Neler Yeni

Yardım Asus TUF RTX 3080 Hotspot 105 Fan 100

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
2-3 ayda kurur. Sıcaklık artarsa tekrar macun değişimini ihmal etmeyin.
Evet MX4 de 6 da GPU'da çabuk kuruyormuş gördüm. Noctua NT-H2 öneriyorlar. Yaza kadar idare etse sıkıntı olmaz. Şu sıralar çok az kullanıyorum zaten.

İnşallah bir sıkıntı olmaz. Yanlış vidalama ile blok veya kart bükülebiliyor diyorlar.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,123
İsim
Hacı
Evet MX4 de 6 da GPU'da çabuk kuruyormuş gördüm. Noctua NT-H2 öneriyorlar. Yaza kadar idare etse sıkıntı olmaz. Şu sıralar çok az kullanıyorum zaten.

İnşallah bir sıkıntı olmaz. Yanlış vidalama ile blok veya kart bükülebiliyor diyorlar.
6 çabuk urumuyor 6 ay kullandım kurumamıştı. 4 1 ayda kurudu bende 🤣

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
6 çabuk urumuyor 6 ay kullandım kurumamıştı. 4 1 ayda kurudu bende 🤣
Az kullanıyorum oyun da pek oynayamıyorum şu sıralar. O yüzden yaza kadar idare eder ya.

Yardımlar için teşekkürler.

Son bir soru. Önceki arkadaşa da sordum ama. Bellek sıcaklıkları %90TDP-300W'da 65 derece falandı. Termsl pedlerin ölu olma ihtimali yok dimi? Tornavida ile dürttüğümde yumuşaktı ama sanki kırılıyor gibiydi biraz. Özellikle kartın bir tarafı çok toza maryz kalmiş. Değişik bir şeyle yapışmış.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,123
İsim
Hacı
Az kullanıyorum oyun da pek oynayamıyorum şu sıralar. O yüzden yaza kadar idare eder ya.

Yardımlar için teşekkürler.

Son bir soru. Önceki arkadaşa da sordum ama. Bellek sıcaklıkları %90TDP-300W'da 65 derece falandı. Termsl pedlerin ölu olma ihtimali yok dimi? Tornavida ile dürttüğümde yumuşaktı ama sanki kırılıyor gibiydi biraz. Özellikle kartın bir tarafı çok toza maryz kalmiş. Değişik bir şeyle yapışmış.
Termal pad de macun gibi kurur ve değişir. Macun değişince bellek ve besleme ünitesi sıcaklıklarını da kotrol et HWİNFO64 ile furmarka sokup.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf
5 dakika Aida64 testi, ortam 20-23 derece falandır, kasa kapağı açık.
GPU temp. 76
Memory 65 falandı herhalde
Hotspot 105
3 fan da %100 3000RPM

Fanlar son devirde dönmesine rağmen kart thermal throttle yiyor. 305-315W arası gidip geliyor. TDP%90-94.

Sorun ne olabilir? Kart hiç açılmamış (Edit:
Alıntıyı görüntüle
Buradaki vidaları gevşekti. Ama arkadaki vida üzeri garanti etiketi duruyor.). Uzun süredir tozlu ortamda yatıyordu. Ancak blok da fanlar da temiz. Kartın PCB kısmının (blok değil) bazı bölgelerinde değişik tozla karışık yapışkan bir şey vardı. Elim girdiğince temizledim.
@Mehmet Yılmaz @cfranko @HacıSOFU @✓Arda @ARTIK FAN DEĞİLİM @MotionlessINWhite @RevDeisDou
ikinci el mi aldın? sıfır alıp uzun süredir mi kullanıp tozlandırdın?

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ikinci el mi aldın? sıfır alıp uzun süredir mi kullanıp tozlandırdın?
Arkadaşım verdi. 6 aydır bayaği tozlu bir yerde yatıyordu. Ondan öncesini bilmiyorum. Arka plakanın jelatini sıfır gibi üzerindeydi hala. Bu yüzden kullanılmamiş olabileceğini düşündüm. Ayrıca i5 8. nesil PC'ye takmıştı.

Ama bilmiyorum. Kullanılmamış olsa sıcaklıklar böyle olmazdı her ne kadar çok toza maruz kalsa da diye düşündüm.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf
Arkadaşım verdi. 6 aydır bayaği tozlu bir yerde yatıyordu. Ondan öncesini bilmiyorum. Arka plakanın jelatini sıfır gibi üzerindeydi hala. Bu yüzden kullanılmamiş olabileceğini düşündüm. Ayrıca i5 8. nesil PC'ye takmıştı.

