❌İndirim Bitti! ASUS ZENBOOK/VIVOBOOK Ryzen AI 350 işlemcili 37.999🔥🔥

SerhatKRbb

80+ Silver
Reaksiyon skoru
892
Zenbook 14

Vivobook S14

Amdnin Şubatta duyurduğu Firmalarin Daha Yeni Haziranda tanittiklari Ryzen Ai 7 350 işlemcili laptoplar piyasada. Dün amazonda 40.802 TL fiyatla giris yapmislardi ancak şuan Hepsiburada da 37.999 Fiyatiyla Süper.
Ben çok oyun oynamam oynasamda basit takilirim diyen Genellikle universite,dizi film izlemek için alicaklar için öneririm. Amdnin bu serideki en verimli işlemcilerinden birisi 17W güç tuketiyor sadece bu yuzden bataryasininda iyi performans gosterecegini dusunuyorum. Henüz çok fazla oyun testi yok incelemek isteyenler Radeon 860M adıyla aratarak test videolarini izleyebilir. Fsr+FG ve Bu 5ghz işlemci gücüyle Wukong oyununda 1080P Mediumda 50-60FPs alabiliyorsunuz.
Ekran 3K 120HZ
Iki laptop arasinda Kağıtta ram farkı var onun dışında ben pek fark goremedim daha iyi bilenler anlatabilirler.

Nette surf yapmak ve dizi film izlemek için 38k ₺ vermek mantıklı mı hocam? Bilmediğimden soruyorum.
Zenbook 14

Vivobook S14

Amdnin Şubatta duyurduğu Firmalarin Daha Yeni Haziranda tanittiklari Ryzen Ai 7 350 işlemcili laptoplar piyasada. Dün amazonda 40.802 TL fiyatla giris yapmislardi ancak şuan Hepsiburada da 37.999 Fiyatiyla Süper.
Ben çok oyun oynamam oynasamda basit takilirim diyen Genellikle universite,dizi film izlemek için alicaklar için öneririm. Amdnin bu serideki en verimli işlemcilerinden birisi 17W güç tuketiyor sadece bu yuzden bataryasininda iyi performans gosterecegini dusunuyorum. Henüz çok fazla oyun testi yok incelemek isteyenler Radeon 860M adıyla aratarak test videolarini izleyebilir. Fsr+FG ve Bu 5ghz işlemci gücüyle Wukong oyununda 1080P Mediumda 50-60FPs alabiliyorsunuz.
Ekran 3K 120HZ
Iki laptop arasinda Kağıtta ram farkı var onun dışında ben pek fark goremedim daha iyi bilenler anlatabilirler.

Nette surf yapmak ve dizi film izlemek için 38k ₺ vermek mantıklı mı hocam? Bilmediğimden soruyorum.
Hocam Ekran harika Oled 14inç 3K zaten sirf ekrani için bile alinir.
Benim burda one cikardiğim sey Yeni Ryzen Ai işlemciler
Çoğu RTX ekran kartindan daha fazla NPU Yapay Zeka Tflopsuna sahip ayrıca dedigim gibi amdnin cikardigi en verimli işlemci hem isinmiyor hem bataryasi uzun gidiyor hem Performansli bunu alan adam Cs Valo da oynar 200fpsin uzerinde

Çoğu RTX ekran kartindan daha fazla NPU Yapay Zeka Tflopsuna sahip ayrıca dedigim gibi amdnin cikardigi en verimli işlemci hem isinmiyor hem bataryasi uzun gidiyor hem Performansli bunu alan adam Cs Valo da oynar 200fpsin uzerinde
Bilgilendirme için teşekkürler hocam eyv. 🫡

Ulan haftaya pazartesi alırım demiştim 2k zamlanmış bile 40 olmuş…

(zenbookta oledmiş yanlış info vardı burada) ram 16gb ama genel kasa kalitesi olarak daha iyi ama diğer yandan vivobookta özellikler çok iyi :D

Üç gün önce 32.100 liraya 2.8k 120hz oled ekranlı 16-512 matebook 14 aldım. Sizce iade edip bu modellerden birini almaya değer mi?

Düzenleme: Biraz araştırma yaptım, vivobook modeli ile zenbook modeli donanımsal olarak aynı altyapıda. Zenbook muhtemelen biraz daha tasarım ve malzeme kalitesi odaklı bir cihazken vivobook birçok anlamda daha üstün. Özellikle giriş çıkış portları ve yüksek belleği ile tercih sebebi gibi duruyor.

Araştırmalarım sonucu kendi cihazım ile kıyasladığımda geçtiğimiz senenin ultra 5 125h işlemcili notebook'u bu cihazlar ile aşağı yukarı aynı gündelik performansı verecektir fakat bu cihazlar yapay zeka, pil ömrü ve oyun performansı açısından daha iddialı duruyor. Arada %20 civarında bir fiyat farkı mevcut, ben değiştirmekten vazgeçtim fakat eğer hiç almamış olsaydım vivobook modeline bir şans verirdim.

Son düzenleme:
NPUlar tops metriğiyle değerlendirilir GPU'lar Tflops. AI için işleme göre her ikisi de önemli. AI tops bakımından diyorsan çoğu RTX ekran kartından daha fazla ai topsa sahip değil. AI 350 50 topsa sahipken, en alt modellerden 3060 bile 100 tops. tflopsdan bakımından zaten kıyaslanamayacak farklara sahipler AI 350 FP32'de 3 tflops rtx 2050 mobil bile 5 tflopsa sahip. Ki zaten bu değerler sadece teorik değer. AMD'nin Nvidia'daki CUDA kadar optimize bir yazılımı olmadığı için gerçek değerler için AMD'deki değerleri yarıya bölebilirsin. En önem verdiğin şey watt başına performans ve ısınmaysa zaten M4 işlemcili bi macbook daha çok işini görecektir.

Son düzenleme:
Yavaş oynasın, RTX 3060 Laptop'un 250 göremediği CS de 200 fps onboard şekilde nasıl oynuyor, 1280x720 de mi...

Yavaş oynasın, RTX 3060 Laptop'un 250 göremediği CS de 200 fps onboard şekilde nasıl oynuyor, 1280x720 de mi...

Bu islemci 7600 on boarddan mi kotu yani aizin dediiginize gore , 7600 on board veriyor zaten csde 150
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrica 4050 laptipda 340fps aliyorum ben 13500le beraber cs de

Vivobook ile zenbook kıyas dahi edilemez bir malzeme kalitesi farkına sahip. İkilemde bile kalmayın, kesinlikle zenbook'a bakın.

Geri