Neler Yeni

Yardım Asus TUF RTX 3080 Hotspot 105 Fan 100

Can...

80+ Platinum
İyi bilgisayarcı yok kendim yapacağım. İdareten termal macun orijinal MX4 yeterli olur mu? Yazın bir daha açıp daha iyisini sürebilirim.

TDP %90 olmasına rağmen Memory 65 ise termal pedlerde sıkıntı yoktur değil mi? Çünkü forumdan bir arkadaş da ayni sorun için konu açmış aynı sıcaklıklarda. Ama onun kart %40TDP ile çalışıyordu. Macun değişip kart %95 olunca memory 95'e çıkmıştı.

Hadi ya o arkadaşa çok yardımci olmuştunuz şuna da bir el atıverin... ❤️
mx4 yeterlidir tozunu kirini al eskisini güzelce temizle macunun padlere de bak sertleşme varsa vakti gelmiştir yumuşaksa devam ufakta bir dokun yapışma varmı diye

MotionlessINWhite

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,521
İsim
Chris Motionless
Idarelik MX-4 olabilir ama MX-6 falan bakin ilerleyen zamanlarda.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
mx4 yeterlidir tozunu kirini al eskisini güzelce temizle macunun padlere de bak sertleşme varsa vakti gelmiştir yumuşaksa devam ufakta bir dokun yapışma varmı diye
Pede dokundum tornavida ile. Yumusaktı bayağı. Sıkıntı olmaz o zaman.

Peki rehber videonuz var mı? Açması sıkıntı değil macunu da sürerim ama geri birleştirirken vidalar düzgün sıkılmazsa boşluk kalacağından VS. sıcaklıklar çok kötü oluyormuş. Vida sırası, ne kadar sıkmam lazım falan bilmiyorum.

Can...

80+ Platinum

Peki rehber videonuz var mı? Açması sıkıntı değil macunu da sürerim ama geri birleştirirken vidalar düzgün sıkılmazsa boşluk kalacağından VS. sıcaklıklar çok kötü oluyormuş. Vida sırası, ne kadar sıkmam lazım falan bilmiyorum.
hocam karşılıklı tak vidaları önce sonra en son sık
Mesaj otomatik birleştirildi:

gpu arkasında kini de çapraz ilk oturt sonra çapraz sık

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Kart 6 aydır yatıyor öncesini bilmiyorum. Arka jelatini sökülmemişti.
Ne farkeder kardeşim 6 aydır yatıyorsa?

Bazı 3080 modellerinde Hot spot sıcaklığının 100 derece üstüne çıkması sorun değil. Fabrika çıkışı öyle oluyor ama senin fanlar sürekli %100 çalışıyorsa sıcaklıkları düşürmek için mining yapılmıştır.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ne farkeder kardeşim 6 aydır yatıyorsa?

Bazı 3080 modellerinde Hot spot sıcaklığının 100 derece üstüne çıkması sorun değil. Fabrika çıkışı öyle oluyor ama senin fanlar sürekli %100 çalışıyorsa sıcaklıkları düşürmek için mining yapılmıştır.
Kafadan atmıyorum tabii. Aynı kart diğer testlerde (Tomshardware, Techpowerup) GPU 60-63, hotspot 80-83, %50 fan çıkmış.

hocam karşılıklı tak vidaları önce sonra en son sık

gpu arkasında kini de çapraz ilk oturt sonra çapraz sık
Başka bir olayı var mı? Dikkat etmem gereken falan? Daha önce bakım videosu izledim de kendim hiç açmadım. Bir de 3080 olunca tırsıyor insan.

Son düzenleme:

Can...

80+ Platinum
Kafadan atmıyorum tabii. Aynı kart diğer testlerde (Tomshardware, Techpowerup) GPU 60-63, hotspot 80-83, %50 fan çıkmış.

Başka bir olayı var mı? Dikkat etmem gereken falan? Daha önce bakım videosu izledim de kendim hiç açmadım. Bir de 3080 olunca tırsıyor insan.
YOK HOCAM YA eldiven kullan ne olur ne olmaz ben hep kullanırım varsa anti statik bileklik tak ben takmam genelde birde board u yatak üstü vs yerlere koyma kartın kutusunun usune yjkoy

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Tamamdır teşekkürler. Sonucu yazarım elimde hazır macun var. Eve geçince yaparım.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
İyi bilgisayarcı yok kendim yapacağım. İdareten termal macun orijinal MX4 yeterli olur mu? Yazın bir daha açıp daha iyisini sürebilirim.

TDP %90 olmasına rağmen Memory 65 ise termal pedlerde sıkıntı yoktur değil mi? Çünkü forumdan bir arkadaş da ayni sorun için konu açmış aynı sıcaklıklarda. Ama onun kart %40TDP ile çalışıyordu. Macun değişip kart %95 olunca memory 95'e çıkmıştı.

Hadi ya o arkadaşa çok yardımci olmuştunuz şuna da bir el atıverin... ❤️
Mx4 değil Mx 6 önerim

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,541
İsim
Hacı
Termal macun değişin.

Fantastiktürk

80+ Silver