Ama bilmiyorum. Kullanılmamış olsa sıcaklıklar böyle olmazdı her ne kadar çok toza maruz kalsa da diye düşündüm.
sanırım 2 ay önce asus tuf 3080 ve 3070 buldum ucuza arkadaşın ilçesine evine kadar gittim. kutudan çıkarıp kartı incelediğimde toz içindeydi içini fanla falanla temizlediğimde ufak ufak paslanmalar vs gördüm. sordum öylesine mining çıkması mı bu diye çocuk ben mining yapmadım da benden önceki miningte kullandı mı bilemem demişti. kart bildiğin mining çıkmasıydı ve içinden geçilmişti. hani nasıl bir rutubetli ortamda yapıldıysa kart ilk paslanmış üstünede toz tutmuştu ve çalışıyordu işin enteresan tarafı ama hotspot aynı senin gibi 105 derecelerde %100 fanda :) hani dikkat edin burda çok denk geliyor mining kart alınır nolcak yaa bak ben aldım veğlorantta 850 fps alıyorum diyenler çok çünkü. ikinci elde seceresine kadar bilinmedik kartları alırken çok dikkat edin. termal bakımla kurtalabilirmisin bilmiyorum çünkü bazı kartları termal ped ve kaliteli termal macunla kurtarabiliyorsun (kaliteli termal ped + termal macun 1000tl-1500tl tutabiliyor çünklü çeşitli mm kalınlıklarında termal pad alman gerekiyor) amaaaa içini açtığında pas korozyon veya bileşenlerin lehim noktalarında ve kendisinde yıpranma görürsen vay ki ne vay. yani karıtn içini açtığında kinder süpriz yumurta gibi bir durum.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
sanırım 2 ay önce asus tuf 3080 ve 3070 buldum ucuza arkadaşın ilçesine evine kadar gittim. kutudan çıkarıp kartı incelediğimde toz içindeydi içini fanla falanla temizlediğimde ufak ufak paslanmalar vs gördüm. sordum öylesine mining çıkması mı bu diye çocuk ben mining yapmadım da benden önceki miningte kullandı mı bilemem demişti. kart bildiğin mining çıkmasıydı ve içinden geçilmişti. hani nasıl bir rutubetli ortamda yapıldıysa kart ilk paslanmış üstünede toz tutmuştu ve çalışıyordu işin enteresan tarafı ama hotspot aynı senin gibi 105 derecelerde %100 fanda :) hani dikkat edin burda çok denk geliyor mining kart alınır nolcak yaa bak ben aldım veğlorantta 850 fps alıyorum diyenler çok çünkü. ikinci elde seceresine kadar bilinmedik kartları alırken çok dikkat edin. termal bakımla kurtalabilirmisin bilmiyorum çünkü bazı kartları termal ped ve kaliteli termal macunla kuırtarabiliyorsun amaaaa içini açtığında pas korozyon veya bileşenlerin lehim noktalarında ve kendisinde yıpranma görürsen vay ki ne vay. yani karıtn içini açtığında kinder süpriz yumurta gibi bir durum.
Yani kullanılıp kullanilmadığini içini açinca anlarim.

Bakalim ne çıkacak.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf
Yani kullanılıp kullanilmadığini içini açinca anlarim.

Bakalim ne çıkacak.
termal bakım için minimum 1000-1500tl hazır et. çünkü termal pad alacaksın ve bunlar çeşitli mm kalınlıklarında olacak yani tahmini 2-3 paket gibi. bu senin kartının kullandığını terrmal pad kalınlıklarına göre değişiyor. örn sallıyorum farazi şuan vramlarde 2mm mosfetlerde 3mm backplatte 1mm gibi padler kullanabiliyorlar. ve kaliteli termal padler şuan paketi sanırım 400-450 bandında. termal macun thermal grizzly kryonaut alısın 250 civarıda desek biraz aslı astarını geçebiliyor.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
termal bakım için minimum 1000-1500tl hazır et. çünkü termal pad alacaksın ve bunlar çeşitli mm kalınlıklarında olacak yani tahmini 2-3 paket gibi. bu senin kartının kullandığını terrmal pad kalınlıklarına göre değişiyor. örn sallıyorum farazi şuan vramlarde 2mm mosfetlerde 3mm backplatte 1mm gibi padler kullanabiliyorlar. ve kaliteli termal padler şuan paketi sanırım 400-450 bandında. termal macun thermal grizzly kryonaut alısın 250 civarıda desek biraz aslı astarını geçebiliyor.
Önce bi MX4 sürüp kapatacağim 0 TL. Sıcakliklar duzelirse bellek sıcakliklarina bakarım. 60-65 olursa eskisi gibi termal pedleri yenilemeye gerek kalmaz.

Edit: Şimdi hatırladım AIDA64 testi VRAM zorluyor muydu bilmiyorum. OCCT ile bakmak lazım ona. Zaten kart bu kadar sıcakken pedlerin normal kalması pek ihtimal değil gibi.
Akşam eve geçince bakarım.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf
Önce bi MX4 sürüp kapatacağim 0 TL. Sıcakliklar duzelirse bellek sıcakliklarina bakarım. 60-65 olursa eskisi gibi termal pedleri yenilemeye gerek kalmaz.

Edit: Şimdi hatırladım AIDA64 testi VRAM zorluyor muydu bilmiyorum. OCCT ile bakmak lazım ona. Zaten kart bu kadar sıcakken pedlerin normal kalması pek ihtimal değil gibi.
Akşam eve geçince bakarım.
termal macun gpu'ya sıkacaksın. genelde hotspot noktası gpu değil. vramlerin mosfetlerinde güç noktalarının olduğu nokta genelde hotspottur. dene bakalım. çözersen süper.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,324
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
termal macun gpu'ya sıkacaksın. genelde hotspot noktası gpu değil. vramlerin mosfetlerinde güç noktalarının olduğu nokta genelde hotspottur. dene bakalım. çözersen süper.
İnternetten pek çok konuda çoğu kişi hotspot sorununu termal macunla çözmüş. O yüzden dedim.

Umarım termal pedler ölu değildir. Pahalı olması bir yana bir de doğru kalınlık bulmak zor diye biliyorum. Olmazsa blok düzgün temas etmediğinden sıcaklıklar çok artıyormuş ve kartı bükebiliyormuş.

Top Bottom