.Fakat ona rağmen B550 chipsete sahip olduğu için Asrocku öne çıkaran özellikler de var (PCI 4.0, M2 4.0,4700mhz desteği gibi) Ayrıca Dediğim gibi HDV serisi fp bir seri gidipte 5900x ile kullanılması gereken bir kart zaten değil. Ayrıca Sen 5900x takmak için gidip b450 almazdım asus tuf dahi olsa. Ryzen 5 5600 5700x gibi serilere kadar tercih edilebilecek bir kart yine de. Bu seri için konuşmuyorum ama asrockun Taichi gibi yüksek serilerinin VRM chartındaki değerleri cidden çok iyi. 2. 3. geliyor neredeyse az ısınma bakımından. Fakat Yüksek serilerinde kullanılıpta HDV Serisinde kullanılan 50A Power Chokelar var.Daha ileriye dönük falan değil. TUF B450M Plus II VRM'leri baya sağlam, B550M-HDV VRM'leri leş. Tam tersine HDV'nin ömrü daha az çünkü üst seviye AM4 işlemcileri kaldıracak power delivery'ye sahip değil. 5900X falan takarsan Plus II ile arasında performans farkı çok büyük olur. Plus II'nin diğer fazladan özelliklerinden bahsetmiyorum bile.
Asus TUF'un ekstra özellikleri var Languard vs gibi fakat Asrockun da StoreMI,Full Spike Protection, AMD SAM gibi özellikleri de mevcut ayrıca Bios arayüzü en sevdiğim arayüzlerden birisidir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Orası beklenti meselesi şahsen PCI ve M2 portunun 4.0 olması benim için önemli etmenlerden. Giriş seviyesi olduğu doğru fakat genel olarak kullanılan/kurulan sistemlere bakıldığı zaman B550 daha mantıklı geliyor bana.B450, b550'den gerimkalan kısmı bir önceki nesil olması ve pcle 4.0 desteği değil mi? Nesil farkı çok bir şey ifade etmiyor, iki anakart da aynı işlemcileri çalıştırıyor. E o zaman çok daha zengin arka çıkışlara, çok daha upgrade'e müsait çıkışlara, çok daha stabil ve OC performansı yüksek olan bir Asus tuf b450 yerine neden giriş seviyesinden hallice, sıvı soğutma pompası portu bile olmayan bir b550 alıyım ???